Válságálló a hazai turizmus

Válságálló a hazai turizmus 

A hazai turizmus válságállóvá vált - hangsúlyozta az hazai turisztikai ágazat első hét havi teljesítménye alapján Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten. 

Merre a tart a magyar szállodaipar? 

A Colliers International budapesti irodája megjelentette a 2012-es év első féléves, szállodapiacra vonatkozó jelentését. Ebből egyebek mellett kiderül, hogy az évek óta tartó szállodaépítési boom fokozatosan lassul, a megkezdett projektek kifutnak, újak nem igazán indulnak.

Lufthansa-sztrájk: mégsem csütörtökön, pénteken lesz 

Tegnapi hírünkkel ellentétben nem csütörtökön, hanem pénteken, szeptember 31-én sztrájkolnak a Lufthansa légi utaskísérői, az őket tömörítő UFO szakszervezet bejelentése szerint, tudatja weboldalán a Lufthansa.

Cukrászdát nyitott az Állatkert főbejáratánál a Gundel 

A Fővárosi Növény- és Állatkert felújtott Főkapu épületében nyitotta meg cukrászdáját a Gundel, amelyet szerdán mutattak be a sajtó képviselőinek.
Szinte csak a Nagyszínpad maradt a helyén

Szinte csak a Nagyszínpad maradt a helyén 

Bejárást tartottak újságíróknak péntek délelőtt az épülő Szigeten, ahol idén is a megszokott helyszínekkel találkozhatnak a szigetelők, de szinte minden hely nagyobb alapterületet kapott és nagyon sok a megszokotthoz képest egészen más helyre került. 
Melyik a legbiztonságosabb légitársaság?

Melyik a legbiztonságosabb légitársaság? 

Reggelire hívta partnereit és a sajtó képviselőit csütörtökön az El Al izraeli nemzeti légitársaság. 
Tunéziai tengerparti bulihangulat Siófokon

Tunéziai tengerparti bulihangulat Siófokon 

Sousse leghíresebb DJ-je, hastáncos lányok, tunéziai ízek és fergeteges bulihangulat fogadta a vendégeket szombat délután a siófoki Aranypart Hotel kertjében.
Antireklámot készített a British Airways

Antireklámot készített a British Airways 

Kedden indította el új kampányát a British Airways, amelyet egészen a kampánynapig sikerült teljesen titokban tartania.

Új szálloda nyílt Szeged belvárosában 

Tegnap nyitották meg ünnepélyes keretek között a négycsillagos Szent János Hotelt Szeged belvárosában, amely a Pick család egykori, műemléki lakóházában fogadja a vendégeket.
Bemutatkozott a British Airways régiós igazgatója

Bemutatkozott a British Airways régiós igazgatója 

Kötetlen sajtóreggelin mutatkozott be Emil Delibashev, a British Airways Magyarországért felelős új regionális kereskedelmi igazgatója kedden.

Uralkodók nyomában a Duna mentén 

A Duna mentén megbúvó császári és királyi történelmi emlékeket egyetlen, három országon áthúzódó útvonalra fűzte fel az a nemzetközi munkacsoport, amelynek meghívására néhány újságíró megismerhette az együttműködésben résztvevő németországi városokat, Regensburgot és Passaut.

A szurkolói táborok olcsó szálláslehetőséget kínálnak Lengyelországban 

Lengyelország minden városában, ahol az UEFA EURO 2012TM meccsei lesznek, a szervezők úgynevezett Fan Campeket (Szurkolói régiókat) hoznak létre, tájékoztatta szerkesztőségünket Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója.

Kortalan egészség 

Túl van a próbaüzemen a budapesti Fabian Anti Aging Klinika, amely nem csak Magyarországon, de a régióban is egyedülálló.

Monitoring bizottság vizsgálhatja a SZÉP Kártya felhasználást 

Kerekasztal beszélgetést tartottak az SZÉP Kártyával kapcsolatos teendőkről, a felmerült problémákról a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) május elején tartott hévízi XXXVII. Közgyűlésén.

NGM-MSZÉSZ: Szorosra fűzött együttműködés 

A hazai szállodaipar és vendéglátás versenyképességét fokozhatja az a szándéknyilatkozat, amelyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) május eleji közgyűlésén írtak alá.

Charter indul Szentpétervárra 

A Malév leállását követően megszűnt a közvetlen légi összeköttetés Budapest és Szentpétervár között. A két város között ezidáig jellemzően moszkvai átszállással közlekedtek az utasok.

Új prémium szolgáltatások a Gellért fürdőben 

Számos új kényeztető szolgáltatást vezetett be az idei évben a Szt. Gellért Gyógyfürdő. Díszkád, VIP-masszázs és Szauna Szeánszok is várják a felfrissülni vágyó fürdőzőket.

Budapestre repül az első meleg légitársaság 

A Budapesten június 27. és július 1. között megrendezésre kerülő EuroGames 2012-re indítja debütáló járatát a Fresh Air, a "világ legelső meleg légitársasága", közölte a cég a napokban.

Az orosz piac a Malév után 

Piaci szereplők szerint Oroszország és a Függe tlen Államok Közössége irányából komoly turistaforgalomtól esett el hazánk a Malév megszűnése miatt. Mások úgy gondolják , az Aeroflot rugalmasan reagált a megváltozott piaci helyzetre, és az sem baj, hogy elmar adnak a legkevesebbet költő, árérzékeny utasok. A statisztikák szerint mindenesetre az év első két hónapjában r ekordnagyságú volt az orosz beutazóforgalom.

Megnyílt a Pannon Csillagda! 

Időjárás, napszak és szezonfüggetlen, tudományos igényű, ugyanakkor szórakoztató, csillagászatra épülő turisztikai élménycentrum nyílt Bakonybélben. A több mint 800 m²-en megvalósuló turisztikai centrum főbb elemei: csillagászati távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati és űrkutatás történeti kiállítások.

Új menedzsment a Hotel Berlinben 

Március 19. óta új vezetése van a Budapesten a 11. kerületben található háromcsillagos Hotel Berlinnek Botlik Gyula és Balouch Nadim személyében. 

TAP: 8 év - 8 járat 

Immár nyolcadik éve köti össze a magyar fővárost Lisszabonnal a TAP Portugal légitársaság, amely az idei nyári menetrendjében 8-ra bővítette járatainak számát.

Marad a növekedés az orosz piacról 

A Malév leállása utáni helyzettel foglalkozó korábbi cikkünkben beszámoltunk az Oroszországi Utazási Irodák Szövetségének (ATOR) aggodalmáról, hogy az orosz utasok a Moszkva-Budapest útvonalon versenytárs nélkül maradt Aeroflot magasabb jegyárai miatt elpártolnak fővárosunkról. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint azonban az orosz vendégéjszakák számában az idei év elején nem volt visszaesés, sőt, jelentős növekedés látszik a tavalyi azonos időszakhoz képest. 

Az orosz touroperátoroknak is hiányzik a Malév 

Idei nyári menetrendjében Budapestre is emeli járatainak számát az Aeroflot. 

Nyáron nyithat a Törley Múzeum és Látogatóközpont 

Budapesten, a 22. kerületben az Anna utca 5-7. alatt nyílik meg a tervek szerint júniusban a Törley Múzeum.

Mégsem indul charter Ciprusra 

Sok izgalmat éltek át idén az utazási irodák a nyári kínálat tervezésekor a Malév kiesése miatt.

Körutakról rock relikviák között 

Az idei nyári katalógus címlapjához és kínálatához illeszkedve, stílusosan a budapesti Hard Rock Caféban tartotta idei árualapjának ismertetését a Chemol Travel.

Le Meridien: áprilisban ismét a francia sajtoké a főszerep 

Kezdésnek könnyű kecske-, majd az egyre karakteresebb, préselt tehén sajtok és végül, az ízek megkoronázásként a jellegzetes aromájú Roquefort, ezt a sorrendet érdemes követni a sajtok kóstolásakor, árulta el a kíváncsi hallgatóságnak Laurent Vandenameele chéf szerdán a Francia Sajt Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón a Le Meridien szállodában. 

A csodálatos Miami és más újdonságok 

Workshopot szervezett partnerei számára a Morton's Légi Utazási Iroda az Utazás kiállítás első napján.

Együttműködési megállapodásokat kötött a FUTURA 

Több együttműködés is köttetett az Utazás kiállításon  a Szigetköz Turizmusáért Egyesület standján.

Marad a napi három CSA járat 

Szemináriumot tartott szerda reggel partnereinek a többek között a Condor és a CSA képviseletét is ellátó Aviareps.

Márciustól indulnak a Smartwings járatai 

Kilenc desztinációra indulnak menetrend szerinti járatai a következő hónapokban a Smartwings légitársaságnak, tudta meg lapunk. 

Átszervezi bázeli járatait a Swiss 

Átszervezi bázeli üzemelését a Swiss légitársaság május 21-ével. 

A tengerparton túl 

Fehérre meszelt házfalak, szűk, macskaköves utcák, monumentális erődök, csodálatos templomok, az év minden szakában ragyogó napsütés, hullámzó tenger és végeláthatatlan olívaültetvények. Andalúzia középső részén barangoltunk.

Rekord évet zárt a Budapest Airport 

Az idei év az első, amikor már a SkyCourt konferenciaközpontjában fogadhatja az újságírókat a Budapest Airport, hogy beszámoljon a tavalyi év eredményeiről és előrevetítse az idei évben vártakat, hangsúlyozta köszöntőjében Hardy Mihály a repülőteret üzemeltető vállalat kommunikációs igazgatója hétfő délelőtt rendezett sajtóreggelijükön, melyen részt vett Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Kam Jandu, légiközlekedési igazgató, René Droese, ingatlangazdálkodási igazgató és Alan Bork, kereskedelmi igazgató.

Kevesebb szolgáltatás számolható el az Egészségbiztosítási keret terhére 

Számos törvényi változást hozott január elseje, ezek közül csak egy, hogy az egészségbiztosítási pénztár terhére ezentúl nem számolhatók el rekreációs üdülési és sportszolgáltatások.

UNWTO: 2030-ra Ázsia megszorítja Európát a világturizmusban 

Nagyszabású nemzetközi turisztikai fórumot rendeztek október végén Malagán 360° around Tourism Business Andalusia címmel, amelyen lapunk munkatársa egyedüli magyar újságíróként vett részt.

Rejtélyes szavakkal csábítanak 

Lubmasz, Mankinn, Hóbic, Kozkor… A rejtélyes kifejezések mind-mind egy-egy kényeztető, fitten tartó szolgáltatást takarnak a Danubius Hotels Téllness kampányában részt vevő szállodáiban, amelynek részleteit a közelmúltban ismertette dr. Deák Imre vezérigazgató, Kovács Balázs, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketingvezérigazgató-helyettese és Kis Gergő olimpikon úszó, az idei kampány arca.

Elindult a Danubius Télness kampánya 

Lubmasz, Mankinn, Hóbic, Kozkor… A rejtélyes kifejezések mind-mind egy-egy kényeztető, fitten tartó szolgáltatást takarnak a Danubius Hotels most indult Téllness kampányában résztvevő szállodáiban, melynek részleteit szerdán ismertette a sajtó képviselőivel a Danubius Health Spa Resort Heliában Dr. Deák Imre vezérigazgató, Kovács Balázs, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese és Kis Gergő olimpikon úszó, az idei kampány arca.

Cartour: új honlapon az idei téli kínálat 

Megjelent a Cartour idei téli katalógusa Sí és Snowboard utak 2011-2012 címmel, amelyet csütörtökön ismertetett partnereivel az utazási iroda.

Az új megabrand és a globális terjeszkedés 

„Open New Frontiers in Hospitality” – hangzik az Accor új mottója. A szállodacsoport valóban új fejezetet tervez nyitni a szállodaipar történetében, amelyhez kapcsolódóan teljesen újragondolta az elkövetkező évekre szóló stratégiai terveit, amelyek márkaportfóliójára, üzemelésére, jövőbeli terjeszkedésére egyaránt hatással lesznek. A szállodalánc szeptember elején egy nagyszabású konferencián, Párizsban ennek legfőbb elemeit ismertette befektetőivel, valamint a sajtó képviselőivel.

Asztaltársaság Tokaj borkultúrájáért 

Újgenerációs tokaji borászok fogtak össze, hogy közösen népszerűsítsék Tokaj városát, a környék kulturális attrakcióit és nem utolsó sorban a magas minőségű helyi borokat, e céllal hozták létre a Tokaji Borászok Asztaltársaságát. 

A feltörekvő piacokra fókuszál az Accor 

Az európai piacon megszerzett vezető pozíció megerősítése és a feltörekvő piacokon vezető pozícióra törés szerepel az Accor szállodavállalat szeptember elején ismertetett terjeszkedési stratégiájában.

Tisztújítás és aktuális kérdések 

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége legutóbbi közgyűlésén új tisztségviselőket választottak, és szóba került néhány, évek óta megoldatlan kérdés a feketeutaztatástól a régóta várt, de csak nem érkező utazási irodai rendeletig

Új étlap az ICON-ban 

2011 júliusától új étlappal és borlappal fogadja vendégeit a Hilton Budapest ICON étterme, melynek különleges fogásait csütörtökön kötetlen, jó hangulatú ebéd keretében újságíróknak is alkalmuk nyílt megízlelni. 

Elindult a Malév új utazástervezője 

Hétfőn délelőtt indította el legújabb, ügyfélközpontú utazástervezőjét a Malév. 

Nincs több bizonytalanság 

Nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be az Air France két legfrissebb, mobiltelefonokra készült fejlesztését: az Air France Connectet és mobilweboldalának okostelefonra készült alkalmazását Párizsban szerdán.

Teljes körű adatbázis az uniós fejlesztésekről 

Pályázni szándékozóknak, projektgazdáknak, kutatóknak egyaránt hasznos segítséget nyújt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) weboldalán február óta elérhető térinformatikai alkalmazás, az Eutér, amellyel egy eddig sohasem látott méretű nyilvános adatbázis nyílt meg az Európai Unió által támogatott fejlesztési projektekről.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!