A Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyes termékeket gyártó cégek és a HORECA szektor képviselőinek üzleti találkozója

A Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyes termékeket gyártó cégek és a HORECA szektor képviselőinek üzleti találkozója

Helyszín: Budapest, HUNGEXPO, E pavilon Tükör terem (2 kapunál)Időpont:2009. október 6. 10 óra
Részvétel: ingyenes
A találkozó megrendezésének célja, hogy a hazai vendéglátós szakemberek, szállodások, étteremtulajdonosok és vezetők új kereskedelmi lehetőségeket tárjanak fel, találkozzanak eddig személyesen nem ismert, lehetséges hazai alapanyag beszállítókkal, akik a KMÉ védjeggyel garantáltan mindig egységesen kiváló minőséget biztosítanak. A program regisztrált vállalatok részvételét tervezi a helyszínre, ahol fórummal, termékbemutatóval egybekötött üzleti tárgyalások lebonyolítására lesz lehetőség.A fórum fő témája a HORECA szektor beszerzési gyakorlata, valamint az, hogy erre hol tudnának a KMÉ védjegyes cégek felcsatlakozni.
Az üzleti találkozó zárásaként állófogadás lesz működő látványkonyhával, ahol a KMÉ-HORECA cégképviselők megkóstolhatják a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termékekből készült ételeket, majd egyénileg, vagy közösen megtekinthetik a HOVENTA Szakkiállítást.Nemcsak a részvétel, hanem a parkolás is ingyenes a Hungexpo 2-es kapujánál a programon résztvevő éttermeseknek, szállodai szakembereknek!

Részvétel: a jelentkezés sorrendjében, faxon vagy e-mailben visszajelezve szeptember 30-ig László Melindánál (adatok a Jelentkezési lapon)
Lebonyolító cég: KIPSZER Zrt.
Tervezett program
Helyszín: Budapest, HUNGEXPO, E pavilon Tükör terem (2 kapunál)Időpont: 2009. október 6. (kedd) 10.00 óra

10.00 Regisztráció

10.30 Megnyitó Pál József AMC igazgató

10.35 Előadások– Moderátor: FVM Gyaraky Zoltán, főosztályvezető , a KMÉ Bíráló Bizottság elnöke
Dr. Süth Miklós FVM szakállamtitkár
Buday Péter executive séf, étterem- és kávézótulajdonos

Fórum (kérdések- válaszok a KMÉ és HORECA képviselők részéről) Ezen HORECA oldalról részt vesz: Buday Péter és Segal Viktor mesterszakácsok

12.00 Üzleti találkozóTermékbemutató, KMÉ gyártók várják az érdeklődőket a személyes kapcsolatfelvételre, ismerkedésre, valamint lehetőség üzleti tárgyalások lefolytatására

14.0 0 Fogadás

Bemutatkozó KMÉ gyártók listája
Alföldi Garabonciás Kft - Kecske-, juh-, tehén sajtokBékési Pálinka Zrt - Békési szílva pálinka, ágyas pálinka családCseh Istvánné tésztakészítő üzeme - SzáraztésztaDenise és Sandy Kft - Bio dióEisberg Marketing Kft. - Friss salátakeverékekHer-Csi Hús Kft. - Friss, előhűtött baromfi (csirke)Hungerit ZRT. - DELKO paprikás pulykamell, DELKO fokhagymás pulykamell, DELKO füstölt pulykamellJÁSZ-TÉSZ Kft - Gyfagyasztott gyüm. És zöldségekJona-Drink Kft - 100 %-os, rostos gyümölcslevekKapos Ternero Kft. - Vákuumcsomagolt bárány és borjúhúsokMary-Ker Kft. - Korona durum száraztészta 5 kgMentész Zrt. - Friss puffasztott durumbúza és rizsMIRSA Pest megyei Hűtőipari Zrt - Gyorsfagyasztott zöldség, gyümölcs, tésztás termékekMiskolci Likőrgyár Zrt. - Gönci Barackpálinka, Besztercei Szilva pálinka, Zamatos Körte pálinka, Szomolyai Cseresznye pálinka, Hegyaljai Törköly pálinkaMontiviz Zrt - Ballonos ásványvizekOros-Süti Kft - Gyorsfagyasztott tortaféleségekÖkovital Kft - Bio, friss csírákParmen Konzeripari Zrt - Üveges konzeripari zöldség és gyümölcsPick Szeged ZRT. - Csípős Rákóczi szalámi, Míves kolbászokPrima Maroni Kft - Gesztenye rúd termékekSOTEX Kft. - Gyümölcs szörpökSTART Kft. - START ecet 10 % biológiai erjesztésselTebike Kft. - Kecske, juh és tehéntejből készített sajtokVárda-Drink Zrt - Tornyos Szatmári Szilvapálinka, Tornyos Szabolcsi Almapálinka, Várda KeserűVIRECO Kft - Növényi pástétomok Wiesbauer-Dunahús Kft -Bécsi virsli

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.