Balaton régió: Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Budapest-Közép-Dunavidék régió: Zila Kávéház és Étterem, Budapest
Dél-Alföld régió: Halászcsárda, Szeged
Dél-Dunántúl régió: Somogy Kertje üdülőfalu, Bonnya
Észak-Alföld régió: Karikás Vendéglő, Hajdúszoboszló
Észak-Magyarország régió: Várvendéglő, Sárospatak
Közép-Dunántúl régió: Sümegi Várcsárda, Sümeg
Nyugat-Dunántúli régió: Tornácos Panzió és Étterem, Hegykő
Tisza-tavi régió: Fehér Amúr Halászcsárda, Poroszló
A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ban hozta létre a Rozmaring Díjat. A díj odaítélésének alapfeltétele, hogy a vendéglátóhely olyan településen legyen, amely benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe. A Rozmaring Díj elnevezés egyrészt utal arra, hogy az elismerésnek a gasztronómiához is köze van, hiszen a rozmaring a magyar konyha egyik kedvelt fűszernövénye is. A díjat azok a vendéglátóhelyek kaphatják meg, amelyeknek éttermi kínálata magas színvonalú, és ezzel párhuzamosan környezetük rendezettsége, növényekkel és virágokkal való díszítése különösen igényes.
Az elismerést minden turisztikai régióból évente csak egy étterem kaphatja mag. A díjak odaítélésre a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai tesznek javaslatot - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Turizmus Zrt.