Bécsi ízek a Corvin Sétányon

Korábban már írtunk Nicholas Göndöcsről, a Wiener Szalon alapítójáról, akkor a fánk volt fókuszban. Egy kellemes, napsütéses nyári napon azonban mi más érdekelhetne minket, mint a fagylalt?

Nicholas iskolás korában órák után mindig cukrászdába indult -édesapja négyet is nyitott Bécsben-, és segített ott, ahol tudott, így az évek alatt szinte ráragadt a szakma. Felnőttként először Madridban nyitott egy bécsi stílusú kávéházat, majd 5 év után felszámolta és visszatért Bécsbe. Ott Édesapjával átbeszélve megszületett az ötlet: Budapesten kéne cukrászdát nyitni. Hogy miért éppen a magyar fővárosban? Azért, mert addig itt még nem ettek igazán jó fagyit, Nicholas pedig épp ilyen készít.

Bizonyos alapanyagokat nem megfelelő minőségben talál Magyarországon: a mák, a pisztácia és a mangópüré például ilyenek, ezért ezeket Bécsből rendeli. A beszerzésen túl az összes munkafolyamaton rajta tartja a szemét, sőt: a pisztáciapasztát és a vaníliát is ő készíti, ottjárunkkor pedig az asztalokat is ő rendezgette. A hét bármely napján tér be a látogató, találkozhat vele, ugyanis a novemberi egy hónapos zárva tartásig ő minden nap az üzletben van.

A vendégek főleg a hagyományos ízeket keresik, legjobban az eper-, csoki-, citrom-, vanília-, mangófagylaltok fogynak. Természetesen az állandóság mellett a változatosság is gyönyörködtet: hetente-kéthetente 2 ízt lecserélnek, hogy mindig legyen változatosság a kínálatban. Ezen a héten Earl Grey és Chai fagyikat lehet kóstolni a Wiener Szalonban, de jelenleg különlegesség a Tokaji és az erdőmester is.

Nicholas azt tartja, hogy „amit mértéktelenül eszem, az az egészségtelen!”, ezért nem lohol a divat után, nem erőlteti a mentes édességeket. Az ételérzékenyekre gondolva van néhány mentes termékük, de javarészt a klasszikus ízek dominálnak. A Wienerben még a gyümölcsfagyiba is kerül egy kis tej, hogy még krémesebb legyen. „A sorbet se rossz” – mondja Nicholas, de ő jobban szereti a lágyabb ízeket, ezért náluk ilyenek kaphatók.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.