Horeca Meetup: előadások a második hullám kapcsán

"Egyből a kettőbe" címmel tartottuk nagy sikerrel zárult szakmai rendezvényünket október 6-án, kedden, a Cortile Hotel Budapestben. Az ott elhangzott előadásokból közlünk most fontos részleteket.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Előadóink ezúttal az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk. 

Fine dining dizájn

Bár a koronavírus-járvány első hulláma idején a hazai vendéglátóipar gyakorlatilag teljesen leállt, az immár hat éve Pesti István Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai  Platán csapata a kényszerszünetben is dolgozott. Igaz, nem mindig a konyhán, sokszor a kertben, vagy valahol a vendégtérben.  „A történelmi elhelyezkedés, a hely, mint az Esterházyak öröksége, az ismert sztárséf megkérdőjelezhetetlen szakmai tudása, és a kétféle vendégkör, akik ezt a házat folyamatosan látogatják - mindez olyan inspiráció volt számomra a Platán Bisztró vendégtereinek átalakítása során, amely miatt született az a miliő, amely mostantól a betérő vendégeket fogadja, mondja első előadásumk egyik megszólalója, Varró Zoltán dizájner, belsőépítész, akit a ház gazdái kerestek meg két évvel ezelőtt, hogy tervezze át a Platánt.

Varga Vivien, a ház tulajdonosa: Úgy döntöttünk, a Covid miatti korlátozás idején nem állunk le, és nem merülünk Csipkerózsika álomba, hanem még nagyobb sebességbe kapcsolunk, és azzal, hogy zárva tart a bisztró, ezzel könnyebb a helyzetünk, mert nyugodtan tarthatnak közben a felújítási, átalakítási munkák. Zárt közösségi csoportot alakítottunk ki a vendégeinkkel, és minden nap bemutattuk, aznap épp mivel lettünk kész, hogy alakul a felújítás. És a napi közös munka a kollégákkal közben nem is lehetett volna jobb csapatépítési mód. Bár igaz, hogy először csak a bisztrórészről volt szó, azonban időközben Zoli tervei alapján elfogadtuk, hogy a különböző szalonokat, a bárt, a reggelizőrészt is kialakítsuk, és őszre kész lesz a spa is a várárok részben. Így egyetlen év leforgása alatt – benne a Covid1 teljes időszaka és az utána következő hónapok - a Platán teljes területén lévő új vendéglátó- és szálláshelyeket alakítottunk ki, és ősz végére kész lesz teljes egészében, amit közösen elterveztünk.

Templom 0-24-ben, misebor és egy szuper applikáció

A pesti Duna-parton az Erzsébet híd lábánál áll a Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, ahonnét Aranyossy Mihály turisztikai munkatárs érkezett szakmai programunkra.

Mint megtudtuk, a rossz állapotú épület felújítása 2010-ben kezdődött, a restaurálás során XV. századi falfestmények és más különleges régiségek is napvilágra kerültek. A Trónoló Madonnát ábrázoló freskó például úgy vészelte a nehéz időket, hogy 700 évig volt rejtve két festékréteg takarásában. 2016-ra teljesen megújult belülről a templom, feltárták az altemplomot is. Azonban a hívek számának csökkenése miatt úgy döntöttek, hogy a templom legyen nyitott a hívek mellett a kultúra és a turisták előtt. 2018 eleje óta emiatt éjjel-nappal nyitva a templom.

2019 januárjában fejeződött be az újabb rekonstrukció, amikor az egyedülálló mennyezeti falfestményt felvonultató Mátyás-oratóriumot adták át: 1445-ben itt választották meg Mátyás királyt. A turisztikai célú látogatás esetén belépőt kell vásárolni, van garantált tárlatvezetés is. Idén kilátópont nyílt a déli totornyban, ahová egy fantasztikus üvegliften vagy egy romantikus csigalépcsőn is fel lehet jutni. Az év 365 napján nyitva a torony, és egy jeggyel minden látnivaló látogatható. A Covid1 és Covid2 ideje alatt is változatlan nyitvatartással várják a látogatókat és a híveket.

A miseborról is szó volt a prezentációban, majd egy különleges applikációval egy érdekes játékra került sor. Amelynek során az elhangzottak kapcsán jelezhetett vissza a közönség, különböző válaszlehetőségeket figyelembe véve. Három nyertese is volt a játéknak, az első helyezett egy palack prémiumbort, valamint az első három helyezett egy-egy látogatást nyert a Nagyboldogasszony Főplébánia-templomba, szakmai vezetéssel.

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.