Lezárult a Gundel Károly-díjra való jelölés, összeállt a gálaebéd séfcsapata

Több mint 40 jelölés érkezett a rangos szakmai elismerésre, melyet a Magyar Vendéglátók Ipartestülete alapított az elmúlt évben.

A jelöltek közt a vendéglátásban méltán elismert és közismert szakemberek szerepelnek, de érkezett több posztumusz jelölés is.

Az életműdíj odaítéléséről egy 16 tagú Kitüntetési Bizottság dönt, amelyben országos szakmai szervezetek képviselői foglalnak helyet.

A bizottság döntését, az idei díjazottak névsorát a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án, egy sajtótájékoztatón jelenti be, melynek színhelyéül ismét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szolgál. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között történik majd 2015. november 22-én vasárnap. A hagyománytól eltérően az ipartestület idén Díszebéddel ünnepel majd Budapesten, csodás környezetben, az Öböl Ház Rendezvényközpontban a Kopaszi gáton.

Összeállt a séfcsapat az idei Gundel Károly díjátadó gálaebédre

Augusztus 26-án szerda délelőtt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete megtartotta első megbeszélését az idei Gundel Károly díjátadó Gálaebéd szervezésével kapcsolatban, s megtörtént az étrend fogásainak kisorsolása is.

Ennek eredményeként az alábbi menüpárosítások születtek meg:

• Amuse Bouche 1 – Mede Ádám (Onyx)
• Amuse Bouche 2 – 3 és sorbet elkészítése – Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
• Hideg előétel: Kalas László – Ortó Gyula (Budapest Party Service)
• Leves: Ádám Csaba – Kiss Sándor (Olimpia Étterem)
• Meleg fogásközi étel: Macsinka János (Macok Bistro, Eger) – Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)
• Főfogás, derékétel: Ványi László (Thermál Hotel Visegrád), Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)
• Tányérdesszert: Szűcs Árpád (Four Seasons Budapest)
• Petit Fours: Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)
A Gálaebéd házigazdája, az est lebonyolítója ismét Lázár Chef (Kovács Lázár) lesz.
A Gálaebéd időpontja: 2015. nov. 22. vasárnap - Részletekkel később szolgálunk! (Fotók mellékelve)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.