„A pálinka nemzeti kincsünk”

Közös hagyományaink megőrzése, bemutatása, továbbvitele, nemzeti kultúránk ápolása rendkívül fontos, amely növeli önbecsülésünket. Mindehhez az kell, hogy egyre többen elhiggyük: közös munkánk eredményeként erős és sikeres ország, nemzet épül – köszöntötte a IV. Birkás Pálinka Fesztivál résztvevőit és az érdeklődő egybegyűlteket Zsigó Róbert földművelésügyi minisztériumi államtitkár.

A pálinka nemzeti kincsünk, hungarikum, kultúránk, hagyományaink része. Ezért tisztelet mindazoknak, akik azért dolgoznak, hogy a valódi magyar pálinka hírneve, kulturált fogyasztása, népszerűsége növekedjen – fogalmazott a Vas megyei Győrváron az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A fesztivál a pálinka, mint hungarikum népszerűsítéséről, a kulturált italfogyasztásról, a versenyre benevezett pálinkák széles választékának megismertetéséről szólt.

A rendezvény a helyi termelők és a fogyasztók találkozási helyszíne is volt, ahol a Vasi Hegyhát, valamint a Göcsej ízeinek kóstolására is sor került. Lehetőség volt vásárolni és kóstolni többek között helyben készített pálinkákat, mézet, az ebből készült sütemény különlegességeket, lekvárokat, tökmagolajat.

A pálinka és párlatversenyre benevezettek között számos díjat osztottak ki. A Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Zsindelyes Pálinka Zrt. eperpálinkája kapta, a díjat Zsigó Róbert és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár közösen adta át.

Forrás: Élelmiszer Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?