Új koncepció az 5 éves Business Klubban

A klub vadonatúj koncepcióját, az 'Ötlet, siker, kreativitás' kerekasztalbeszélgetést nagy érdeklődéssel fogadták a Vendég & Hotel Business Klubon megjelent szakemberek a Szamos Marcipán Royal Cukrászda és Kávézóban. A már nagyon várt vendéglátós és szállodai trendeket, újdonságokat bemutató prezentációkat követően ugyanis a szervezők egy olyan fórumot hoztak létre, melynek célja a meghívott szakemberek tapasztalatainak megosztása valamely kiemelt témában.

Kimondottan a vendéglátós, szállodás vállalkozások számára emelt ki pár fontos dolgot a 2015-ös adóváltozásokkal kapcsolatban Dr. Schmidt János adószakértő, pénzügyi és jogi tanácsadó, a Schmidt & Szimon Iroda képviseletében. A pénzügyi szakember tájékoztatta a szakmai közönséget az újdonságnak számító EKAER (Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer) szám jelentéséről és használatáról, melyet árufeladáskor kell a vállalkozónak igényelnie mielőtt elkezdi a fuvarozást. Az adózási kérdésekben otthonosan mozgó Schmidt János kiemelte a reklámadóval kapcsolatos újdonságokat is. Az idei évben az adó bizonyos százalékát már előadó-művészeti szervezet és látvány-csapatsport támogatására is felajánlhatjuk.

A németországi központú JAB csoport képviseletében Simon Csaba számolt be az aktuális szállodai textil-trendekről. A mai trendek gyorsan változnak, népszerűek a panelfüggönyök, rolók, a különféle feszített technikák alkalmazásai. A modern szállodai padlóburkolat szőnyegek helyett ma már a PVC, mely jó kopásállóságú, kőre és fára az összetévesztésig hasonlít, ezen kívül antiallergén és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Felértékelődött a természetes anyagok (len, gyapjú) valamint a számos kiegészítő elem (párnák, ágysálak, lámpák) használata. Divat a sok egyedi minta, mely szőnyegben, kárpitban és textiliákban egyaránt megjelenik. A szakember szerint azonban lényeges trend az is, hogy mindenben a dizájn egy egységes koncepcióra törekszik, például ugyanolyan függöny, ágytakaró vagy tapéta használatára.

A világ legrangosabb szakácsversenyének konyhatechnológiai hátterébe pillanthattak be a megjelentek a Bocuse d'Or verseny hivatalos főszponzorának, a Convotherm magyarországi forgalmazójának, a Coninvest társtulajdonosa, Kertész Mirjam segítségével. Az idei versenyen már a kombi pároló legújabb csúcsmodelljén, a Convotherm 4-en főztek a versenyzők, melynek fejlesztése 4 évig tartott, alapos piackutatás és fejlesztőmérnökök munkájának bevonásával. A Convotherm különlegessége, hogy többféle étel is süthető benne párhuzamosan, nagy kapacitással bír, azonban a cég igazi nagy szabadalma, hogy a kinyitott sütőajtót be lehet tolni a sütő mellé, így nem akadélyozza a forgalmat és nem okoz sérülést. A high tech rendszer kuriózuma még a beépített tisztítórendszer, mely segítségével a rendszer automatikusan elmosogatja és kitisztítja magát az üzem után.

Egyre több hír jelenik meg mostanában az Accent Hotel Management-ről, melynek képviseletében Kerek Péter értékesítési és marketing igazgató prezentált a Business Klubon. Jelenleg 15 szálloda tartozik a cégcsoporthoz, melynek fő tevékenysége a szállodamenedzsment, pontosabban a hoteltulajdonosok részére üzemeltetnek szállodákat management szerződés formájában. 2005 és 2006 környékén rengeteg szállodai projekt valósult meg, különösen vidéken szaporodtak el a wellness szállodák, azonban üzemeltetésükhöz nem volt megfelelő szakmai tapasztalat. Az Accent Menedzsment átveszi ezeknek a szállodáknak a működését és garantálja a sikeres üzemeltetését. A tulajdonosnak tartoznak beszámolási kötelezettséggel, számára rendszeresen riportolnak. Mindemellett a bank felé az Accent egy bizalmat és garanciát is jelent. „Mögöttünk egy egész csapat áll” hangsúlyozta Kerek Péter értékesítési és marketing igazgató. Így ki tudjuk használni a szinergiákat, például már kialakítottunk egy törzsvendégrendszert, melyet több háznál is tudunk egyszerre kamatoztatni.

A Bocuse d'Or, a világ legrangosabb szakácsversenyéről Kovács László, a Magyar Vendéglátósok Ipartestületének elnöke tartott élménydús beszámolót a szakmai vendégek körében. Elmesélte, hogy mekkora nagy érdem erre a versenyre kijutni. Molnár Gábor és csapata volt a második magyar, akinek sikerült a két évvel ezelőtti Széll Tamás után kijutnia erre a rangos nemzetközi megmérettetésre. Felhívta a figyelmet arra is, hogy jövőre a SIRHA kiállítást és Bocuse d'Or versenyt Magyarország rendezi, mely óriási lehetőség a turizmus számára.

'Ötlet, siker, kreativitás' szlogennel indult a Vendég & Hotel Business Klub új programja a szakmai kerekasztal. A beszélgetés célja a meghívott szakemberek tapasztalatainak megosztása egy-egy aktuális témában. A jó hangulatú, pörgős beszélgetésen most 4 vendéglátós és szállodai szakember, Bozsik Lili, a Robinson étterem értékesítési vezetője, Kerek Péter, Accent Hotel Management értékesítési és marketing igazgatója, Barna György, a Symbol Budapest vezetője, Csokay Bence, az Ötkert, a Mazel Tov vezetője valamint a Budapest Essentials Fesztivál szervezője adott ötleteket és osztotta meg tapasztalait a jelenlévő szakmai közönséggel.

Forrás: Vendég & Hotel


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.