Az egész délutánt és estét betöltő kulturális- és gasztronómiai fesztivál több ezer látogatója kapott szó szerint ízelítőt a magyar konyha remekeiből. A magyar ételek és villányi borok ezúttal is nagy sikert arattak az osztrák vendégek körében. Az elmúlt években már bejáratott akció most is sok visszatérő vendéget vonzott, akiket a magyar konyha csábító ízei és a hungarikumok rabul ejtettek. Ugyancsak partnerségi együttműködés keretében az MT Zrt. a legjobb osztrák éttermeket tömörítő BÖG szövetség tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof étteremmel már több alkalommal szervezett magyar hónapot az elmúlt években, amelynek keretében magyaros étel-ital kínálat népszerűsítette a magyar konyhát, miközben a vendégek az MT Zrt. segítségével átfogó képet kaphattak a hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is.
A Bécsben található magyar éttermekben az év minden szakában találkozhatnak a látogatók az MT Zrt. információs kiadványaival, s ezen éttermek egyben népszerűsítői is az MT Zrt. frissen indított ausztriai turizmus-mozgalmának.
A hungarikumok és a magyar gasztrokultúra értékeinek mind szélesebb körben való elismertetése érdekében az MT Zrt. folyamatosan szervez magyarországi tanulmányutakat gasztronómiai szakértők és újságírók részére. Legutóbb ezt a célt szolgálta Ausztria vezető kulináris szaklapja, a GUSTO Magazin újságírójának tanulmányútja is. Az MT Zrt. bécsi irodája által szervezett rendezvények többségén promóciós céllal bemutatásra kerülnek a hazai hungarikumok. Ausztriában különösen népszerűek a magyar pálinkák, amelyek az osztrák Destillata versenyen zsinórban nyerik az érmeket.