Bécsi ízek a Corvin Sétányon

Korábban már írtunk Nicholas Göndöcsről, a Wiener Szalon alapítójáról, akkor a fánk volt fókuszban. Egy kellemes, napsütéses nyári napon azonban mi más érdekelhetne minket, mint a fagylalt?

Nicholas iskolás korában órák után mindig cukrászdába indult -édesapja négyet is nyitott Bécsben-, és segített ott, ahol tudott, így az évek alatt szinte ráragadt a szakma. Felnőttként először Madridban nyitott egy bécsi stílusú kávéházat, majd 5 év után felszámolta és visszatért Bécsbe. Ott Édesapjával átbeszélve megszületett az ötlet: Budapesten kéne cukrászdát nyitni. Hogy miért éppen a magyar fővárosban? Azért, mert addig itt még nem ettek igazán jó fagyit, Nicholas pedig épp ilyen készít.

Bizonyos alapanyagokat nem megfelelő minőségben talál Magyarországon: a mák, a pisztácia és a mangópüré például ilyenek, ezért ezeket Bécsből rendeli. A beszerzésen túl az összes munkafolyamaton rajta tartja a szemét, sőt: a pisztáciapasztát és a vaníliát is ő készíti, ottjárunkkor pedig az asztalokat is ő rendezgette. A hét bármely napján tér be a látogató, találkozhat vele, ugyanis a novemberi egy hónapos zárva tartásig ő minden nap az üzletben van.

A vendégek főleg a hagyományos ízeket keresik, legjobban az eper-, csoki-, citrom-, vanília-, mangófagylaltok fogynak. Természetesen az állandóság mellett a változatosság is gyönyörködtet: hetente-kéthetente 2 ízt lecserélnek, hogy mindig legyen változatosság a kínálatban. Ezen a héten Earl Grey és Chai fagyikat lehet kóstolni a Wiener Szalonban, de jelenleg különlegesség a Tokaji és az erdőmester is.

Nicholas azt tartja, hogy „amit mértéktelenül eszem, az az egészségtelen!”, ezért nem lohol a divat után, nem erőlteti a mentes édességeket. Az ételérzékenyekre gondolva van néhány mentes termékük, de javarészt a klasszikus ízek dominálnak. A Wienerben még a gyümölcsfagyiba is kerül egy kis tej, hogy még krémesebb legyen. „A sorbet se rossz” – mondja Nicholas, de ő jobban szereti a lágyabb ízeket, ezért náluk ilyenek kaphatók.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.