Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted...

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Ez sorrendben a 37. London Wine Fair, amely eredetileg egy kis helyiségben, egy londoni áruház ötödik emeletén lévő kis kiállítóteremből indult útjára, onnan nőtt óriás méretűre, hogy néhány éve ismét kisebbre zsugorodva megtalálja méltó helyét, az Olympia Grand Hall impozáns terében. Az Olympia London különben hét, egymáshoz szorosan kapcsolódó helyszín, ahol a viktoriánus építészet csodálatos alkotása adja a borok hátterét, és biztosít szellős, napfényben fürdő, tágas helyszínt a háromnapos szakmai programnak.

A kiállítás nyitásának első másodpercétől özönlenek a látogatók, és a vendégek számát elnézve, hihetetlen, hogy csak szakmai látogatók – éttermek, egyéb, kisebb-nagyobb vendéglátóegységek, pincészetek tulajdonosai, viszonteladók - érkeznek, pedig ez az igazság.

Külön figyelemre méltó, hogy helyi, brit kiállító a monstre rendezvényen - írd és mondd -, mindössze három van jelen, a világ más pontjairól viszont annál többen jöttek az Olympia Hall-ba. Jelentős az argentín, az ausztrál, a német kiállítók száma, mindent elsöprő a francia, olasz és spanyol nyelvterületekről érkező borosok, prosecco-sok standjainak száma. És végre mi magyarok sem szégyenkezhetünk, sőt! A London Wine Fair-en 100 nm-en, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által megálmodott és létrehozott exkluzív megjelenésű standon 9 magyar borászat állíthat ki, akik nyilvános részvételi felhívás alapján vannak jelen. Az MTÜ új koncepciójú kiállítási megjelenése már a márciusi ProWein-on debütált, ott is a társkiállítók teljes kiszolgálása, folyamatosan, egymás után zajló, kóstolóval bélelt előadások, végig, folyamatosan nyitva tartó kóstolózóna és élőzene volt – akárcsak most, Londonban. Nemcsak a borosoknak, a borok után érdeklődőknek, a kiállítók üzleti partnereinek teremtett tökéletes környezetet az MTÜ, például profi cateringet is kínálnak partnereiknek.

„Magyar boros stand, közös kiállítási lehetőség ilyen civilizált megjelenéssel még soha nem volt”, állapítja meg az egyik hazai kiállító, a Hilltop tulajdonosnője, Keresztury Éva. Ő közel harminc éve minden jelentős angliai kiállításon jelen van tételeivel. Volt, hogy fekvő gipsszel is kisegítették kollégái valahogy a rendezvényre, mert meggyőződése, hogy bort külföldön csak személyes jelenlét kíséretében, kóstoltatással, a partnerekkel való közvetlen találkozás útján lehet sikerrel értékesíteni.Húsz borral képviselteti magát a neszmélyi Hilltop Pincészet, amelyek közül a kiállítás első napján a legjobban keresett prémium válogatásukból a 2016-os Pinot Grigio-Királyleányka házasításából született cuvée.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?