hirdetés
hirdetés

Közpark az egri kőlyuktetői pincesornál

Megszüntetik az egri kőlyuktetői pincesor előtti dzsumbujt, helyette tetszetős közpark várja majd az arra járókat.

Munkatársunktól

hirdetés

Eger déli részén tavaly ősszel kezdték meg a kőlyuktetői i pincesor előtti terület tereprendezését. Az önkormányzat közgyűlése úgy döntött az elhanyagolt, gazos területet megszüntetik és helyette rendezett közparkot alakítanak ki. A tervek szerint idén májusban érnek véget a földmunkák. 

A szabályozási terv szerint a pincesortól a patakig tartó területen olyan közpark kialakítását kezdték meg, amely méltóképpen fogadja majd a Budapest felől Kerecsenden át Egerbe érkező vendégeket. Ez egyben a a  turisták mellett kikapcsolódási lehetőséget biztosít a városlakóknak is.

Mint megtudtuk, az elmúlt év őszén kezdték meg  a völgy feltöltését és  a tereprendezést. Azóta háromezer tonna földet szállítottak a területre. Az első ütemben két és fél hektáron dolgoznak, a tervek szerint - ha az időjárás engedi- , a  földmunkák május végére befejeződnek. Ezután már csak a parkrendezés marad  hátra.  Mivel a közpark kialakítása csaknem hatvan  pincetulajdonost is érint, ezért  az önkormányzat folyamatosan  szervez lakossági fórumokat erről a fontos átalakításról. Legközelebb február végén egyeztetnek a kőlyuktetői pincesoron tevékenykedő borászokkal.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk