Karanténba vonult egy teljes hazai étterem koronavírusos vendég miatt

Az elmúlt hét során az étteremben megforduló vendégeik egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved. A Renaissance Éttermet – miután az információ a birtokukba jutott – azonnal bezárta a menedzsent, illetve megkezdték annak teljes körű, előírásoknak megfelelő fertőtlenítését (bár az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint szerencsére rendkívül csekély).

Ez áll az étterem Facebook oldalán:

"Valamennyi munkatársunk, aki érintkezett, vagy érintkezhetett a fertőzött személlyel, önkéntes karanténba vonult. Mindannyian jelenleg is tünetmentesek vagyunk, és reménykedve várjuk a fejleményeket! Nehéz most megfelelő szavakat találnunk közvetlen érintettként abban a helyzetben, amely következményeként előreláthatólag a teljes vendéglátó ágazat rendkívül súlyos recesszióba kerül majd.

Ennek fontossága azonban nem élvezhet prioritást a közegészségügyi szempontokhoz képest, amelyeket mint mindig, így most is mindenek elé kell helyeznünk.

Köszönjük az eddigi és folyamatos támogatást vendégeinknek, igyekszünk lehetőségeink szerint mihamarabb megoldást találni a problémára. Éttermünk Facebook-oldalán a legfontosabb történésekről természetesen beszámolunk majd.

Bízunk benne, hogy a Renaissance Étterem nemsokára ismét megnyithatja kapuit vendégei előtt, és a jelenlegi helyzet egy olyan erőpróbának bizonyul, melyet sikerül közös erővel kiállnunk.

(a Renaissance Étterem csapata)

KIEGÉSZÍTÉS: Az eset március 10-én, 19 óra környékén történt, a Vendég a bejárattól balra található Panoráma teremben foglalt helyet."

Forrás: Turizmus Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?