hirdetés
hirdetés

Várakozáson felüli évkezdet, török workshop dzsungel környezetben

Az IBUSZ a kényszerű covid-szünet után a Török Riviéra szállodáinak bemutatkozásával egybekötött, nagyszabású partnerpartit tartott február 2-án, a pesti Király utca szívében.

hirdetés

Mivel kint repkedtek a mínuszok, a télikabát, sál, sapka, kesztyű szinte kötelező elem volt minden jelen lévő számára az IBUSZ programjának kezdetén. Hiszen azzal senki nem számolt, hogy a rendezvénynek helyet adó TWENTYSIXBUDAPEST tulajdonképpen egy hatalmas élő dzsungel tele trópusi növényekkel, ahol a 26 C-os, nyáriasan meleg hőmérséklet miatt még akár rövid ujjú pólóban sem kell vacogni senkinek.

Workshop, dzsungel környezetben
Workshop, dzsungel környezetben
 

17-19 óráig a Török Riviéráról, a Summer Tour szervezésében érkező 12 török hotel képviselőjét járták körbe a mintegy 120 partnerirodától, valamint 36 saját IBUSZ-irodától érkező viszonteladók és saját alkalmazottak, megismerve azok árualapját, illetve rövid bemutatók keretében képet alkothattak az adott szállodáról. Legtöbbjük ötcsillagos, all inclusive szolgáltatást nyújtó, tengerparti családi hotel – a magyarok nyári nagy kedvencei. Igaz, felfedeztünk közöttük plasztikai műtéteket is bevállaló szolgáltatást nyújtó házakat, valamint idén nyíló, kimondottan a felnőtt vendégkört megszólító wellness hotelt.

2022 meglepetés-számai, az idei év is terven felül alakul

A workshop után rövid, ámde annál tartalmasabb árulap-ismertetést tartottak az IBUSZ vezetői. Elsőként Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes elmondta, a programon kiemelt partnereik a meghívottak, és tulajdonképpen ez cégük szezonnyitó gálája.

A tavalyi évet elemezve elhangzott, áttörésnek számított 2022, hiszen a nehézségek ellenére sikeres esztendőt zártak, keresletnövekedést mutattak a tavalyi számok. 2019-cel összehasonlítva 38 százalékos plusszal zártak, árbevétel tekintetében pedig 22,5 milliárd forintot hozott 2022-ben a forgalmuk.

Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes
Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes

A most beköszöntött 2023 kapcsán pedig az irodavezetőtől azt hallhattuk, mivel a tavalyi szeptember végi záráskor nem úgy alakultak az előfoglalási számok, ahogy az várható lett volna, inkább alultervezték az idei évkezdetet, azonban 2023 olyan szinten robbant be az előfoglalások terén, hogy az minden képzeletet és józan számítást felülmúlt. A sikeres „Nyársapkás” előfoglalási akciójuknak is köszönhetően a tavalyi forgalmuk háromszorosa az idei, és ne feledjük, az előfoglalási akció még ebben a hónapban is tart.

Tavaly egyébként az IBUSZ közvéleménykutatást végzett törzsutasai körében, amelynek eredményeként kiderült, 30 százalékuknak fontos az árgarancia és a meghirdetett utak esetében az árfolyam. 20 százalékuk pedig azt válaszolta, számára az a prioritás, hogy rugalmas legyen az adott ajánlat. „Jó éve lesz a hazai idegenforgalomnak, ebben biztos vagyok”, zárta rövid tájékoztatóját Komora Zoltán.

Görög, török siker, hajózós első hely

Idén 120 meghirdetett körutas-program, közel 350 indulási időponttal, hallhattuk az infót a következőkben megszólaló IBUSZ-szakértőtől, Balogh Csaba turisztikai főosztályvezetőtől, aki többek közt elmondta, a jelenlegi partin is szállodák bemutatóival jelen lévő Törökország annyira nagy siker utazóik körében, hogy két plusz chartert is indítanak május 13-án és 20-án a meghirdetetteken felül, mert beteltek már a törökországi nyaralóhelyekre indított útjaik.

A hajós utaztatás kapcsán pedig megtudtuk, az IBUSZ európai tekintetben az első 20 között szerepel, Magyarországon pedig egyértelműen piacvezető.

Chartereket tekintve kizárólag a Smartwings szolgáltatását veszik igénybe, 6 úti célra pedig a Wizz Air menetrendszerű járataival repülnek.

Árualapjuk felét a görög kínálatok, mintegy 40 százalékát a török nyaraló úti célok, árualapjuk 10 százalékát pedig spanyolországi desztinációk jelentik.

Idei újdonságaik közt szerepel a Jón-tenger partján fekvő Parga városa is, amely izgalmas, felfedezésre váró úti cél lehet azoknak, akiket nem rettent el a városka dimbes-dombos területen való elhelyezkedése. Fekvésénél fogva olyan ez a görög kistelepülés, mintha egy külön szigetet alkotna, sajátos, festőien színes világával.

13 év kihagyás után illesztik árualapjukba ismét a Török Riviéra kínálatát, emiatt is mutatkoznak be idei partnerpartijuk előfutáraként az ott lévő, elsősorban luxus szolgáltatásokat nyújtó szállodák.

Hat charterjárattal indulnak idén a török desztinációk felé, egy közülük nem budapesti indulással, hanem a debreceni reptérről közlekedik majd Törökország felé. És nemcsak chartergéppel, hanem busszal is szerveznek utakat a görög, török desztinációk felé.

 x x x

Svédasztalos, mediterrán ízeket felsorakoztató vacsorával, koktél show-val, tombolával, majd DJ-programmal zárult a hazai utazási iroda szezonnyitó gálája, ahol közel kétszáz szakmai partner volt jelen.

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online / Fotók forrása: IBUSZ/Rábenspeck Sára, IBUSZ Facebook)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk