Az egészségügyi dolgozókért mozgósít az MVI

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete azzal a felhívással fordul a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsék a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van.

"Az év vége felé közeledve elmondhatjuk, hogy sok váratlan helyzettel, nehézséggel állított szembe bennünket a 2020-as év. De talán most még a vendéglátásnál is rosszabb helyzetben van az egészségügy, a kórházi betegápolók és az orvosok. A pandémia rendkívül megnehezíti a munkájukat, a hétköznapi helytállásukat. Sajnos senki sem lehet kivétel: szeretteink és bármelyikünk kerülhet kórházba, amikor csak azoktól várhatunk segítséget, akik mára kimerültek, elfáradtak, erejükön felül teljesítenek.

 

Ezért azzal a felhívással fordulunk a vendéglátásban tevékenykedő kollégákhoz, hogy segítsük a kórházi dolgozók helyzetét azzal, hogy részükre ételt, esetleg süteményt, bejglit juttatunk el – bármit, amire lehetőségünk van. Jelenlegi áldozatvállalásukat másképp nem tudjuk megköszönni, csak ezzel az apró figyelmességgel, amellyel talán egy kis örömöt és nyugalmat varázsolhatunk életükbe. A figyelmesség, egy elismerő mosoly részünkről bizonyára jól esne azoknak a kórházi dolgozóknak, akik nap mint nap helyt állnak értünk, ünnepektől függetlenül...

Örömmel töltene el, ha minél többen csatlakoznának kezdeményezésünkhöz!

Javasoljuk, hogy keressék meg a környezetükben kijelölt covid kórházat, vegyék fel velük a kapcsolatot és juttassák el részükre ételadományukat!

Jó lenne, ha ez nemcsak karácsonyra vonatkozna, hanem többször is megismétlődne a jelenlegi kritikus helyzet alatt" - kéri Kovács László, az MVI elnöke a vendéglátásban dolgozókat az testület elnöksége nevében.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.