Hájpolt hely Montreálban: Hof Kelsten

Kissé félreesik a turisták vonulási irányától, ráadásul csak egy kézzel kiírt, nehezen észrevehető tábla jelzi az ajtón a St-Laurent és Mont-Royal sarkán, de attól ez még Montreál legjobb, leghíresebb péksége.

Az alapító-tulajdonos, Jeffrey Finkelstein a magyarázata annak a sikernek, ami a Hof Kelsten első percétől kezdve övezi ezt az üzletet. Neve ugyanis mindenütt ismert, aki csak jártas a high-end gasztronómia világában: dolgozott a spanyolországi El Bulliban, aztán a dániai Nomában, több francia Michelin-csillagos étteremben, majd a kalandozások, tanulások, élmények, kőkemény melók világa után hazatért, hogy megnyissa saját pékségét. 

A helyről mindent lehet állítani, de azt biztos nem, hogy barátságos, hivogató és tökéletes lokációval megáldott: egy elég randa, a mi szocializmusunk 60-70-es éveinek építészetét idéző ház utcai frontját vette meg Finkelstein, és igaz, hogy tágas, világos és egyszerűen letisztult a vendégtér, hátul óriási területű munkatérrel, azonban szépnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető. Ráadásul még azzal sem dicsekedhet, hogy legalább egy árva felirat  hirdetné látványosan a bejárat felett: aki ideér, megtalálta Montreál leghíresebb pékségét.

A kínálat alapján minden bizonnyal zsidó felmenőkkel is megáldott zseniális pékművésznek nem a külcsín, inkább a belbecs a fontos: mert a választék, a péksütemények, kenyerek, szendvicsek választéka tényleg szenzációs, és mennyei mindegyik. Aki az itt kínált croissant-t, chocatine-t, babkát, bagette-et vagy frissen kisült barheszt nem kóstolja, nagyot hibázik, ha Montreálba veti a sorsa.

Jeffrey amúgy egyáltalán nem a boltban kínált tökéletes kenyérféleségekre és péksüteményekre alapozza üzletét, ez, úgy tűnik, csak kiegészítője munkájának, hiszen ő a montreáli legmenőbb éttermek, szállodák napi beszállítója - ahol számít a minőség, ott a kenyér- és pékárut a Hof Kelstenből rendelik.

A mester munkáival több díjat és elismerést zsebelt már be, de ezek közül egy sincs a falakon büszkén felfüggesztve. Inkább, a vevőtérből is jól láthatóan, éjjel-nappal megy a kemény meló hátul, a sütőtérben, sok ott az alkalmazott, de a tulaj gyakorlatilag a nap 24 órájában is mindig jelen van.

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?