hirdetés

Sikeres évet zárunk

Értékelte 2018 eredményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tisztújító közgyűlésén december 12-én.

hirdetés

A vezérigazgató szerint idén hazánk egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz a célhoz, hogy Közép-Európa vezető turisztikai térsége legyen. Elmondta, hogy reméli, jövő nyár közepétől bevezetik az online szobatükör adatszolgáltatási rendszert, amely azonnali, gyors statisztikákat biztosít majd a szálláshelyek foglaltságáról tervezhetőbbé és hatékonyabbá téve az utaztatók munkáját és az MTÜ marketingtevékenységét. Guller szerint a Széchenyi Pihenőkártyához kapcsolódó juttatások értékbeli aránya biztosan tovább nő a jövőre is megmaradó kedvező adózás miatt. Akár a jelenlegi 120-ról 220 milliárdra is nőhet a SZÉP Kártyához kapcsolódó forgalom, amelyből a szálláshelyek mellett az attrakciók is profitálhatnak majd.

"Idén 12 új légijárat indult Budapestől, New York és Philadelphia után már Chicago is közvetlen járattal elérhető hazánkból az Egyesült Államokban, és elindult  a Budapest-Sanghaj járat is. Terveink szerint 2030-ra 30 új úticél kerül összeköttetésbe Budapesttel légi úton. Ezzel párhuzamosan azt reméljük, hogy a Budapest Airport is egyre inkább közszolgáltatásként tekint a repteret üzemeltető tevékenységére és abban is bízunk, hogy január 1-től megoldódnak a csomagokkal kapcsolatos problémák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" - mondta el Guller Zoltán és hozzátette: büszkék a Kisfaludy Programra, amelynek keretében eddig 700 szálláshely részesült fejlesztési támogatásban és még az idén kiírják a pályázatot a Dunakanyar új építésű szállodáinak és panzióinak fejlesztésére. Arra is kitért, hogy Magyarország új imázsfilmje folyamatosan látható top 12 küldőországunkban és a CNN-en éppen a napokban zajlik egy intenzív kampány.

A vezérigazgató elismerte, hogy akadnak anomáliák az utazási szabályokat módosító 2018 július 1-jén hatályba lépett új kormányrendeletben, ezeket azonban igyekeznek egyeztetni a szakmával és javítani.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk