Idén is nőtt az 50 milliárd dolláros üzletág

A food and beverages (F&B) szegmens 2011 óta stabilan nő a hotelekben - derül ki egy friss kutatásból.

A Technomic cég egy közelmúltban végzett felmérése szerint a szállodák étel- és italértékesítése folyamatosan növekszik. 2011 óta átlagosan 5,5 százalékkal emelkedett, tavaly 4,9 százalékkal bővült az F&B üzletág a világ hoteleiben. A vendégek globálisan 48,7 milliárd dollárt költöttek ételre és italra a szállodákban az elmúlt évben. Ebbe beletartozik az éttermi fogyasztás, a bárok és a lounge-ok forgalma, a szobaszervíz, a minibár, a rendezvények és a catering. 2018-ra 5 százalékos bővülést jósol a kutatást végző társaság - adta hírül az ehotelier.com

Sok eszköz van arra, hogy hogyan lehet növelni az F&B-ből származó bevételeket. Például azok a hotelek biztosan jól jártak, amelyek helyi, közelben termelt összetevőket, terményeket, árukat vettek fel a menüikre, hiszen ezekre egyre nagyobb az igény. Szakértők az ilyen kínálattal a környék éttermeivel is fel lehet venni a versenyt. Számos hotel igyekszik újragondolni a közösségi tereit zárt és szabadtéren egyaránt, mivel a több szociális érintkezés, több fogyasztást is jelent. A magasabb színvonalú gasztronómia bevezetésével pedig számos ház a jobban költő vendégek dollárjait igyekszik megszerezni.

"A szállodák számára az F&B kiváló eszköz arra, hogy megkülönböztessék magukat a piacon és valami egyedi élményt nyújtsanak a vendégeiknek. Ez azonban nemcsak a magas kategórájú hotelek számára lehetőség, hanem akár az Airbnb-s magánszállásadóknak is" - emelte ki David Henkes a Technomic igazgatója.

A bankett és catering szolgáltatások a hotelek számára vezető projektnek számítanak, hiszen minden elköltött dollárból csaknem 40 centet erre adnak ki a vendégek. A magaskategóriájú és luxusházaknál ez még sokkal nagyobb szeletetet hasít ki, ahol az egyéni vendégek mellett az üzleti utazókra is számítani lehet.

A reggeliztetés továbbra is fontos bevételi forrás az F&B szegmens számára, de egyre több hotel lobbyjában van már pékség vagy valamilyen delikát üzlet, ahol a rohanó vendégek beszerezhetik a reggeli kávét és egy illatozó croissant-t.

Forrás: Vendég & Hotel


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?