Hamarosan itt az Utazás 2014 kiállítás

Február 27-én kezdődik és március 2-ig tart a Hungexpo vásárközpontban az utazási szakma seregszemléje, az Utazás 2014 kiállítás.

Az UNWTO trendriportjáról, uniós pályázati lehetőségekről és turisztikai projektek bemutatásáról is szó lesz az Utazás kiállítás Fórum programjában.

Az elmúlt években több újdonságról is szó esett az Utazás kiállítás kapcsán: pályázat kiírása, keretjáték, minden évben kiemelt téma, kulturális díszvendégség. A sikeresen működő újdonságokat idén is megtartották és a 2014-es koncepció alapján frissítették a szervezők.

Az Utazás kiállítás nem csak a nagyközönség számára teremt szezonnyitó eseményt, hanem a turisztikai szakma egyik meghatározó találkozási fóruma. Február 27-én a kiállítás hivatalos megnyitóját követően Dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO executive directorának trend riportjával veszi kezdetét az Utazás Fórum konferencia.

A konferencia csütörtökön és péntek délelőtt várja az érdeklődőket. A trend riportot követően Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese tart előadást Budapest komolyzenei kulturális ajánlata címmel.

A csütörtöki napon, a délutáni workshopokat megelőzően, a belföldi díszvendég részéről Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. igazgatójának, és Molnár Gabriella, a MUISZ elnökének előadásaira kerül még sor.

Pénteken délelőtt 3 előadást hallgathatnak meg a szakma képviselői a Nemzeti turizmusfejlesztési koncepcióról, turisztikai célú EU pályázatokról és a V4-es egészségturisztikai projektről. Az Utazás Turisztikai Kommunikációs Díj pályázatra idén is három kategóriában várják a nevezéseket a szervezők. Az Utazás kiállítás nagykövete Kandász Andrea, az ismert műsorvezető, akivel az eseményt megelőző hetekben és a kiállítás alatt is többször találkozhatnak majd.

A kiállítás kiemelt témája idén a családi utazás, mely tematika többször visszaköszön az eseményen. Az utazási irodák családi utazási ajánlatai egy különálló szigeten – családi utazások szigete – jelennek meg. A kiállítás területén gyerekjátszó, pasimegőrző és hölgysarok működik majd, így a család minden tagjának a vásárlás mellett szórakoztató vagy éppen pihentető percekben is része lehet. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesz közönségjáték, melyhez a részvétel lehetőségét a pontgyűjtő füzet biztosítja mindenkinek, aki belépőjegyet vásárol. Tavaly 25 000-en vettek részt a keretjátékban. Akkor a világ földrészeivel kapcsolatos ügyességi játékok megoldásával és kérdésekre adott helyes válaszokkal lehetett nyerni. Most a családi utazás jegyében, a kiállítás különböző részein felállított játékpontokon az utazásra való készülődés jegyében kell különböző feladatokat megoldani. Külföldi díszvendég Tunézia. A standjukon kézműves gyerekjátszónak, a színpadi programok sorában feltűnő néptáncbemutatóknak és divatbemutatóknak köszönhetően ismerkedhetnek meg a látogatók az ország kultúrájával. Belföldi díszvendég Pécs. A kultúra városaként aposztrofált Pécs, standján és programjain keresztül mutatja be miben rejlik sokszínűsége. Kulturális díszvendég pedig Matyóföld.

A kiállítók standjain a kedvező ajánlatok mellett a kiállítás teljes nyitva tartása alatt játékok, koncertek, valamint az A pavilon színpadán egész napos program várja a nagyközönséget. A kiállítással egy időben és egy belépőjeggyel látogatható a Karaván Szalon, kemping és karaván kiállítás, a PORT.hu BringaExpo és idén először az Afrika Expo.

A belépőjegyeket mind a szakmai, mind a nagyközönség napra érdemes elővételben, online megváltani, így nem csak az ár kedvezőbb, de a sorban állás is elkerülhető.

A kiállítók listáját, a bővebb programot megtalálják a kiállítás weboldalán, friss információkért pedig keresse a hivatalos Facebook oldal: www.utazas.hungexpo.hu www.facebook.com/utazaskiallitas


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.