Coffee break!

Coffee break!

Csupa egészséges étel és ital, a bio snack-ek, a zöld kávék, a száz százalékos gyümölcslevek, biojoghurtok és müzlik egymást érik a csütörtökön, szeptember 19-én megnyílt háromnapos EuVend Kiállításon a németországi Kölnben. Pedig ez korántsem az egészségmegőrzést a középpontba helyező rendezvény, hanem Európa egyik legszélesebb körű bemutatója arról, hogy merre, milyen irányba tart ma a vending világ, azaz milyen étel- és italautomata trendek várhatók a közeljövőben.

2003 óta tartják a vendingesek bemutatóját a német vásárvárosban, és a kétévente megrendezésre kerülő rendezvényre kiállítóként idén 215-en érkeztek 26 országból. Bár mindössze egyetlen pavilont töltenek meg idén a vendingesek – az ugyanekkor zajló babaruha bemutató öt óriási pavilont tölt meg -, de a hatékonyságra, a sikerességre és a vásáron való jelenlétre senki nem panaszkodhat. A magyar kiállítók közül az idén először jelen lévő H-Vend cég ügyvezetője, Mészáros Gábor alig győzi az érdeklődők rohamát – egymásnak „adják a kilincset” a német snack-kel kereskedők, sőt, ketten már konkrét megrendelést is kötöttek a bajai céggel – pedig ez még csak a kiállítás első napja, az igazi roham állítólag majd csak pénteken kezdődik.

A vendingesek kölni találkozóján a prímet továbbra is a kávésok viszik – közülük is főként az olaszok -, olyan széleskörű és annyira nagy a választék kávé-fronton, hogy valószínűleg hajnalig felspannolva talpon lesznek mind a kávés kiállítók, mind pedig a kölni látogatók. Érdemes lenne az otthoni kávéautomatákat üzemeltetőknek is megszívlelni az EuVend üzenetét kávé témában: ma már csak a topminőségű ital adható el a gombnyomásra működő automatákból. Amelyek szinte egymással versenyeznek szépségben, meghökkentésben és a vásárlókedv felpezsdítésében. Van köztük például, amelyik végig zenél, amíg elkészül az ital, van, ahol pár perces spot mutatja, hogy micsoda minőségi alapanyagból, milyen távoli vidékről, milyen topalapanyagokból áll a kínált kávé, tea, csokoládé. És van olyan kávégép, amely a teljes kávé sortimentet – a mokkától a laktózmentes tejjel készült cappuccinóig – felajánlja, és persze pillanatok alatt tökéletes minőségben, gyönyörű papírpohárban, keverővel, és ha kell, lefedve prezentálja.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.