Sikeres Éttermi Hét

A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.

A megjelent Vendégek közül, több mint 2.000 értékelés és vélemény érkezett október 15. és 24. között a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. A beérkezett vélemények, valamint több mint 1.000 db kitöltött kérdőív alapján kihirdették a 2012. őszi Étterem Hét TOP 10 éttermét!

1. Fuji japán étterem

2. Peppers! mediterranean grill

3. ARAZ étterem

4. Duna Garden étterem

5. Manna lounge & étterem

6. Vogue hajó-étterem

7. VakVarjú vendéglő (Buda)

8. Bambuszliget étterem

9. Cyrano étterem

10. Kárpátia étterem


"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy újra, immáron másodszor is az első helyezést értük el. Az egyre rangosabb esemény és a már megszokott extra nagy érdeklődés is egyre inkább azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága az Étterem Hétnek és nem tömegétkeztetésről szól fillérekért, hanem egy igazi demonstratív jellegű gasztronómiai esemény, elérhető áron.
Megpróbáltunk minden eszközzel maradandó élményt nyújtani a kedves Vendégeinknek és azt a vágyat ébreszteni és terjeszteni, hogy a japán gasztronómia hazánkban is ismertebb és népszerűbb legyen, merjenek kipróbálni új ízeket és nem kell félni, mert nem csak a nyers halról szól a tradicionális japán konyha, amit már 21 éve elsőként képvisel a Fuji hazánkban. Több mint 200 féle étel egyedülálló módon és frissen készül, ezzel szinte minden igényt és ízlést kielégítve.

Rengeteg díjjal és elismeréssel büszkélkedhetünk, de mind közül ezt tartjuk a legértékesebbnek, mert ez egy olyan befolyásolhatatlan eredmény, amit a Vendégek jeleznek vissza, több szempont alapján is.
Ennél fontosabb szerintünk nem lehet semmilyen más elismerés, az az étterem aki nem azt tűzi ki célul, hogy minden Vendég a lehető legelégedettebb legyen, nem jó üzletpolitikát folytat. Magasra tett mérce volt, hiszen most 99 étterem közül kellett bizonyítani, de sikerült! Köszönjük szépen minden kedves Vendégünknek!
Domo arigato! - üzenték a szavazóknak a győztes étterem képviseletébenMiyazaki Emiko (japán chef), Major Balázs (étteremvezető), Alexandru Botos Liviu (konyhafőnök).






Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?