hirdetés

Szállodabezárásokról, országos helyzetről, budapesti házakról

Nagy port kavart szakmai berkekben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlésének napjára időzítve egy nagyközönségi portálon megjelent hír a hazai szállodák helyzetéről.

hirdetés
Mint az index.hu megírta, több mint kétszáz szálloda nem nyitott ki ismét idén Magyarországon a covid okozta bezárásokat követően. Így jelentősen megcsappant a magyarországi szállodák száma 2019 márciusához képest. Azt is közli a portál, hogy míg három évvel ezelőtt 945 szálloda szerepelt a KSH statisztikáiban, addig 2022-ben csak 719, azaz összesen 226 már nincs a piacon, ami 24 százalékos veszteséget jelent. 
 
depositphotos
depositphotos
 

A legtöbb szálloda Jász-Nagykun-Szolnok megyében döntött a bezárás mellett. Itt 23 helyett csak 13 közül választhatnak a megszállni vágyó utazók. De a Balaton és Somogy megye is 38 százalékos lemorzsolódással számolhatott. Ezen a területen 50-ből 31 létesítmény maradt nyitva. 

Mint írják, bár sokan azt gondolják, hogy Budapest a legnagyobb a vesztes, de ez tévedés, mert a 203 fővárosi házból 157 még működik (46 átmenetileg vagy végleg bezárt), ami 23 százalékos csökkenés, így ez megfelel az országos átlagnak. Budapestnél még Pest megye, Győr, Veszprém, Borsod, Heves és Hajdú-Bihar megye is nagyobb veszteséget szenvedett el.

A teljes cikk ITT található.

 

(forrás: index.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk