hirdetés

Márton-nap a Vörösmarty téren

A november 8-án megnyitott és egészen 2020. január 1-jéig üzemelő Budapesti Téli Fesztivál és Vásár ezen a héten a Márton-napra fókuszálva várja a vendégeket.

hirdetés

A Vörösmarty téren a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a vásár 7 hetében más-más tematikus gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat – most, Szent Márton hetében libaételekkel és újborral.  

Szent Márton napot több mint 1000 éve ünnepeljük a lehető legkülönbözőbb módokon. November 11. a naptárban ősidők óta a tél kezdetét jelöli, mely egyben a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ekkor zárultak le az éves gazdasági munkák, e napon kóstolták meg az újbort és vágták le először a tömött libákat, így a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, ezért az ünnep alkalmával a vendéglátóhelyek ehhez illő menüvel várják a vendégeket.

A Vörösmarty téren – a vendéglátóhelyeken – itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, akik hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a magyar családi kisgazdaságok legjobb termékeivel dolgoznak.

A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.

Eközben a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron több mint 120, komoly minőségi rostán átesett és szigorú szabályokat betartó kézműves kínálja termékeit a Vörösmarty téren. Az árusok több mint fele a Magyar Kézműves Szövetség tagja. A családok együtt vagy a gyerekek csoportokban készülhetnek megfogható formában a téli ünnepkör eseményeire: a tavaly megújult kézműves játszóházban várják a gyerekeket, akik a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.

További információ:

https://www.budapestinfo.hu/hu/2019---budapesti-adventi-es-karacsonyi-vasar

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk