hirdetés
hirdetés

Kapolcs glamping helyszínként is izgalmas

Tudja, merre van Csóromfölde? - teszi föl a kérdést laptársunk, a privatbankar.hu cikkírója, aztán beavat a sziklahatású fakabinok nemzetközi szakírók tetszését elnyert luxusának világába. 

hirdetés

A világ egyik legtekintélyesebb turisztikai magazinja hosszú cikket szentel a Kapolcs közelében épült faházacskáknak, amelyek a szerző, Rachel Chang szerint Csóromföldén épültek  - írja laptársunk, a privatbankar.hu Erről sokaknak bizonyára R.R.Tolkientől Középfölde jut eszébe. Csak itt nem hobbitok pihennek…

De az ember olykor a saját hazáját – sőt, a Balaton környékét - se ismeri.

A lap, amelynek szakírói rendszeresen rangsorolják a világ legjobb légi társaságait, szállodáit, éttermeit, elismeréssel adózik az építészeti és turisztikai szempontból egyaránt különös ötletnek. Ahogy írják, „a Treehouses Kapolcs faházai sziklaépítményeket utánoznak… A magyar mezőgazdasági területek dombvidékén, Budapesttől mintegy 90 mérföldre dél-nyugatra épült az üdülőhely.”

A Csóromföldén található szálláskomplexum valójában hat kabin, amelyeket a Hello Wood építészeti stúdió tervezett, és amelyeket szabálytalan, kőtömbszerű formái miatt „ szikláknak” is neveznek. A stúdió közleményét idézi a lap, miszerint ezek a "szabálytalan síkokból álló sötétszürke fapanelek" beleolvadnak a gyönyörű tájba.

Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás
Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás

A kőszerű kabinok ugyanakkor ki is tűnnek a Balaton-felvidék világából. Az üdülőhely mindössze 20 percre található az olyan híres magyar látnivalóktól, mint a Balaton és a Veszprémi Vár.

A két fő részére kialakított apartmanok mindegyike nappalival, dupla zuhanyzóval, gardróbbal, étkezőasztallal, terasszal, üvegfalú infraszaunával és pezsgőfürdővel rendelkezik. A helyszínen található egy recepciós épület is, étteremmel, mivel minden éjszakai ott-tartózkodás tartalmaz egy teljes angol-ír reggelit, valamint kerékpárhasználatot, mert a kerékpározás és a túrázás egyaránt népszerű tevékenység a régióban. Az üdülőhelyet a TreeHouses cég üzemelteti, amely már ismert noszvaji faházairól.

Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás
Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás

A Treehouses Kapolcs a Hello Wood egykori nemzetközi nyári táborának öthektáros területén található. A telket az építésziroda vásárolta meg 2016-ban egy ideiglenes falu számára, amelyek házait az építészhallgatók húzták fel.

Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás
Fotó: Hello Wood/Bujnovszky Tamás

„Az évek során nagyon megszerettük azt a területet, ahol régen táborainkat tartottuk” – nyilatkozta a Hello Wood társalapítója és vezérigazgatója, Huszár András. "Az viszont egyértelmű volt, hogy a nyári fesztiválok elmúltával Csóromfölde és a környező falvak az év nagy részében elhagyatottá válnak. De ma már nem csak az építkezésen tudunk munkát biztosítani a helyieknek, hanem a kabinok üzemeltetése és más operatív feladatok révén egész évben."

(forrás: Privatbankar.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk