hirdetés

Eddig nem volt, mostantól lesz

Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!

hirdetés

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) pályázatot hirdetett a budapesti cukrászatok körében, abból a célból, hogy most, első alkalommal megtalálja és kihirdethesse Budapest Desszertjét, amely a hétvégi, szeptember 14-16-ig, a Bazilika előtti Szent István téren kóstolhat majd bárki, aki felkeresi az Édes Napok Budapest rendezvényt, és kíváncsi arra, milyen is ez az új desszert.

A győztes édes finomság
A győztes édes finomság

A nyertes kihirdetése alkalmával tartott tájékoztatón, szeptember 11-én, a Miele budai bemutatótermében és főzőiskolájában elárulták a CSÉSZE vezetői, hogy melyik cukrászat lett idén a győztes: ez a Szamos Marcipán. Az ő mestercukrászuk, Nagy Péter alkotta azt a szőlős desszertet, amely idén elvitte a pálmát.

Középen és jobbra a díjazottak, az elismerés átvétele pillantában
Középen és jobbra a díjazottak, az elismerés átvétele pillantában

Mint a verseny szervezői elmondták, a szőlő kötelező alapanyagként szerepelt a kiírásban, kellemes meglepetésükre elég sokan - 13 fővárosi, minőségi cukrászat-  neveztek be a monodesszert témára kiírt versenyre, és küldték el pályamunkájukat, amelyeket egy titkos szakmai zsűri bírált vakkóstolással, és közösen hozták ki idén győztesként a Szamos Marcipánt.

A sajtótájékoztató-díjátadón azt is hallhattuk, hogy a versenyt hagyományteremtő céllal hozták létre, és nem győzik azt sem hangoztatni, hogy az élelmiszer ágazaton belül a hazai minőségi csokoládé manufaktúrák olyan magas színvonalon dolgoznak, hogy halomra hozzák el a különböző rangos díjakat nemzetközi megmérettetéseken. Például csak tavaly mintegy 9 érmet zsebeltek be a világ legrangosabb cukrász versenyein.

A díjátadón a Szamos Marcipán megjelent képviselői és a győztes monodesszertet készítő mestercukrászuk az elismerés mellett egy professzionális sütőt is átvehetett, amelyet a Miele ajánlott fel.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai