Az egészségügyi dolgozókért mozgósít az MVI

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete azzal a felhívással fordul a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsék a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van.

"Az év vége felé közeledve elmondhatjuk, hogy sok váratlan helyzettel, nehézséggel állított szembe bennünket a 2020-as év. De talán most még a vendéglátásnál is rosszabb helyzetben van az egészségügy, a kórházi betegápolók és az orvosok. A pandémia rendkívül megnehezíti a munkájukat, a hétköznapi helytállásukat. Sajnos senki sem lehet kivétel: szeretteink és bármelyikünk kerülhet kórházba, amikor csak azoktól várhatunk segítséget, akik mára kimerültek, elfáradtak, erejükön felül teljesítenek.

 

Ezért azzal a felhívással fordulunk a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsük a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van. Jelenlegi áldozatvállalásukat másképp nem tudjuk megköszönni, csak ezzel az apró figyelmességgel, amellyel talán egy kis örömöt és nyugalmat varázsolhatunk életükbe. A figyelmesség, egy elismerő mosoly részünkről bizonyára jól esne azoknak a kórházi dolgozóknak, akik nap mint nap helyt állnak értünk, ünnepektől függetlenül...

Örömmel töltene el, ha minél többen csatlakoznának kezdeményezésünkhöz!

Javasoljuk, hogy keressék meg a környezetükben kijelölt covid kórházat, vegyék fel velük a kapcsolatot és juttassák el részükre ételadományukat!

Jó lenne, ha ez nemcsak karácsonyra vonatkozna, hanem többször is megismétlődne a jelenlegi kritikus helyzet alatt" - kéri Kovács László, az MVI elnöke a vendéglátásban dolgozókat az testület elnöksége nevében.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.