hirdetés
hirdetés

Költöztetik az ukrán menekülteket a bolgár tengerpartról

Bulgáriában a turisztikai szezon kezdete előtt a Fekete-tenger partján lévő üdülőkből az ország központi részein lévő befogadóközpontokba telepítik át az ukrán menekülteket – jelentette be hétfőn Kalina Konsztantinova bolgár miniszterelnök-helyettes.

hirdetés

Bulgária nem engedheti meg magának többé, hogy ukrán állampolgárokat szállásoljon el a strandok mentén épült hotelekben – jelentette ki a kormányfő-helyettes videóüzenetében - írta meg a 24.hu.

Az átutaztatás ezekben a napokban zajlik, a turistaszezon június elején indul. A hatóságok szerint jelenleg mintegy 90 ezer ukrán menekült tartózkodik Bulgáriában. Korábban a menekültek többsége elutasította, hogy elhagyja a tengerpartot, és az ország központi térségeiben található állami üdülőkbe költözzön át. A buszokkal és vonatokkal szervezett különjáratok iránt alig volt érdeklődés, ugyanis sokan attól tartanak, hogy a távol eső üdülőkben nem lesz elegendő bevásárlási lehetőség, illetve megfelelő orvosi ellátás. A bolgár sajtó szerint mindössze ötszáz menekült élt ezzel a lehetőséggel.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

Bulgária tranzitországnak számít az ukrán menekültek számára, akik mindenekelőtt Közép- és Nyugat-Európa országaiba igyekeznek eljutni. A február 24-én indult ukrajnai orosz háború nyomán mintegy 300 ezer ukrán menekült érkezett Bulgáriába, hivatalos adatok szerint 90 365-en maradtak közülük az ország területén. A menekültek egy részét hotelekben helyezték el, de sokan rokonoknál, barátoknál, illetve önkéntes segítőknél kaptak szállást. (MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk