hirdetés

Leszállt a Green Travel idei utolsó balatoni járata

Kedden reggel érkezett idén utoljára Antalyából a Freebird légitársaság Airbus A320 típusú gépe a nyugat-balatoni repülőtérre. Június 17-től kezdve 11 járatpár fordult meg Sármellék és a török Riviéra között. Főként a pécsi, szombathelyi, győri, ajkai, tapolcai és zalaegerszegi utasok választották ezt a repteret.

hirdetés

„Azért utaztunk innen, mert közelebb van nekünk, mint Budapest. Szombathelyiek vagyunk, és nagyon jól éreztük magunkat” – mesélte a gépről leszálló utas.

A Green Travel Utazási Iroda az elmúlt évek tapasztalatai és felmérése alapján döntött a járat megszervezéséről. A társaságnak köszönhetően a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma közel 3000 fővel növekedett június közepe és szeptember között.

Iglódi László, a Green Travel értékesítési vezetője szerint forgalomnövekedést eredményezett a charter, illetve egy olyan utaskört is megszólított, aki Nyugat-Magyarországról eddig a bécsi utazásokat választotta.

A sármelléki reptér és az utazási iroda már több éve folytatta a tárgyalásokat a járat indításáról. A szervezők a megelőző utasforgalmi elemzés után igen nagy érdeklődést tapasztaltak, az innen induló charterek némelyikére túljelentkezés volt. A repülőtér igazgatója, Benkő Attila szerint a jó feltételek is nagyban közrejátszottak a sikerben: „Sokkal kényelmesebbnek találják az innen történő elutazást, hiszen irányonként megspórolnak több mint két óra utazást, a benzinköltséget és a parkolás költségeit, ami nálunk ingyenes. A repülőtér jól átlátható, gyorsan át lehet rajta jutni, érkezéskor hamar megkapják a poggyászaikat és tudnak indulni haza.”

A Green Travel a 180 fős járat üzemeltetését hosszú távra tervezi, így jövőre is indulnak a nyugat-balatoni légikikötőből járatok Törökországba.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Kiadónk társoldalai