hirdetés
hirdetés

Az év ökoturisztikai létesítménye - díjkiosztó

Turizmus Világnapja alkalmából átadták Az év ökoturisztikai létesítménye 2011. címet kedden, szeptember 27-én.A pályázat kiírása és lebonyolítása a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi helyettes államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. együttes közreműködésével valósult meg. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői pályázhattak, látogatóközpontok vagy tanösvény kategóriában.

hirdetés

-A pályázat nyertesei szolgáljanak például mindnyájunk számára - mondta Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, aki szerint a pályázat bővítése megfontolandó. Indoklásul elmondta, hogy hazánkban több mint 550 létesítményben folyik ökoturisztikai, környezeti nevelési tevékenység, ezek közül tíz nemzeti park országszerte 27 látogatóközpontot, 47 bemutatóhelyet és 148 tanösvényt működtet. Tavaly csaknem 1,5 millióan vették igénybe az ökoturisztikai szolgáltatásokat nemzeti parkokban, a látogatók száma évről évre nő.

- Fontos szolgálat a turizmus kínálatában az ökoturizmus - mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője, aki a díjazottak kiválasztásáról szólva elmondta: fontos szempont volt, hogy a létesítményeket az üzemeltetők látogatóbarát, családbarát módon alakítsák ki és működtessék. 

További képek a galériában!

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint vendégbarát szemléletformálásra kell törekedni, hogy minél több elégedett turista legyen.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága által létesített tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont és a Szabics Bt. által üzemeltetett tiszaörvényi Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény ért el első helyezést "Az év ökoturisztikai létesítménye 2011" cím elnyerésért szervezett pályázaton.

A tanösvény kategóriában második helyezést ért el a Bernecebaráti tanösvény, a harmadik helyen pedig a Saághy István Tanösvény végzett. A látogatóközpont kategóriában a második helyezett a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépülete, a harmadik pedig a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Turisztikai és Természetismereti Központja lett.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai