hirdetés
hirdetés

TDM-es összefogás a Balatonért

Saját küldetésük van

Nem akarnak a turizmus eddigi szereplőinek, irányítóinak a helyébe lépni, saját küldetésük van, jelentette ki Hoffmann Henrik, a csütörtökön megalakult Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke bemutatkozó beszédében.

hirdetés

A Szent Miklós motoros fedélzetén a balatoni régióban működő 19 helyi TDM (turisztikai desztináció menedzsment) illetve TDM jelölt szervezet képviselői határoztak a szervezet megalakulásáról. Egyben megválasztották a tisztségviselőket is. A hétfős elnökségbe négy Somogy megyei tag került - Hoffmann Henrik (Siófok), Tóth József (Balatonfenyves), Fekete Tamás (Balatonföldvár), Rácz Sándor (Balatonszárszó) -, két személy képviseli a Veszprém megyei részt - Tanay Gabriella (Balatonfüred), Nagy Miklós (Badacsonytomaj) -, a Zala megyei partszakaszról pedig egy személy, Szalóky Jenő (Gyenesdiás) nyerte el a szükséges támogatást. A felügyelőbizottságnak Ernyes Ervin (Balatonföldvár), Forsthoffer Ágnes (Balatonfüred) és Dudás Zsolt (Balatonalmádi) lett a tagja.

Mint Hoffmann Henrik hangsúlyozta, mostantól mindegyikük a települése helyett az egész Balatont képviseli. Úgy vélte, hogy a május óta zajló előkészítő munka eredményeként sikerült egy működő képes, autentikus információkkal, megfelelő kompetenciákkal, szaktudással rendelkező egyesületet létrehozni. A legfontosabb célok között lobbiszervezetként hallatni akarják hangjukat a szabályozással kapcsolatos előterjesztések és a fejlesztési elképzelések kialakításánál. Megfogalmazása szerint egy olyan összefogásért dolgoznak, ami talán kimozdítja a Balaton turizmusát a holtpontról, és a nehéz idők ellenére egy jóval szervezettebb, átgondoltabb, megfelelő termékstruktúrával rendelkező turisztikai fogadó területet hoznak létre és menedzselhetnek.

Lehetőséget remélnek arra, hogy megfelelő együttműködési lehetőséget kapnak a Magyar Turizmus Zrt-vel a marketingmunka elősegítésére, amire eddig országos szinten még nem volt példa.

A megalakulást köszöntötte dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke. Szerinte rendkívül fontos, hogy egy ilyen szervezet valóban alulról építkezzen, és a tagszervezetekbe tömörül vállalkozók regionális szinten is hallassák hangjukat. Fontos, hogy konszenzusos döntések szülessenek, hogy meg tudjanak állapodni a balatoni turizmus érdekében. A BFT elnöke szándéknyilatkozatot írt alá Hoffmann Henrikkel a jövőbeni együttműködésről.

Az országban elsőként alakult régiós szervezet a tagszervezeteken keresztül mintegy ezer turisztikai vállalkozást és más, a területen működő szervezetet tömörít. Az alakulás után egy magánszemély, egy kerékpáros egyesület, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága kérte felvételét pártolótagként. Rendes tagságért folyamodott a régió határán kívülről a veszprémi TDM szervezet. A veszprémiek felvételét beszédében is szorgalmazta Bóka István, mert mint elmondta, a város meghatározó szerepet játszik az északipart turizmusában, és a város vezetése elkötelezett a Balaton Régió fejlesztésében.

Mint lapunkban korábban már olvashatták, a balatoni TDM Szövetség megalakulását közleményben üdvözölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.). Mint ebben írták, a régió külföldi és belföldi marketingtevékenységét a jövőben is az MT Zrt. regionális szervezete, a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság (BRMI) irányítja. A régió minél sikeresebb képviselete, a még hatékonyabb marketingtevékenység érdekében a BRMI folyamatosan egyeztetni fog a balatoni TDM szövetséggel, amelynek munkájában az MT Zrt. pártoló tagként vesz részt - tudatta a nemzeti marketingszervezet szerdai közleménye.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk