Mit tesz a Légimarketing Alap?

Szárnyal - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. Turizmus Online-nak eljuttatott közleményéből. Lássuk, valóban így van!

Rövid időn belül már hat új – Magyarországra irányuló – légijárat nyitásáról született döntés a Magyar Turizmus Zrt. által újjászervezett Légi Marketing Alapnak (LMA) is köszönhetően. Magyarország mint turisztikai desztináció jobb megközelíthetőségének biztosítása érdekében a nemzeti turisztikai marketingszervezet a lehetőségek felmérése után a magyarországi repülőterek képviselőivel közösen, több mint 20 potenciális légitársasággal folytatott tárgyalásokat.

Az LMA felhasználásával a légi közlekedés szereplői, a hazai turisztikai szolgáltatók és az MT Zrt. közös marketingtevékenységet folytatnak a megcélzott küldőpiacokon, a potenciális új járatok mind jobb kihasználtsága és fenntartható, folyamatos üzemeltetése érdekében - derül ki a közleményből. Mindezek mellett az MT Zrt úgy véli, hogy a 2011-es 300 millió forintos keretet szükséges megemelni hogy további új légi járatok érkezzenek Magyarországra.

A tettek listája a következőket tartalmazza:

Stratégiai marketing együttműködési megállapodást írt alá a Budapest Airport Zrt.-vel, amelynek célja, az utasforgalom növelése a Budapestre irányuló repülőjáratokon, továbbá, hogy új európai és közel-keleti járatok, majd újabb észak-amerikai és ázsiai járatok érkezzenek a magyar fővárosba.

2011. január 17-től az ötcsillagos Qatar Airways – a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként – heti négy járatot üzemeltet Budapest és Katar fővárosa, Doha között, amellyel az Arab-öböl menti országok mellett számos ázsiai ország, beleértve Indiát, illetve Ausztrália utazói is könnyebben elérhetik a magyar fővárost, köszönhetően a légitársaság által kínált csatlakozási lehetőségeknek.

Március 27-től újabb közvetlen légi összeköttetés nyílik Budapest és Barcelona között azzal, hogy a Malév heti négy alkalommal közlekedtet járatot a két város között.

A magyar főváros 2011. április 6-ától ismét közvetlenül elérhető New York-ból az American Airlines (AA) naponta közlekedő New York-Budapest járatával. Az American Airlines a Malévhoz hasonlóan a oneworld szövetség tagjaként működik, ezért a járatnyitás kapcsán a Malévval is együttműködik az MT Zrt.

Az Egyesült Királyság egyik fapados légitársasága, a Jet2.com 2011. április 21-től Manchester mellett Edinburgh-ból is indít járatokat Budapestre. Az új járattal az utazók heti három alkalommal érhetik el Skóciából a magyar fővárost.

Lettország nemzeti légitársasága, az airBaltic 2011. május 16-tól heti négy járattal biztosít Riga és Budapest között légi összeköttetést, amellyel nemcsak a balti államokból, hanem a kényelmes csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően Skandináviából, Oroszországból és a FÁK országokból is tovább javul Magyarország megközelíthetősége.

2011. május 27-től menetrendszerinti charter járatok indulnak a Hamilton International Airportról (Torontó) Budapestre a FlyCentralEurope.com, a Hamilton és a Budapest Airport együttműködésében, valamint Kanada egyik vezető touroperátorának közreműködésében.

És amit a jövő hoz:

A tárgyalások első szakasza lezártnak tekinthető, mivel a légitársaságok már meghirdették az idei évre vonatkozó menetrendjeiket.

Idén májusban folytatódnak az egyeztetések, a Routes Europe járatfejlesztési workshopon, Szardínián, amelyen közösen vesz részt és folytat tárgyalásokat az MT Zrt. és a Budapest Airport annak érdekében, hogy minél több új légi járat kösse össze Budapestet az európai desztinációkkal.

Az észak-amerikai és ázsiai járatokról elsősorban az őszi World Routes workshopon, Berlinben nyílik lehetősége a partnereknek tárgyalásokat folytatni, a távoli járatnyitásokhoz azonban általában 2-3 év előkészület szükséges.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi vidéki repülőterek forgalmának fejlesztésére is. Az LMA keretében a turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben 2011-től közösen népszerűsíti a Salamon Reisen Drezda, Lipcse és Erfurt városokból Debrecenbe és Sármellékre közlekedő Hamburg Airways járatait, továbbá a Lufthansa járatokat megtöltő Mutsch Reisen Frankfurt, Düsseldorf és Hamburg városokat Sármellékkel összekötő járatait és a touroperátor új Berlin-Sármellék légi járatát.

A járatokhoz kapcsolódó marketingtevékenység a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének koordinációjában valósul meg.


Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.
Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra  

Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra   

A légitársaság a Seychelle-szigeteken keresztül repül ősztől kezdve Madagaszkárra, így kényelmes és zökkenőmentes utazást biztosít azok számára is, akik két helyen terveznek egzotikus nyaralást.
Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

Megvannak 2024 legjobb légitársaságai 

A közel-keleti légitársaság minden versenytársánál jobban teljesített utaselégedettség tekintetében és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt.
Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság

Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság 

Így lesz az óriás repülőgépek üléseiből gyerektáska.
Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re

Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re 

Évről évre egyre több közlekedési eszköz válik elérhetővé a drukkerek számára.
Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget

Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget  

Az adásvételről már hónapok óta hallani lehetett.
Beveti az MI-t az Air France

Beveti az MI-t az Air France 

Mesterséges intelligencia (MI) segítségével javítja hatékonyságát a francia légitársaság.
Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport

Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport  

2024 első negyedévét értékelő nemzetközi utaselégedettségi felmérésen soha nem látott magasságokba tört a Budapest Airport értékelése.
Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki

Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki 

A jelenlegi egyenruhát a légitársaság belső tervezői a Simon Jersey brit vezető egyenruha-gyártóval közösen alkották meg, és 2008. július 28-án mutatták be az Emirates első A380-as repülőgépének ünnepélyes átadásakor.