hirdetés
hirdetés

Újabb másfél milliárd a nyugat-dunántúli turizmus támogatására

A Nyugat-Dunántúlon 23 új, összesen 3,6 milliárd forint összköltségű turisztikai projekt megvalósítása kezdődhet el 1,5 milliárd forintos uniós támogatással.

hirdetés

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a január elején zárult pályázattal a meglévő turisztikai attrakciók területén vagy azok környezetében, illetve azokhoz kapcsolódóan turisztikai célú szolgáltatások létrehozásához, fejlesztéséhez, továbbá turisztikai attrakciók kialakításához és fejlesztéséhez letett támogatást nyerni. A kiírás az üzleti célú szálláshelyek minőségfejlesztését is támogatta a meglévő férőhelyek fejlesztésén keresztül megvalósítható kategóriaváltás révén. A támogatás nem terjedt ki a bővítésre és a kategóriaváltás legfeljebb négycsillagos kategóriáig szólt.

A legkisebb támogatás 5,5, a legnagyobb 222 millió forintos volt. A jelentősebb fejlesztések között van Győr-Moson-Sopron megyében hét projekt közül a győri Golden Ball Club wellness szállodává fejlesztése (209 millió forintos támogatás), a győri Romantik Hotel Schweizerhof turisztikai célú fejlesztése (179 millió forint támogatás), a Pannon segway a modern kirándulás projekt (59 millió forint támogatás), a Lilahegyi Rekreációs és Szabadidőközpont létrehozása (46 millió forint támogatás), Golfturisztikai attrakció- és szolgáltatásfejlesztés Sopronban és Zsirán (150 millió forint támogatás).

Vas megyében hat projekt közül a Hotel Corvus Bük turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése és bővítése (83 millió forint támogatás), a Danubius Health Spa Resort Bük**** szolgáltatásfejlesztése (108 millió forint támogatás), a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő családcentrikus fejlesztése (222 millió forint támogatása).

A Zala megyei tíz projekt közül a Hotel Arany Bárány udvari szárny bővítése, korszerűsítése (130 millió forint támogatás), a wellness építés és szolgáltatásfejlesztés Zalakaroson a Napfény üdülőszövetkezetben (50 millió forint támogatás) és a vízi gyermekvilág, tematikus játszóház és kalandpark építése, a zalakarosi Gránit Gyógy- és Élményfürdőben (50 millió forint támogatás).

A most zárult forduló a második menete volt annak a kiírásnak, amellyel már augusztusban 21 projekt összesen 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert a mostanihoz hasonló összköltségű fejlesztésekhez.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk