hirdetés
hirdetés

Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Több légitársaság is felfüggesztette üzemelését budapesti útvonalán, vagy drasztikusan csökkentette a hetente közlekedő járatok számát november elejétől a romló európai járványhelyzet és az egyre szigorúbb korlátozások miatt. Szünetel például a Lufthansa müncheni, a Belavia minszki, a Swiss zürichi, az Air France párizsi, a Brussels Airlines brüsszeli összeköttetése, és nem közlekedik Budapestre a British Airways sem Heathrowról. A Eurowings november 13-tól felfüggeszti a stuttgarti járatát, és drasztikusan megnyirbálta menetrendjét a két ultrafapados: a Wizz Air mindössze három útvonalon, heti öt járatot tart fenn, a Ryanair négy (öt) útvonalon, de jelentősen csökkentett járatszámmal közlekedik. A heti járatszámok egyes útvonalak esetében november második felében folyamatosan változnak a foglalási rendszerek adatai szerint, általában csökkentés figyelhető meg.

Egy új útvonal is nyílik november végén, a hónap utolsó szombatjától hetente egy alkalommal lehet majd utazni az egyiptomi Hurghadába az Egyptair Airbus A220-300-as repülőgépeivel.

A Budapest Airport táblázata a tervezett menetrendről:

 

Az európai és magyarországi járványhelyzet, a folyamatosan változó karanténszabályok és utazási korlátozások miatt a helyzet napról napra változhat. De lényegében ez lehet a mélypont a budapesti repülőtér forgalmában, mert a járatkeresők szerint december elejétől több útvonal is visszatér és az ünnepek előtt a meglévőkön is sűrűbben közlekednek a járatok – legalábbis a légitársaságok most így tervezik.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk