hirdetés

ETI: nő az érdeklődés Egyiptom iránt

Nehezen indult az idei szezon az ETI-nél, de a nyár közepétől beindultak a foglalások. A tervek szerint télen is közlekedik majd heti egy járatuk Egyiptomba. 

Kerekes Gábor, az Express Travel International (ETI) Magyarország irodavezetője lapunknak elmondta, hogy 2015-höz képest jól alakult náluk az idei nyári szezon, pedig a szezon elején pesszimisták voltak.

- Két nagy különbség volt tavalyhoz képest az egyiptomi piacon (a repülős kiutaztatást általában érintő jórészt megalapozatlan és torzítva tálalt hírek és álhírek mellett): idén tavasszal egyáltalán nem közlekedett charterjárat Magyarországról, miközben tavaly volt végig egy gép, sőt március 15-től egy második is, melyeken cégünknek jelentős kapacitásai voltak lekötve. Emiatt idén az év első négy hónapjában 30-35%-kal estek a foglalásaink. A nyári előfoglalási időszak hasonló volt a tavalyihoz (az első, júniusban induló közvetlen járatok helyeinek kb felét értékesítettük április 30-a előtt), azután májustól megindult a forgalomnövekedés.

30%-os növekedést könyvelhettünk el május óta, szeptemberben pedig 80%-kal több foglalásunk volt, mint 2015-ben, így jelenleg idén a foglalások számát tekintve ott tartunk, mint tavaly (a nagyon jó nyár ellensúlyozta a gyengébb tavaszt).

Sunwing Hotel, Makadi Bay
Sunwing Hotel, Makadi Bay

Idén az ETI hurghadai gépe volt az első Budapestről induló nyári charter, május 7-től pozsonyi dobbantással közlekedett, majd június 19-től állt üzembe cégünk közvetlen Budapest-Hurghada-chartere. Érezve a felhajtóerőt, július végén beállítottunk csütörtöki járatnappal egy másik gépet, szintén pozsonyi dobbantással, ebből végül kilenc rotáció ment el. Mindkét járat kb. 95%-os töltöttséggel üzemelt, így az augusztusi és szeptember eleji csúcsszezonban az ETI szervezésében hetente 230-280 utas nyaralt Egyiptomban, Budapestről indulva.

Voltak magyar utasaink Sharm-el Sheikh-re is, akik Pozsonyból repültek, de népszerű volt a közvetlen Bécs-Marsa Alam-járat is.

Ultra last minute szituációra ritkán került sor, mi több, az egy turista utáni bevétel is nőtt 4%-kal. Ami a már lekötött utakat illeti, ezek száma a duplája a tavalyinak, ezek alapozzák meg téli terveinket, ami a vasárnapi gép tovább üzemeltetését jelenti, közvetlenül Hurghada és Budapest között.

Nem zárható ki ugyanakkor egy esetleges sharmi járat elindítása valamilyen formában, akár már a téli szezonban. Óvatosan terveztük az évet és mérsékelt derűlátással állapítjuk meg, hogy idén piacvezetők lettünk a charteres utaztatásban Egyiptom vonatkozásában – zárta gondolatait Kerekes Gábor.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai