SCD: a Balaton után Budapestet is eladták 

Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe kerültek az SCD csoportjának értékes budapesti ingatlanai.

Nem jut elég pénz még a malévosok fizetésére sem 

Járandóságuk alig negyedét kaphatják meg a Malév dolgozói, mivel a cég számláján levő összeg és a bérgarancia alap csupán ennyit képes fedezni. 

Bankgarancia csődöltette be a Malévet 

Végül többek között egy 30 millió eurós bankgarancia hiánya "lökte szakadékba" a magyar nemzeti légitársaságot

Debrecenből nyithat járatot a Wizz Air? 

Varsó repülőteréről az olcsóbb leszállási díjak elérése érdekében a Wizzair júniustól átteszi a működését a Varsótól mintegy 30 kilométerre lévő Modlin repülőtérre. Ezzel egyidőben beindul a Wizz, Magyarországon első Budapesten kívülről induló járata. értesüléseink szerint Debrecenből a londoni Luton repülőterére indulnak majd rendszeres járatok - ennek részleteiről azonban még egyeztetnek a város vezetőivel.

A bécsi reptér is rekordot döntött 

Csúcsévet zárt tavaly a schwechati reptér. Bécs légikikötőjében ugyanis 21 milliónál is több utas fordult meg, ami 7,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
Eredeti ragyogásban az Empire State Building

Eredeti ragyogásban az Empire State Building 

Ha nem is kerek évfordulóra, de 81. születésnapjára vagyis május elsejére ismét teljes fényében ragyoghat Az Empire State Building.

Rockos szezonnyitó Schladmingban 

Évről- évre igazi sztárokkal nyitják meg a téli szezont Schladmingban.

Kettős szorításban a svájci turizmus 

Súlyos gondokat okoz az erős svájci frank az ország turizmusának. 

Januárban nyit a torontói Trump Hotel 

A megnyitás előtti utolsó simításokat végzik Torontó legújabb - és legmagasabb - hoteljén.
Balti Boom - beszámoló a Balticonnect konferenciáról

Balti Boom - beszámoló a Balticonnect konferenciáról 

Észtországban 17 százalékkal, Litvániában   23 százalékkal,  Lettországban pedig 31 százalékkal nőtt a beutazó turisták száma az év első hat hónapjában.  Ez azt jelenti, hogy idén várhatóan  rekordot döntenek a balti államok a turizmus területén.

Turistaroham – szüret előtt 

Igazán csodálatra méltó, hogy alig néhány évtized alatt a világ csúcsborai közé küzdötték fel magukat a kaliforniai borászatok. Ennél csak az fantasztikusabb, hogy a két völgy közel sok száz borászata közös erőfeszítéssel igazán trendivé tette a borászkodást, a borkultúrát és a borturizmust. Érvelés és indoklás helyett csupán egy szám: évente 4,5 millió turista keresi fel a völgyek borászatait. S nem csak egy napra…

Hajózási iparág: csúcsra járatva 

A hajózási üzletág stabil növekedést mutatott az elmúlt évtizedben, s ma már 250 hatalmas luxus óceánjáró hasítja a vizeket – jórészt teltházzal.

Új óceánjáró a Földközi-tengeren 

Megtette első útját a Celebrity Silhouette.  A július végén Hamburgban vízre bocsátott luxus óceánjáró a „menetrendszerű járatok” előtt a római Civitavecchia kikötőből tett háromnapos próbautat.  Munkatársunktól

Csúcsra jár a turizmus Törökországban 

Az év első hat hónapjában tizenhárom millió turista kereste fel Isztanbult és a tengerparti üdülőket - ez több mint 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

Kétszázmillió dollár turisztikai marketingre 

Jelentős erőket mozgósít az amerikai turisztikai ipar országimázsának erősítésére és a beutazók számának növelésére. A világviszonylatban is óriásinak számító, 200 millió dolláros kampánytól azt várják, hogy tovább növekszik a turisztikai szolgáltatásokból származó jövedelem – ez tavaly már meghaladta a 144 milliárd dollárt.

Pow Wow: Zárszámadás San Franciscóban 

Néhány évvel ezelőtt semmi jót nem ígértek az utazási vásárok szervezőinek. Az internet előretörésével ugyanis megkérdőjeleződött a nagy kiállítások értelme, hiszen – mint mondták akkor sokan – a világháló segítségével mindent el lehet intézni, ráadásul még utazni sem kell.

Kétszázmillió dollár turisztikai marketingre 

Jelentős erőket mozgósít az amerikai turisztikai ipar országimázsának erősítésére és a beutazók számának növelésére. A világviszonylatban is óriásinak számító, 200 millió dolláros kampánytól azt várják, hogy tovább növekszik a turisztikai szolgáltatásokból származó jövedelem – ez tavaly már meghaladta a 144 milliárd dollárt.

Pow Wow: Zárszámadás San Franciscóban 

Néhány évvel ezelőtt semmi jót nem ígértek az utazási vásárok szervezőinek. Az internet előretörésével ugyanis megkérdőjeleződött a nagy kiállítások értelme, hiszen – mint mondták akkor sokan – a világháló segítségével mindent el lehet intézni, ráadásul még utazni sem kell.

Nem rengette meg a hajózási iparágat a válság 

Elindult első útjára a Costa Favolosa, a félmilliárd eurós költséggel Velencében megépített óriás hajó a Costa társaság 15. hajója.

Hódít a robotvilág 

Itthon is nagy siker a Transformers, amelynek harmadik részét éppen ezekben a napokban kezdik vetíteni a mozikban, és persze a játékboltok is aratnak majd a robotjátékok forgalmazásával.

Rekordévet várnak az idén az USA-ban 

Minden eddigi rekordot megdönthet az Egyesült Államok turisztikai ipara idén.

60 millió turista kereste fel az USA-t tavaly 

Néhány évvel ezelőtt semmi jót nem ígértek az utazási vásárok szervezőinek. Az internet előretörésével ugyanis megkérdőjeleződött a nagy kiállítások értelme, hiszen - mint mondták akkor sokan – a világháló segítségével mindent el lehet intézni, ráadásul még utazni sem kell.

Kétszáz millió dollár turisztikai marketingre 

Jelentős erőket mozgósít az amerikai turisztikai ipar az országimázsának erősítésére és a beutazók számának növelésére. A világviszonylatban is óriásinak számító 200 millió dolláros kampánytól azt várják, hogy tovább növekszik a turisztikai szolgáltatásokból származó jövedelem – ez tavaly már meghaladta a 144 milliárd dollárt.

Szingapúrban nyit témaparkot a Universal Studios 

A hét végén nyitja meg kapuit a Universal Studios szingapúri „kirendeltsége”. 

Magyar a „lelke” a MÁV új mozdonyainak 

A németországi Kasselben immár sorozatban készülnek a MÁV legújabb mozdonyai, amelyek egyik legfontosabb alkatrészét Magyarországon gyártják. A 25 darabra szóló szerződés teljesítését már elkezdték, négy mozdonyt már át is adtak a MÁV-nak.

Környezetbarát terminál San Franciscóban 

Tízéves szünet után április közepén újra nyit a san franciscói nemzetközi repülőtér kettes terminálja. Az eredetileg 1954-ben épült és többször átalakított fogadóépület az Egyesült Államok első „zöld” terminálja lesz. Itt fogadják majd az Virgin America és a American Airlines légitársaságok utasait. Ez utóbbival várhatóan sok magyar is érkezik majd, hiszen az American áprilisban nyitja meg közvetlen Budapest-New York járatát.

Gyeripaszka légibirodalmat – is - épít 

Két regionális légi cég egyesítésével nagy orosz légitársaságot hoz létre Oleg Gyeripaszka.

Mihez kezd az állam a Malévval? 

Két évtized alatt tucatnyi vezérigazgató – és majdnem ugyanennyi terv a Malév felvirágoztatására. Az idei év nyarán mégis – sokadszor – a túlélés a tét. A „családi ezüstnek” is tekintett cég kronológiáját - és sikertelenségét - egy sor feltételezés és mendemonda lengi körül. Ezek közül vizsgáltunk meg néhányat…

Floridai újdonságok 

Júliusban Floridában nagy a hőség, ezért nem meglepő módon elsősorban strandolni lehet, meg élvezni a megannyi kalandos újdonságot…

A beutazási illeték meg az olajfolt 

Sohasem fordult elő, hogy magyar utazási iroda nélkül nyissák meg a Pow-wow-t. A legnagyobb amerikai utazási vásáron – amelynek idén a floridai Orlando adott otthont – így hiába várta magyar üdvözlő felirat a delegátusokat, csak a magyar újságírók örülhettek neki.

Április végén indul az őrület 

Pazar külsőségek között, sok millió néző szeme láttára nyílik meg április utolsó napján a sanghaji világkiállítás. A kínaiak az olimpiához hasonlóan most is mindent megtettek azért, hogy az expó a legek kiállítása legyen. Bár március utolsó napjaiban még a pavilonok többsége félkészen állt, a látogatónak egy cseppnyi kétsége sem lehet: a kiállítás az ünnepélyes megnyitóra csillog-villog majd…

Több mint százezer nézőt várnak 

Kétszáz ország több százmillió televíziónézője ismerkedhet meg jövő ősszel egy egzotikus névvel. A motoros-világbajnokság – közismert nevén MotoGP – jövő szeptemberi futamát ugyanis Sávolyon rendezik meg. A Balatonring addigra biztosan elkészül – mondta el lapunknak Kovács Bence, a pályát építő Grupo Milton egyik tulajdonosa, hozzátéve, hogy egy dinamikusan fejlődő versenysorozat érkezik így Magyarországra.

Tízujjas kopogtatás 

Ujjlenyomat, fotó, pecsét – és indulás tovább. Mindez alig pár percet vesz igénybe az Egyesült Államok repterein, mégis vannak, akiknek nem tetszik az új beléptetési rendszer. A magyarok utazási kedvét ellenben visszahozta a vízummentes beutazás lehetősége, hiszen tavaly november óta emelkedik az Amerikába érkező magyarok száma.

A magyarok száma nő, egyébként csökken az amerikai beutazóturizmus 

New Yorkban felére estek a szállodai árak, a Disney-parkokban két éjszaka áráért hármat lehet eltölteni, Miamiban pedig 20–25 százalékkal olcsóbban lehet foglalni szobát az ottani főszezonnak számító téli hónapokra, mint egy évvel ezelőtt – mindez jól mutatja, hogy a gazdasági válság keményen érinti az amerikai utazási ipart is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!