Megújult Szeged turisztikai weboldala

Friss külsővel jelent meg a napokban Szeged három turisztika információs kiadványa, és megújult a város turisztikai weboldala is. 

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén is megjelentette a Szegedi Látnivalók, a Szegedi Információk és a Szegedi Programajánló 2014. kiadványokat, melyek elengedhetetlenül szükségesek a város turisztikai marketingkommunikációjához. A kiadványok, külső megjelenésüket tekintve, minden évben megújulnak, a belső tartalmukat pedig a szegedi Tourinform iroda dolgozói frissítik évről évre - tájékoztatta lapunkat Ács Szilvia, az iroda vezetője.

A Szegedi Látnivalók kiadványban azokról a nevezetességekről olvashatnak leírást, melyekre szeretnék felhívni a városunkba érkező turisták figyelmét. A Szegedi információkban a város turisztikai szolgáltatóit gyűjtötték össze, szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket, szabadidő eltöltésére nyújtott lehetőségeket. A kiadványokban térképet is talál az olvasó, melyen bejelölték mind a látnivalókat, mind a szolgáltatókat.

A Szegedi Programajánló tartalmazza a város idén megrendezésre kerülő kulturális, sport és egyéb rendezvényeit. A kiadványokat eljuttatják Szeged város közintézményeibe, létesítményeibe (Móra Ferenc Múzeum, Művelődési Házak, Agóra, REÖK, Vadaspark, Napfényfürdő, stb.), a belföldi (Budapest, Pécs, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Veszprém, Szolnok) és külföldi kiállításokon, rendezvényeken (Németország, Szerbia, Románia, Lengyelország) terjesztik.

A kiadványokhoz hozzá lehet jutni az ország 120 Tourinform irodájában és minden olyan nagyrendezvényen, ahol a szegedi Tourinform iroda kitelepül.

A következő példányszámban jelennek meg a kiadványok:

Szegedi Látnivalók 6×2 nyelven 26.000 db (magyar-angol 16.000 db, magyar-német 5.000 db, román-francia 2000 db, szerb-orosz 2000 db, olasz-spanyol 500 db, lengyel-flamand 500 db)

Szegedi Információk 9.000 db

Szegedi Programajánló éves 8.000 db (magyar- angol- német)

Szegedi programajánló évszakonként 7.000 db (tél, tavasz, nyár, ősz)

Megújult a város turisztikai weboldala is, melyet a www.szeged.hu, www.szegedvaros.hu és közvetlenül a www.szegedtourism.hu oldalakon lehet elérni. Jelenleg magyar és angol nyelvű verzióban érhető el, de az év során német, francia, román, szerb nyelvre is tervezik lefordítani az oldalakat. Az érdeklődő itt tájékozódhat a szegedi látnivalókról, programokról, turisztikai szolgáltatókról (szálláshelyek, vendéglátóhelyek, kiállító helyek, kulturális intézmények), a város aktuális híreiről.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.