Tudja, melyek az idei év slágervárományos fagylaltjai?

Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleroval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket.

„A külföldi trendek folyamatos nyomon követése és kreatív teamünk munkájának eredményeként készítjük el az újabb és újabb ízeket.” – mondja Gangel András, hazánk egyik legnagyobb fagylalt alapanyag gyártója, az M-Gel Hungary termékfejlesztője. – „Több évtizedes tapasztalatunk szerint a fagyipultban a standard ízek mellett mindig kell olyannak lennie, ami extrém, ami megdöbbent, és azt örömmel próbálják ki az emberek a megszokott kedvenceik mellett."

Az idei év újdonságai közül a legkülönlegesebb a lilakáposztás tormakrém fagylalt. Az ötlete úgy született, hogy hetek óta sorra vettük az egészségesnek gondolt, de desszert alapanyagként eddig nem használt zöldségek fagylaltkénti tulajdonságaikat, és a kisérletek során így esett a választás először a fehér káposztára. A fehér káposzta önmagában azonban nem ad elég komplex ízvilágot, de a tormával párosítva már kialakult egy tormakrémesen lágy irány, egy majdnem édesbe hajló zöldséges íz, ezért ebben a kombinációban gondolkodtunk tovább. Végül pedig azért, hogy látványos legyen, lilakáposztával tökéletesítettük az íz- és színharmóniát. A többi újdonság nem ennyire extrém, de újszerű és roppant finom. A popcorn esetében a karamellás pattogatott kukorica ízvilága tárul fel, a bolero többféle piros bogyós gyümölcsből készülő specialitás, a máglyarakás pedig a klasszikus magyar melegkonyhas desszert hatását kelt.

 

A meghökkentő ízek mellett idén biztosan még népszerűbbek lesznek a „mindenmentes” fagyik, mert évről-évre egyre többeket érintenek az egyes összetevők okozta ételallergiák. Korábban az volt a sztereotípia, hogy ami mentes vagy diabetikus, az ehetetlen. Szerencsére ez mára változott, a mentes élelmiszer mássága miatt sokszor még finomabb is, mint a hagyományos megfelelője. Ezen a területen a praktikumra törekszünk, hiszen mindenkinek más mentességre van szüksége, ezért fejlesztettük ki a „mindenmentes” fagyikat. Esetünkben a glutén-, szója- és tejmentes összetevőkből biztosítjuk a termék csökkentett szénhidrát tartalmát is. Édesítésre vagy a lassúbb és kisebb felszívódású poliolokkal, vagy a hagyományoshoz képes friss gyümölcsből kivont cukorral dolgozunk, a szénhidrát csökkentésre növényi rostot és/vagy fehérjét használunk. Az így elért megfelelő textúrával és nem utolsó sorban magas élvezeti értékkel szeretnénk kényeztetni a fagyizó fogyasztókat ” – tette hozzá a termékfejlesztő.

 

 


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.