Lezárult a Gundel Károly-díjra való jelölés, összeállt a gálaebéd séfcsapata

Több mint 40 jelölés érkezett a rangos szakmai elismerésre, melyet a Magyar Vendéglátók Ipartestülete alapított az elmúlt évben.

A jelöltek közt a vendéglátásban méltán elismert és közismert szakemberek szerepelnek, de érkezett több posztumusz jelölés is.

Az életműdíj odaítéléséről egy 16 tagú Kitüntetési Bizottság dönt, amelyben országos szakmai szervezetek képviselői foglalnak helyet.

A bizottság döntését, az idei díjazottak névsorát a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án, egy sajtótájékoztatón jelenti be, melynek színhelyéül ismét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szolgál. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között történik majd 2015. november 22-én vasárnap. A hagyománytól eltérően az ipartestület idén Díszebéddel ünnepel majd Budapesten, csodás környezetben, az Öböl Ház Rendezvényközpontban a Kopaszi gáton.

Összeállt a séfcsapat az idei Gundel Károly díjátadó gálaebédre

Augusztus 26-án szerda délelőtt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete megtartotta első megbeszélését az idei Gundel Károly díjátadó Gálaebéd szervezésével kapcsolatban, s megtörtént az étrend fogásainak kisorsolása is.

Ennek eredményeként az alábbi menüpárosítások születtek meg:

• Amuse Bouche 1 – Mede Ádám (Onyx)
• Amuse Bouche 2 – 3 és sorbet elkészítése – Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
• Hideg előétel: Kalas László – Ortó Gyula (Budapest Party Service)
• Leves: Ádám Csaba – Kiss Sándor (Olimpia Étterem)
• Meleg fogásközi étel: Macsinka János (Macok Bistro, Eger) – Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)
• Főfogás, derékétel: Ványi László (Thermál Hotel Visegrád), Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)
• Tányérdesszert: Szűcs Árpád (Four Seasons Budapest)
• Petit Fours: Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)
A Gálaebéd házigazdája, az est lebonyolítója ismét Lázár Chef (Kovács Lázár) lesz.
A Gálaebéd időpontja: 2015. nov. 22. vasárnap - Részletekkel később szolgálunk! (Fotók mellékelve)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.