hirdetés
hirdetés

Sri Lanka egyre népszerűbb a magyarok körében

A minap jelent meg a Jetwing Travel 2015/16-os téli-tavaszi katalógusa, ebből az alkalomból tartott között termékbemutatót és fogadást a Dél-Ázsia-specialista utazásszervező és a Turkish Airlines a Budapest Marriott Hotelben.

hirdetés

Elsőként Földvári András, a Turkish Airlines értékesítési igazgatója köszöntötte a vendégeket, akitől megtudtuk, hogy napi négy Budapest-Isztambul járatuk révén a világ bármelyik tájára rövid várakozási idővel, kényelmesen eljuthatnak a magyar utasok. Míg Dél- és Délkelet-Ázsia felé természetes választásnak tűnik a Turkish Airlines járatait igénybe venni, addig érdekes módon egyre több magyar utas választja Észak-Amerika felé is a török légitársaság gépeit.

Földvári András és Wimal Morapitiye
Földvári András és Wimal Morapitiye

Amint azt Levend Arisoy, a Turkish Airlines magyarországi képviseletét immár hét éve vezető szakember lapunknak elmondta, minden várakozást felülmúl az érdeklődés a montreáli, new yorki és más észak-amerikai járatok iránt a magyar piacon.

Levend Arisoy, Wimal Morapitiye, valamint a Jetwing Travel három referense
Levend Arisoy, Wimal Morapitiye, valamint a Jetwing Travel három referense

Wimal Morapitiye, a Jetwing Travel magyarországi igazgatója elsőként rövid áttekintést adott a cég történetéről. Elmondta, hogy 1973-ban Colombóban egy 12 szobás szállodával indult a vállalkozás, majd 1981-ben nyitott meg az első utazási iroda. A Jetwing Hotels ma az egyik legnagyobb szállodalánc a szigetországban 24 üzemelő és több épülő egységgel, a Jetwing Travel pedig számos helyi iroda mellett Magyarországon és Olaszországban rendelkezik képviselettel.

Jetwing Blue hotel *****
Jetwing Blue hotel *****

A magyar iroda 1993-ban alakult, kezdetben Sri Lankával foglalkoztak, majd a Maldív-szigetekkel és Indiával bővült a kínálat. Az idei katalógusban számos további újdonság is szerepel Balitól a Fülöp-szigetekig.

Wimal Morapitiye arról is beszámolt, hogy 2010 előtt évente ezernél is kevesebb honfitársunk utazott Sri Lankára, azóta viszont folyamatos fellendülésnek lehetünk tanúi. 2014-ben már 2697 magyar turistát regisztráltak, az idei első félévben pedig már elértük a 2000 főt. Míg korábban a sziget északi részét szeparatisták tartották ellenőrzésük alatt, 2009 májusára a kormánycsapatok elfoglalták a területet, azóta béke van az országban, és ez kedvez a turizmus fellendülésének.

Az idei katalógusban olyan újdonságok is helyet kaptak, mint Bali, a Fülöp-szigetek, Minamar, Mauritius és Thaiföld. Az egyes célterületekkel négy referens foglalkozik a társaságnál. Az est végén két szerencsés nyertes Turkish Airlines-repülőjeggyel és Sri Lanka-i szállással lett gazdagabb.

A Jetwing Travel havi két alkalommal indít körutazásokat Sri Lankára a téli szezonban, de vannak tengerparti üdüléssel, illetve a Maldív-szigetekkel kombinált túráik is. A csoportok a Turkish Airlines járataival jutnak el úti céljukhoz, Isztambulban csupán egy órát kell várniuk az átszállásra. A járatok először Malét érintik, majd rövid várakozás után mennek tovább Colombóba, így nagyon praktikusan kombinálható a két desztináció.

Wimal Morapitiye
Wimal Morapitiye

Wimal Morapitiye arra is felhívta a figyelmet, hogy bár sokan megpróbálják egyénileg leszervezni üdülésüket a térségben, a váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni, ráadásul irodán keresztül sem drágábbak a szolgáltatások, mint direktben. A Maldív-szigetekre három időpontot hirdetett meg az iroda januárra és februárra, egyéni utasoknak akár Indiával és Dubaji stopoverrel is kínálják a maldívi üdülést.

Évek óta szervez indiai körutazásokat az iroda, ezen a télen is lesz klasszikus Arany háromszög-túrájuk, valamint ezt Radzsasztánnak kiegészítő útjuk is, ugyanakkor goai üdülését és dél-indiai körutat is meghirdettek. Wimal Morapitiye bízik abban, hogy az idén bevezetett elektronikus vízum révén többen fognak majd Indiába utazni.

 

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk