hirdetés
hirdetés

Elégedetten zárták a veszprémi TDM projektet

Elvetettük a magot az elmúlt másfél évben. Bízom benne, hogy az aratásnál, a kévekötésnél is együtt leszünk. Sőt, azt remélem, hogy ez csak egy első vetés, aminek folytatása következik - fogalmazott Porga Gyula polgármester kedden az Összefogás Veszprém turizmusáért projekt záró sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Galovicz Mihály, a közreműködő szervezet, a Váti Kft. regionális irodavezetője beszélt a veszprémi TDM projekt környezetéről. A közép-dunántúli operatív program keretében meghirdetett, "Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása" elnevezésű pályázat finanszírozására 414 millió forint állt rendelkezésre. A tíz pályázat összesen 486 millió forint támogatást igényelt. Nyolc pályázatot 2010 februárban támogatásra ítéltek, kettőt elutasítottak. A veszprémi projekt 56 millió forintos költségéhez 85 százalékos intenzitással 48 millió forint támogatást adtak. Az eredmény nagyon pozitív, a sikeres nagyprojektek, a Kolostorok és kertek, illetve a most zajló belváros fejlesztési program által megteremtett fizikai alapokhoz jól társul szellemi háttérként ez a projekt.

A polgármester szerint a siker annak is köszönhető, hogy az önkormányzat megtalálta a maga helyét. Tudták, hogy nem nekik kell fújni a passzátszelet, de láthatatlan szervező erőként mindig ott volt a háttérben, és meghallgatták a vállalkozói igényeket. Az eseményeket figyelve úgy gondolja, hogy a pénzt sikerült nagyon hasznosan elkölteni, érzékelhető a markáns arculatváltozás. Abban bízik, hogy a többi fejlesztésnek is köszönhetően nem csak egy napra lesz érdemes Veszprémbe jönni.

A projekt keretében végzett munkát dr. Lőrincz Katalin, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője foglalta össze. Egységes turisztikai arculatot, közös marketing tevékenységet alakítottak ki. A korábbinál jobb helyre, 21. százai körülmények közé költöztették a Tourinform irodát. Kiadványokat készítettek, fotógyűjteményt hoztak létre, megújították a honlapot, óriásplakátokkal népszerűsítették a várost. Imázskutatással, vendégkör elemzéssel, hatástanulmányok készítésével foglalkozta, szakmai képzéseket indítottak, megújították az információs táblákat.

A pályázatban ígért eredményeket - köztük a vendégéjszakák számának 21 százalékos növelését - 5 év alatt kell teljesíteni.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk