Itt a 2016. évi Gault&Millau kalauz díjazottak listája

Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. A kiadványt bemutató sajtótájékoztatón a zsűri által legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket elismerő oklevelekkel díjazták. 

A 2016-os év étterme az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)

Az év borászata a Heimann Családi Birtok és

Az év konyhafőnöke 2016-ban Lőrincz György (Babel),

Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.

Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar.

Az év kisvendéglője díját a Fricska Gasztropub,

A vidék étterme 2016 elismerést az Anyukám mondta (Encs),

az Alternatív vendéglátás 2016 elismerést pedig a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. A sajtótájékoztatón Molnár B. Tamás, a kalauz főszerkesztője elmondta, hogy idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra (ajánlásokkal a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők), és a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.

Szállodák - új megvilágításban

A Gaul&tMillau Magyarország 2016 újított a szállodák értékelése terén: a szállodák értékelésénél a minőséget és nem a mennyiséget tartja szem előtt, ezért a kalauzban szereplő hotelek száma csökkent a tavalyihoz képest. Az idei kalauz csak a három felső kategóriába tartozó szállodákat mutatja be. Az egyedi hangvételű értékelések és az elmaradhatatlan toplisták nem csupán a szálláskeresőknek, hanem a szállodák vezetésének is segíthetnek a tájékozódásban. 

 Az Aranyszalag Minőség tanúsítványt idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta) kapta.

Az MGE ugyancsak az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adta át a nemrég zárult II. Czifray-versenykurzus győzteseinek a díjakat. A Czifray-versenykurzus talán a legnagyobb kihívást és egyben a legnagyobb fejlődési lehetőséget jelenti a versenyzőknek, akik a kétéves verseny során több mint egy tucat feladatot oldanak meg. Az egyes feladatok keretét vagy egy híres étel, vagy egy technológia, vagy egy jellegzetes alapanyag adja.

A nyertesek:

1. helyezett: Daniel O’Shea (Alabárdos, Budapest)

2. helyezett: Horváth Ákos (Lou-Lou, Budapest)

3. helyezett: Szűcs Zoltán (Salon, Budapest)

 

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: Gault&Millau


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?