hirdetés

A rántott csirkére esküsznek a gyerekek

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál több száz – a fővárosban és 33 vidéki nagyvárosban található – étterem bevonásával készített elemzést a gyerekétel kínálatról. Az eredmény szerint a felmérésében résztvevő vendéglátóhelyek 10 százalékánál lehet kapni kifejezetten gyermekeknek ajánlott fogásokat.

hirdetés

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss felmérése szerint a vállalat hálózatában található több száz budapesti és vidéki étterem jelenleg 10%-a kínál kifejezetten gyermekek számára készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló éttermek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel.

Az abszolút listavezető a rántott csirke (legyen szó egészben, csíkokban vagy nuggets formában készített változatról), ez a fogás szinte mindegyik étlapon szerepel. A második leggyakrabban előforduló étel a rántott sajt, bár ez már csak a gyermekételeket kínáló éttermek kevesebb, mint felénél rendelhető. A harmadik helyezést a paradicsomos bolognai tészta érte el, és csak eggyel maradt le a dobogóról a rántott halrudacska. A toplista ötödik helyén a pizza áll, amely a megszokott kínálat kis adagjának felel meg.

Forrás: 123rf

Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője, civilben kétgyerekes anya és a Gyermek az asztalnál című könyv szerzője a Falatozz.hu kérdésére elmondta: „A kisgyermekes szülők gyakran feltételezik, hogy a gyerek rossz evő vagy válogatós. Ezek a félelmek lehetnek valósak is, de ha étterembe megyünk a családdal, nem kell aggódnunk, hogy az alkalomszerű étkezések jelentősebben befolyásolnák a gyerekek étkezési szokásait. Érdemes tehát olyat rendelni, amit tényleg szeretnek, illetve ez jó lehetőség, hogy  újdonságokat is kipróbáljanak. Mindazonáltal nagyon kellenek a főzelékek, például a borsó, a spenót vagy a sóska, a párolt zöldség vagy a pépesebb rakott zöldségek, hiszen ezek komplett ételek, van bennük minden, amire a gyerekeknek szükségük van” – mondta a szakértő.

Bár a felmérés szerint kevésbé jellemző, hogy a gyermekeknek szánt alapételeket zöldségekben gazdagon tálalnák, a legelterjedtebb fogások mellett azért a Falatozz.hu-n nagyobb kínálatból is választhatunk, mint például a vaslapon sült csirkemell rizi-bizivel, a grillezett mézes csirkemell rizzsel, a lepketészta sonkával és kukoricával, a kicsi döner tál, vagy a pulykamell golyók petrezselymes, sajtos, enyhén fokhagymás töltelékkel.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai