Bekerül a ráckevei TDM kínálatába az új vadaspark 

Új turisztikai látványossággal gyarapodott a Csepel-sziget augusztusban. Szigethalmon elkészült és meg is nyílt a térség egyetlen magántulajdonban lévő vadasparkja.
Az utasok tolták be az orosz repülőgépet

Az utasok tolták be az orosz repülőgépet 

 „Hölgyeim és Uraim, itt a kapitány beszél és az Önök segítségét kéri” – hangzott el a Szibériai UTair csoporthoz tartozó Katekavia légitársaság egyik TU-134-es járatának parancsnokától.

Száz éves lett a csepeli szikratávíró 

A turisztikai érdekességeink közül igen ritkán esik szó az ipar, vagy akár a közlekedés történeti emlékeinkről, holott még a fővárost sem kell elhagynunk, hogy találjunk belőlük. Ilyen például a Csepeli Szabad kikötő, vagy az első hazai szikratávíró épületei és tornya.

Már a repülőtéren is megszállhatunk Hollandiában 

Sok bosszúságot tud okozni, amikor a repülőtértől a szállodáig tartó út hosszabb, mint maga a repülési idő. Ezt szerette volna kiküszöbölni az a rotterdami business hotel, amelynek a tetején egy helikopter leszállítóhelyet alakítottak ki.

Mégis lesz fapados az Air France-KLM-nél 

A tárgyalások még mindig folynak, a személyzet pedig adott esetben újra sztrájkolna.

Kompromisszumkereső tárgyalások a Lufthansánál 

A szerdai Lufthansa igazgatósági határozat kimondta, hogy kompromisszumkereső tárgyalásokat kell kezdeni az összes hajózó szakszervezettel az Air France-KLM konzorciumhoz hasonló sztrájkokat megelőzendő.

Rabruhában vacsorázhat a börtönből átalakított luxusszállodában 

A hollandiai Hotel Het Arresthuis-t csak részben alakították át, így a luxus mellett egy kicsit belekóstolhatunk a börtönlétbe is.

Sokkoló kijelentés egy repülőgép fedélzetén 

Az Air France nemzeti légitársaság leányvállalataként ismert Europe Airpost egyik járatán olyan bejelentést tett a kapitány, amitől mindenki sokkot kapott.

Íme Afrika első női pilótája 

Irene Koki Mutungi az első női repülőgép parancsnok Afrikában.

Sportversenyek, koncertek és borok Budapesten 

A fővárosi rendezvények zömét a frekventált belvárosi, Duna közeli körzetekben rendezik meg de – ha nem is akkora reklámerővel – a külső kerületek is bemutatkoznak időnként.

Így bővül Amszterdam repülőtere 

Bár Európa egyik legnagyobb reptere a schipholi, most még tovább bővítik.

Kis-dunai élmények vízen és földön 

A Szigetszentmiklós és Térsége TDM Nonprofit vállalkozás – bemutatva a Kis-Duna turisztikai értékeit – ez évben is több alkalommal elindította egész napos, szigetkerülő hajóútjait, illetve egyéb vízi programjait.

A hackerek már a repülőgépet is "feltörhetik" 

A fedélzeti wifin keresztül a műholdas kommunikáció is feltörhető, így a repülőgép navigációja is megzavarható.

Húszéves a Csalagút 

Két évtizeddel ezelőtt avatta fel II. Erzsébet angol királynő és Francois Mitterand francia elnök az Angliát Franciaországgal összekötő vasúti alagútrendszert. A Csalagútnak becézett építmény 18 év alatt termelte ki a beruházási költségeket, az utóbbi két év során már nyereséget hozott.

Úszó tengeri kikötőt építenek Hollandiában 

Hollandiában úszó tengeri kikötőt építenek, ahol a legnagyobb óceánjárók is könnyen kiköthetnek. 

Tévedésből félkész pályára szállt le a repülőgép 

A Lufthansa járata Katowice repülőterének új pályájára szállt le - bár az még el sem készült.

Szűz Maria-szobrot találtak a tengerben 

A Szűz Mária-szoborra nemrég bukkantak Sri Lanka partjainak közelében, de már egyre többen keresik fel a helyszínt.

A jövő kapujában: 2015-től megvásárolható a repülő autó 

Nem kell sokat várni, és járműjével felszállhat a levegőbe, majd földet érve az utakon gurulhat tovább.

Természetes fénnyel világító autópálya Hollandiában 

A világítómedúzák példáját alapul véve Daan Roosegarde holland tervező kikísérletezett egy olyan különleges festéket, amely képes a nappali fényt összegyűjteni, éjjel pedig kisugározni.

Megmutatjuk az új Airbus A350-es belsejét 

Egy hamburgi szakvásáron mutatták be nemrégiben az új Airbus A-350-es típusának utaskabinját. 

Idén százéves a kereskedelmi repülés 

Száz évvel ezelőtt, 1914-ben indult el a világ első kereskedelmi repülőgépe egy magyar apától származó pilótával Florida egyik városából egy másikba. 

Feszültség a kézipoggyász miatt 

Egymásnak feszülnek az európai repülőterek és a fapados légitársaságok a reptéri vásárlások volumenének csökkenése miatt.

Berlin Brandenburg: indul az első kártérítési per 

Elindult az első kártérítési per a Berlin Brandenburg repülőtér ellen, amelyet többszöri halasztás ellenére még mindig nem adtak át az utazóközönségnek. 

Postabusz a Német Autóklub új szolgáltatása 

Gazdaságosabb, kevesebb a károsanyag-kibocsátása, és a balesetek aránya is kisebb a postabuszokon.

Repülésbiztonsági rekordot hozott 2013. 

A rangos The Aviation Safety Network folyóirat szerint utoljára 1950-ben követelt olyan kevés sérültet és halottat világszerte a polgári repülés, mint az elmúlt évben.

Az úszó sziget a jövő települése 

Az évtized végére elkészülhetnek az első úszó szigetek, adómentes üzletekkel, lakásokkal, szállodákkal, kikötőkkel.

Malév-emlékkonferencia az egyetemen 

A Neumann János Társaság és az Óbudai Egyetem konferenciát szervez, amely a MALÉV legjelentősebb informatikai fejlesztéseit mutatja be.

Télapós önök kérték a KLM-nél 

A Mikulás, melyet Hollandiában Sinter Klaasje-nak, azaz Szent Miklósnak becéznek és sokkal nagyobb ünnep, mint a karácsony nem csak a gyerekeknek, hanem a KLM utasainak is ajándékot hozott.

Politikai turbulencia veszélyezteti a légi közlekedést Kína partjainál 

Politikai feszültségek veszélyeztetik a Csendes Óceán keleti medencéjének hajó és repülő forgalmát, mert a Kínai Népköztársaság Légyügyi Hatósága a Külügy és Nemzetvédelmi Minisztériumainak javaslatára, ismételten és önkényes módon, kiterjesztette tengeri határait, azon kelet-kínai tengeri, többnyire lakatlan szigetekre, valamint az ezeket körülvevő felségvizekre, melyek hovatartozása miatt évtizedek óta folyamatos vitában áll Japánnal.

Emléktáblát kap a reptéri emlékpark 

Emléktábla kerül november végén a reptér melletti Repülő Emlékpark bejáratához, amelyet a Malév megszűnése után is változatlanul működő Malév Külszolgálatosok Klubja (MKK) avat fel kis ünnepség keretében. 

Holland szakszervezeti tiltakozás a közel-keleti gépbeszerzések ellen 

A légi közlekedési iparágat sokkolták az elmúlt hetek bejelentései, miszerint az Arab-öböl légitársaságai több száz repülőgép beszerzésére adtak le megrendelést.

Szocsi már az olimpia lázában ég 

50 milliárd dollár költenek fejlesztésekre a Fekete-tenger partján fekvő orosz üdülőhelyen, Szocsiban, ahol 2014. február 7. és 23. között rendezik meg a XXII. Téli Olimpiai és Paralimpiai Játékokat.

Egész éves üzemre készül Sármellék 

A Balaton déli csücskében, a nagy üdülőhelyektől 18-20 km-re terül el a Dunántúl legnagyobb repülőtere, a korábbi szovjet katona bázis helyén kialakított Balaton, FlyBalaton, majd 2012 áprilisától Hévíz-Balaton névre keresztelt repülőtér.

Másfél óra alatt Európából Ausztráliába 

A légiközlekedésben nincsenek megdönthetetlen rekordok: mindig lesznek olyan repülőgépek, melyek a korábbiaknál több utast és árut tudnak szállítani, gyorsabban repülnek, kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, kevesebb káros anyagot bocsátanak ki és még sorolhatnánk.

10 dollárért az USA-ba Ryanairrel? 

A hetvenes években volt egy Freddy Laker nevű angol-amerikai repülésbarát gazdag ember, aki elhatározta, hogy közelebb viszi egymáshoz Angliát és az USA-t.

Így is lehet légitársaságot megújítani 

Az utóbbi hónapokban sorra indultak hazánkban kezdeményezések, különböző nevű „nemzetinek” kikiáltott légitársaságok alapítására, de a komolytalan kezdeményezések eddig csak bizonyos emocionális érzelmeket elégítettek ki, látható és konkrét eredmények nélkül.

370 lufival repüli át az Atlanti-óceánt 

Jonathan Trappe, egy bátor és gazdag amerikai pilóta és hőlégballon kapitány elhatározta, hogy egy eddig még nem próbált módon, mentőcsónakra szerelt 370 speciális luftballonnal fogja átrepülni az Atlanti-óceánt.

Fizetős poggyászkocsik Ferihegyen 

Szép új poggyászkocsikat használhatnak május közepe óta az utasok Ferihegyen. A dolog szépséghibája, hogy immár fizetni kell értük.

Kelet-európai központtá válna a bécsi reptér 

Töretlen az a lendület, amelyet a Malév leállása óta a Vienna Airport alkalmaz, hogy a térség légiközlekedési „négyszögét” (Bécs-Budapest-Pozsony-Prága) legalább kettőre csökkentse.

Interkontinentális repülés napenergiával 

Manapság, amikor szinte minden nagy légitársaság azon dolgozik, hogy spóroljon a drága üzemanyagon, nagyon is indokolt lenne a napenergia hasznosítása a repülésben is. 

Nagygépeket is fogadhat a Győr-péri repülőtér 

Kétezer méteresre nőtt a kifutópálya a Győr melletti péri repülőtéren, így már akár Boeing 737-eseket is képesek fogadni. 

Stadler-vonatok kötik össze a moszkvai reptereket 

A svájci Stadler nyerte a moszkvai repülőtereket egymással és a belvárossal összekötő vasúti összeköttetésre kiírt pályázatot. 

Megdrágította a pénzváltást a tranzakciós illeték 

Az utóbbi hónapokban a hazai pénzváltó irodák egy jelentős részének kirakatából szép csendben eltűnt a No commission felirat, és immár jutalékot számolnak fel valutavétel és -eladás esetén.

A szezonban indul a Rostock Airlines 

A Keleti-tenger partján fekvő Rostock városa mellett található a volt NDK egyik nagy északi-tengeri repülő bázisa, a Laagei repülőtér. Az igen gyér katonai forgalmú légikikötőben most egy magát Rostock Airlines néven bejelentett regionális légitársaság vetné meg a lábát.

Keleti nyitás - földön, vízen, levegőben 

A magyar közlekedéspolitika igyekszik hazánk geopolitikai helyzetét kihasználni, ennek érdekében tárgyaltak szakembereink Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezetésével a közelmúltban Bakuban.

Gyémántrablás a reptéren 

Krimibe illő fegyveres rablás történt a Brüsszeli Repülőtéren, ahol a SWISS svájci légitársaság LX-789 HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as típusú Brüsszel-Zürich járatának rakodását és földi előkészítését éppen befejezték és a gép az utasok beszállítására várakozott. 

Rövidesen elindulhat a világ legnagyobb légitársasága 

A mai nappal hivatalosan is bejelentették, hogy az American Airlines és a US Airways egyesülésével, néhány adminisztratív kérdés tisztázása után létrejöhet a világ legnagyobb légiszállítási fúziója.

Megtalálták a Dreamliner akkumulátortűz okát 

Az amerikai National Transportation Safety Board (NTSB) vezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sikerült több hetes munkával megtalálni a JAL (Japan Airlines) Bostonban január 7-én kigyulladt B787-esének akkumulátorhibáját. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!