Milyen hatalmas az ereje a Balatonon is az összefogásnak

Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - a Balatoni KÖR új kiadványának üzenete. Újra kiadvánnyal jelentkezik a Balatoni Kör, ezúttal saját térképen mutatnak meg 41 kihagyhatatlan vendéglátóhelyet a Balaton körül - tájékoztatott csütörtökön a Balatoni Kör.

A Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így jó szívvel ajánlják egymást, sőt mindig szívesen látják a hasonló gondolkodású tagjelölteket is - írják.

Immáron 3 éve egy kiadványban mutatkoztak be "Kóstold körbe a Balatont" jelszóval, ami megfogalmazásuk szerint szinte a Kör névjegyévé vált. Most ezt kibővítve, egészen új, saját térképen mutatják be a tagok vendéglátóhelyeit, melyeket a Balaton legismertebb éttermei, pincészetei és cukrászdái között tartanak számon.

“Minőség, hitelesség, éves nyitvatartás. Erre a három fő gondolatra fűztük fel saját térképünket. Minden helyet jó szívvel ajánlunk aki rajta van a térképen, hisz jól ismerjük egymás gondolkodását és munkáját, felelősséget vállalunk egymásért.” mondta el Szilágyi Lajos, a siófoki Villa Gréta Cukrászda tulajdonosa, a térkép projektfelelőse. 

“Nagyon sok hasonló kiadvány van a piacon, mi azonban szeretnénk megmutatni, hogy kikből áll a Balatoni KÖR, szeretnénk megmutatni, milyen hatalmas ereje van az élet minden területén, így a Balatonon is az összefogásnak!” mondta Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke.

A kiadvány szakmai partnere a Kutyabarát Balaton és a Magyar Konyha. A térkép az összes résztvevő helyen, a Kutyabarát Balaton terjesztési pontjain és a Magyar Konyha nyári különszámában is elérhető, vagy letölthető a KÖR honlapjáról.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?