Idén tizenhetedik alkalommal megrendezett versenyen a 300 tagú nemzetközi zsűri a négy nap alatt 887 bort kóstolt meg a Burgundiában található Château des Ravatys falai között. A mezőnyt a tavalyi évhez hasonlóan most is 37 nevező ország alkotta. A legtöbb bor Franciaországból érkezett, de sok bor jött Kanadából, Olaszországból, Spanyolországból, Közép-Európából, Svájcból, Chiléből és Argentínából és első alkalommal Kínából. A beküldött bormintákból 296 kapott érmet, 65 bor arany-, 174 ezüst- és 57 bronzminősítéssel gazdagodott. A közel 900 mintás mezőnyben arany érmet nyerni, komoly teljesítmény és visszaigazolása annak, amire a borászat jövőjét alapozza Kovács Nimród.
A siker, sikert generál és a Chardonnay Battonage 2007, amely klasszikus burgundi technológiájával készült egy kimagaslóan jó évjárat terméséből, az aranyérem elnyerése után pár nappal, az egyik sztárbora lett a Corinthia Grand Hotelben szervezett VinCe 2010 boreseménynek. A bor sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi az Egri Borvidék adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez.
A kétnapos rendezvényen, ahol a magyar borászok legjava személyesen kóstoltatta a borait a közönségnek, a világ legelismertebb – Master of Wine - borszakértői tartottak előadásokat, konzultációkat. Többek között Jancis Robinson Európa legbefolyásosabb borértője, akinek rovata van a Financial Times-ban és akit a legjobb boros újságírónak választottak meg a Wine Business International magazin szavazásán. A „bor Madonnájának” nevezett szakember egy külön program keretében személyesen találkozott Kovács Nimróddal, ahol a világverseny aranyérmes borán kívül megkóstolta a pincészet zászlósborát, az NJK 2006-ot is, amely Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos házasítása, és új francia, valamint magyar barik hordókban érlelnek, több mint két és fél évig. Jancis Robinson részletes elemzésére még várni kell, de az első benyomásai nagyon elismerőek voltak.
Kovács Nimród meggyőződése, hogy Egernek, amely a magyar Burgundia, olyan természeti értékei vannak a borkészítéshez, amelyeket a világnak is meg kell ismernie. A saját borai közül ezek közé sorolja még a Pinot Noir 2007-t, a Syrah 2007-t, a Rhapsody 2006 –t, amelyek mind a szakma, mind a hazai fogyasztók érdeklősét már felkeltették. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a küzdőtéren egyre több a játékos, és csak az fog talpon maradni, aki hosszútávra képes tervezni és boraival sohasem okoz csalódást a fogyasztónak. (Sajtóközlemény)
A siker, sikert generál és a Chardonnay Battonage 2007, amely klasszikus burgundi technológiájával készült egy kimagaslóan jó évjárat terméséből, az aranyérem elnyerése után pár nappal, az egyik sztárbora lett a Corinthia Grand Hotelben szervezett VinCe 2010 boreseménynek. A bor sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi az Egri Borvidék adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez.
A kétnapos rendezvényen, ahol a magyar borászok legjava személyesen kóstoltatta a borait a közönségnek, a világ legelismertebb – Master of Wine - borszakértői tartottak előadásokat, konzultációkat. Többek között Jancis Robinson Európa legbefolyásosabb borértője, akinek rovata van a Financial Times-ban és akit a legjobb boros újságírónak választottak meg a Wine Business International magazin szavazásán. A „bor Madonnájának” nevezett szakember egy külön program keretében személyesen találkozott Kovács Nimróddal, ahol a világverseny aranyérmes borán kívül megkóstolta a pincészet zászlósborát, az NJK 2006-ot is, amely Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos házasítása, és új francia, valamint magyar barik hordókban érlelnek, több mint két és fél évig. Jancis Robinson részletes elemzésére még várni kell, de az első benyomásai nagyon elismerőek voltak.
Kovács Nimród meggyőződése, hogy Egernek, amely a magyar Burgundia, olyan természeti értékei vannak a borkészítéshez, amelyeket a világnak is meg kell ismernie. A saját borai közül ezek közé sorolja még a Pinot Noir 2007-t, a Syrah 2007-t, a Rhapsody 2006 –t, amelyek mind a szakma, mind a hazai fogyasztók érdeklősét már felkeltették. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a küzdőtéren egyre több a játékos, és csak az fog talpon maradni, aki hosszútávra képes tervezni és boraival sohasem okoz csalódást a fogyasztónak. (Sajtóközlemény)