Bécsi ízek a Corvin Sétányon

Korábban már írtunk Nicholas Göndöcsről, a Wiener Szalon alapítójáról, akkor a fánk volt fókuszban. Egy kellemes, napsütéses nyári napon azonban mi más érdekelhetne minket, mint a fagylalt?

Nicholas iskolás korában órák után mindig cukrászdába indult -édesapja négyet is nyitott Bécsben-, és segített ott, ahol tudott, így az évek alatt szinte ráragadt a szakma. Felnőttként először Madridban nyitott egy bécsi stílusú kávéházat, majd 5 év után felszámolta és visszatért Bécsbe. Ott Édesapjával átbeszélve megszületett az ötlet: Budapesten kéne cukrászdát nyitni. Hogy miért éppen a magyar fővárosban? Azért, mert addig itt még nem ettek igazán jó fagyit, Nicholas pedig épp ilyen készít.

Bizonyos alapanyagokat nem megfelelő minőségben talál Magyarországon: a mák, a pisztácia és a mangópüré például ilyenek, ezért ezeket Bécsből rendeli. A beszerzésen túl az összes munkafolyamaton rajta tartja a szemét, sőt: a pisztáciapasztát és a vaníliát is ő készíti, ottjárunkkor pedig az asztalokat is ő rendezgette. A hét bármely napján tér be a látogató, találkozhat vele, ugyanis a novemberi egy hónapos zárva tartásig ő minden nap az üzletben van.

A vendégek főleg a hagyományos ízeket keresik, legjobban az eper-, csoki-, citrom-, vanília-, mangófagylaltok fogynak. Természetesen az állandóság mellett a változatosság is gyönyörködtet: hetente-kéthetente 2 ízt lecserélnek, hogy mindig legyen változatosság a kínálatban. Ezen a héten Earl Grey és Chai fagyikat lehet kóstolni a Wiener Szalonban, de jelenleg különlegesség a Tokaji és az erdőmester is.

Nicholas azt tartja, hogy „amit mértéktelenül eszem, az az egészségtelen!”, ezért nem lohol a divat után, nem erőlteti a mentes édességeket. Az ételérzékenyekre gondolva van néhány mentes termékük, de javarészt a klasszikus ízek dominálnak. A Wienerben még a gyümölcsfagyiba is kerül egy kis tej, hogy még krémesebb legyen. „A sorbet se rossz” – mondja Nicholas, de ő jobban szereti a lágyabb ízeket, ezért náluk ilyenek kaphatók.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Az idei Klasszis TopDesign versenyre készülve arra gondoltunk, hogy bemutatjuk a 2023-as Klasszis Top Design verseny egyik győztesét.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.