hirdetés

Frissítve!

Szeptember 30-ig pályázhat a „Zöld Szálloda 2017-18” címre!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége több mint 20 éve, 1993-ban írta ki először a „Zöld Szálloda” pályázatot annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. Ezért a szállodaüzemeltetők sokat tudnak tenni a hatékony energiafelhasználással, a víztakarékossággal, a környezetet kímélő tisztítószerek, anyagok felhasználásával, közvetlen környékükről történő árubeszerzéssel és sok más intézkedéssel. Az MSZÉSZ eddigi „Zöld Szálloda” pályázatain több mint 100 szálloda vett részt.

hirdetés

Pályázzon az Ön szállodája is a „Zöld Szálloda 2017-18” címre!

A pályázaton való részvétel feltételei:

1. A pályázó tagja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének

2. A szállodákra vonatkozó környezetvédelmi törvényeket a szálloda ismeri és betartja.

Területek:

 • Épített környezet
 • Termékdíj
 • Környezetterhelés
 • Területrendezés
 • Levegőtisztaság-védelem
 • Kémiai biztonság
 • Ivóvíz, szennyvíz
 • Vízvédelem
 • Hulladékgazdálkodás
 • Zaj és rezgésvédelem
 • Beruházás, engedélyezés
 • Büntető és szabálysértési rendelkezések hatósági díjtételek
 • Nemzetközi egyezmények.

3. A környezetvédelmi hatóságok felé az éves bevallásokat határidőre beadja. Az utóbbi 2 évben elmarasztaló környezetvédelmi határozat nem született a szálloda ellen.

4. A szálloda rendelkezik Környezetvédelmi szabályzattal.

Ez a fenti jogszabályok adaptálása az adott szállodára vonatkozóan, melynek tartalmaznia kell, hogy hogyan valósulnak meg a jogszabályi előírások az adott szállodában és ki a felelős azokért. (Pl: Környezetterhelési díj: A hatályos előírások szerint környezetterhelési díjat a kazánok működése során kibocsátott levegőszennyező anyagok után kell fizetni. A szálloda által megrendelt nyomtatványok után, mennyiségtől függően környezetterhelési díjat kell fizetni. Az adatokat a szálloda környezetvédelmi felelőse szolgáltatja, a számítást a környezetvédelmi szolgáltató számítja ki. A befizetés évente történik.)

5. Kizárólag az a szálloda vehet részt a pályázaton, amelyik csatolja a „szénlábnyom”-át (Carbon footprint - elérhetőség: HES.net: www.hotelenergysolutions.net), szelektíven gyűjti a hulladékot és rendelkezik zsírfogóval.

6. A mellékelt Környezetvédelmi pályázat táblázatban „Alap”-ként megjelölt 32 kérdést teljesíteni kell (értelemszerűen, ha nincs wellness részleg, az nem számít bele), amivel maximum 70 pontot lehet elérni. Ehhez további 65 pont gyűjthető, ha a többi „Plusz” 28 kérdésre eredményes a válasz. Az önértékelés szerint a szálloda a pályázati követelmények alapján minősíti saját teljesítményét. Ezt a zsűri ellenőrzi, és az alábbi súlyozással értékeli: 

 A „Zöld szálloda” cím elnyeréséhez a pályázónak az alap kritériumok min. 60%-át teljesíteni szükséges.

A pályázat terjedelme:

Szállodaismertető 2 oldal, mely a szálloda alapvető környezetvédelmi céljait határozza meg. Érdemes kiemelni az elmúlt két évben hozott új intézkedéseket, jelentős fejlesztéseket.

A kitöltött táblázatot pdf-ként kérjük a pályázathoz mellékelni.

Kinyomtatott szénlábnyom és energia hatékonyság (3 oldal) www.hotelenergysolutions.net (1.old: Carbon footprint, 2.old: Energy related report, 3. old: Energy solutions)

További mellékletek, igazolások, fotók

A pályázatot valamennyi kért melléklettel PDF formátumban az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre kérjük elküldeni.

Beadási határidő: 2016. szeptember 30.

A pályázat egy kinyomtatott, tetszőlegesen fűzött példányát postai úton vagy személyesen kérjük, juttassák el a következő címre:

Cím: MSZÉSZ 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Eredményhirdetés és oklevélátadás az MSZÉSZ 2016. őszi Közgyűlésén.

Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésük van, szíveskedjenek Karakasné Morvay Klárához, a Környezetvédelmi Szekció vezetőjéhez ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) fordulni.

Melléklet: Környezetvédelmi pályázat táblázata

Budapest, 2016. június 20.

MSZÉSZ Környezetvédelmi szekció

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai