A Kitzbüheli-Alpok 1081 kilométernyi sípályáján

Akár 359 felvonón és 1081 kilométernyi sípályán élvezhető a Kitzbüheli-Alpok üdülőrégió téli tája.

Nemcsak a legendás és mondén Kitzbühel tartozik e Salzburgtól, Innsbrucktól és Münchentől egyaránt alig egy-egy órányira fekvő tiroli üdülőrégióhoz. A 6-700 méter magasan fekvő völgyben négy képeslap szépségű település (St. Johann in Tirol; Oberndorf; Kirchdorf és Erpfendorf) családi vállalkozásai télen-nyáron minden igényt kielégítő, ár-értékarányos szolgáltatásokkal várják a turistákat. Tirol legkedélyesebb régiójának is kikiáltották már, hiszen a sí-és turistautak mentén két kilométerenként található (összesen 18) rusztikus fogadóban, tiroli stílusú „Hüttében” meleg fogadtatás várja a síelőket, túrázókat. E négy kisebb településen a szállásférőhelyek száma majd kilencezer, évente egy millió vendégéjszakát töltenek itt a vendégek.

Ma már 55 százalékos aránnyal a téli szezon az erősebb, hóbiztos terep, de ha a természet sztrájkol, bevetik a hóágyúkat. A völgyből 22 kabinos felvonóval 66 kilométernyi sípálya érhető el közvetlenül, de a Schneewinkel síbérlettel összesen 54 sífelvonóhoz és 170 kilométernyi sípályáig szállítanak a síbuszok, az AllStarCard pedig 359 felvonót és 1081 kilométernyi sípályát nyit meg a turisták előtt. Az üdülőrégió 275 kilométernyi sífutó-, 100 kilométernyi téli túraútvonallal, szánkó- és bobpályákkal, wellness-létesítményekkel is büszkélkedhet.

Erpfendorf mellett 9 lyukú golfpályát is létesítettek, de egy órányi autóúton belül további 13 golfpálya található e kis régióban.

A csendes időszaknak számító májuson és novemberen kívül a többi hónapokban számos izgalmas rendezvénnyel szórakoztatják a turistákat. Mikulás idején krampuszversenyt, Szilveszterkor tűzijátékot, januárban Síkrossz világkupát rendeznek az extrém műfaj kedvelőinek, februárban pedig több mint 3500 versenyző részvételével a 39. Tiroli sífutó bajnokságra kerítenek sort.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.