Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

A korábbi díjazottak pedig megtarthatták csillagjukat - adta hírül a Delo című szlovén napilap csütörtökön.

A közép-szlovéniai Horjul városkában található Gostisce Gric csatlakozhatott idén a Michelin-csillagos éttermekhez, amelyekből így már hét van Szlovéniában. Tavaly kaptak először Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig, a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam egy-egy csillagot. Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották.

A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ros miatt döntött úgy, hogy 2020-ban Szlovéniáról is kiadnak regionális kalauzt. Hét szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 39-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a díjátadó rendezvényen elmondta: a koronavírus-járvány mély nyomott hagyott az iparágon, de az ismételt lezárások ellenére a szlovén szakácsok megmutatták rugalmasságukat, elszántságukat és tehetségüket. "Helyi jellegű konyhaművészetet tükröznek a mai napon bemutatott és kiválasztott éttermek, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett, és folyamatosan fejlődnek"- hangsúlyozta.

Forrás: MTI


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?