Coffee break!

Coffee break!

Csupa egészséges étel és ital, a bio snack-ek, a zöld kávék, a száz százalékos gyümölcslevek, biojoghurtok és müzlik egymást érik a csütörtökön, szeptember 19-én megnyílt háromnapos EuVend Kiállításon a németországi Kölnben. Pedig ez korántsem az egészségmegőrzést a középpontba helyező rendezvény, hanem Európa egyik legszélesebb körű bemutatója arról, hogy merre, milyen irányba tart ma a vending világ, azaz milyen étel- és italautomata trendek várhatók a közeljövőben.

2003 óta tartják a vendingesek bemutatóját a német vásárvárosban, és a kétévente megrendezésre kerülő rendezvényre kiállítóként idén 215-en érkeztek 26 országból. Bár mindössze egyetlen pavilont töltenek meg idén a vendingesek – az ugyanekkor zajló babaruha bemutató öt óriási pavilont tölt meg -, de a hatékonyságra, a sikerességre és a vásáron való jelenlétre senki nem panaszkodhat. A magyar kiállítók közül az idén először jelen lévő H-Vend cég ügyvezetője, Mészáros Gábor alig győzi az érdeklődők rohamát – egymásnak „adják a kilincset” a német snack-kel kereskedők, sőt, ketten már konkrét megrendelést is kötöttek a bajai céggel – pedig ez még csak a kiállítás első napja, az igazi roham állítólag majd csak pénteken kezdődik.

A vendingesek kölni találkozóján a prímet továbbra is a kávésok viszik – közülük is főként az olaszok -, olyan széleskörű és annyira nagy a választék kávé-fronton, hogy valószínűleg hajnalig felspannolva talpon lesznek mind a kávés kiállítók, mind pedig a kölni látogatók. Érdemes lenne az otthoni kávéautomatákat üzemeltetőknek is megszívlelni az EuVend üzenetét kávé témában: ma már csak a topminőségű ital adható el a gombnyomásra működő automatákból. Amelyek szinte egymással versenyeznek szépségben, meghökkentésben és a vásárlókedv felpezsdítésében. Van köztük például, amelyik végig zenél, amíg elkészül az ital, van, ahol pár perces spot mutatja, hogy micsoda minőségi alapanyagból, milyen távoli vidékről, milyen topalapanyagokból áll a kínált kávé, tea, csokoládé. És van olyan kávégép, amely a teljes kávé sortimentet – a mokkától a laktózmentes tejjel készült cappuccinóig – felajánlja, és persze pillanatok alatt tökéletes minőségben, gyönyörű papírpohárban, keverővel, és ha kell, lefedve prezentálja.


Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.