Lezárult a Gundel Károly-díjra való jelölés, összeállt a gálaebéd séfcsapata

Több mint 40 jelölés érkezett a rangos szakmai elismerésre, melyet a Magyar Vendéglátók Ipartestülete alapított az elmúlt évben.

A jelöltek közt a vendéglátásban méltán elismert és közismert szakemberek szerepelnek, de érkezett több posztumusz jelölés is.

Az életműdíj odaítéléséről egy 16 tagú Kitüntetési Bizottság dönt, amelyben országos szakmai szervezetek képviselői foglalnak helyet.

A bizottság döntését, az idei díjazottak névsorát a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án, egy sajtótájékoztatón jelenti be, melynek színhelyéül ismét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szolgál. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között történik majd 2015. november 22-én vasárnap. A hagyománytól eltérően az ipartestület idén Díszebéddel ünnepel majd Budapesten, csodás környezetben, az Öböl Ház Rendezvényközpontban a Kopaszi gáton.

Összeállt a séfcsapat az idei Gundel Károly díjátadó gálaebédre

Augusztus 26-án szerda délelőtt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete megtartotta első megbeszélését az idei Gundel Károly díjátadó Gálaebéd szervezésével kapcsolatban, s megtörtént az étrend fogásainak kisorsolása is.

Ennek eredményeként az alábbi menüpárosítások születtek meg:

• Amuse Bouche 1 – Mede Ádám (Onyx)
• Amuse Bouche 2 – 3 és sorbet elkészítése – Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
• Hideg előétel: Kalas László – Ortó Gyula (Budapest Party Service)
• Leves: Ádám Csaba – Kiss Sándor (Olimpia Étterem)
• Meleg fogásközi étel: Macsinka János (Macok Bistro, Eger) – Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)
• Főfogás, derékétel: Ványi László (Thermál Hotel Visegrád), Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)
• Tányérdesszert: Szűcs Árpád (Four Seasons Budapest)
• Petit Fours: Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)
A Gálaebéd házigazdája, az est lebonyolítója ismét Lázár Chef (Kovács Lázár) lesz.
A Gálaebéd időpontja: 2015. nov. 22. vasárnap - Részletekkel később szolgálunk! (Fotók mellékelve)


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.