hirdetés

A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle

Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.

hirdetés

Szombaton, február 8-án megnyitott a vadonatúj Séf Asztala. Azért fogalmazunk így, hiszen idősebbik testvére a Westend-ben már jóideje kiszolgálja vendégkörét. A tulajdonosi kör - az Eventrend Group Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor vezetésével - valamint a konyha arca Wolf András személyében ugyanaz, mint a pláza-beli sikertörténet, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az impozáns méretű új étterem/pékség kombó, hangulatos design-jával és különleges péksütemény, valamint gyorséttermi választékával nemcsak a szomszédos irodákból, bankokból és országirányítási épületből vonzza majd be vendégkörét, hanem lokációjából adódóan a környéken folyton hemzsegő turistáknak is kiváló gasztrocélpontként szolgál.

Wolf András
Wolf András

A meglepően tágas deli bisztróban és a vele egy térben lévő pékségben - össz. 630 négyzetméteren - húszan dolgoznak, és ahogy Wolf András fogalmaz, élete nagy álma valósult meg ezzel a hellyel. "Mindig is érdekelt a kenyér, itt minden az utolsó morzsáig kovászolt alapanyagból készül, és épp azt a választékot kínáljuk a szokásos Séf asztala gyorséttermi ételek mellett a hét minden napján, amit legszebb álmaimban képzeltem el. Imádok ide bejönni: a hely hangulatát, a sülő kenyerek illatát, az ebédre kínált ételek körülötti sürgölődést a konyhában, aztán, ha van egy szabad percem, kinézni az utcára a zöld növények közül, itt számomra minden tökéletes. A teljes koncepciót én rakhattam össze, szabad kezet kaptam a tulajdonosoktól, akikkel nemcsak a Westend-ben, hanem a New York Kávéház-beli Salon fine dining-ot kínáló éttermében is már jó ideje együtt dolgozunk. A kenyerek, péksütemények mellett - naná, hogy nagy kedvencemet, a párizsis zsömlét is "becsempésztem" a kínálatok közé - olyan tejtermékeket, szörpöket, mézeket, lekvárokat kínálunk, amelyek mind nagy kedvenceim, és a környék legjobb termelőitől valók.

Miközben beszélgetünk, pénzcsörgésre leszünk figyelmesek. Wolf András séfbarátja, Sárközi Ákos érkezett az imént, ő szórta szét, amint belépett az ajtón. Szerencsét hoz, mondja magyarázatképp, és már nézi is nagy örömmel, mit kóstol majd, miközben gurulnak szanaszét az aprók.

A pékpult kínálata
A pékpult kínálata

A deli tágas, hangulatos vendégtere
A deli tágas, hangulatos vendégtere

Ötletes lámpamegoldás (belső építész: Hergenrőder Ildikó)
Ötletes lámpamegoldás (belső építész: Hergenrőder Ildikó)

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk