Az egészségügyi dolgozókért mozgósít az MVI

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete azzal a felhívással fordul a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsék a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van.

"Az év vége felé közeledve elmondhatjuk, hogy sok váratlan helyzettel, nehézséggel állított szembe bennünket a 2020-as év. De talán most még a vendéglátásnál is rosszabb helyzetben van az egészségügy, a kórházi betegápolók és az orvosok. A pandémia rendkívül megnehezíti a munkájukat, a hétköznapi helytállásukat. Sajnos senki sem lehet kivétel: szeretteink és bármelyikünk kerülhet kórházba, amikor csak azoktól várhatunk segítséget, akik mára kimerültek, elfáradtak, erejükön felül teljesítenek.

 

Ezért azzal a felhívással fordulunk a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsük a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van. Jelenlegi áldozatvállalásukat másképp nem tudjuk megköszönni, csak ezzel az apró figyelmességgel, amellyel talán egy kis örömöt és nyugalmat varázsolhatunk életükbe. A figyelmesség, egy elismerő mosoly részünkről bizonyára jól esne azoknak a kórházi dolgozóknak, akik nap mint nap helyt állnak értünk, ünnepektől függetlenül...

Örömmel töltene el, ha minél többen csatlakoznának kezdeményezésünkhöz!

Javasoljuk, hogy keressék meg a környezetükben kijelölt covid kórházat, vegyék fel velük a kapcsolatot és juttassák el részükre ételadományukat!

Jó lenne, ha ez nemcsak karácsonyra vonatkozna, hanem többször is megismétlődne a jelenlegi kritikus helyzet alatt" - kéri Kovács László, az MVI elnöke a vendéglátásban dolgozókat az testület elnöksége nevében.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.