Ro_friss cikkek
Kész a Sofitel új, saját készítésű házibora
Harmadik alkalommal készítette el saját házi borát a Sofitel Budapest Chain Bridge luxusszálloda.
Magyarország az orosz internetezők szemével
A kutatás az internetes felhasználók oldaláról, vagyis blogok, posztok és keresések alapján segít megismerni Európa, és azon belül Magyarország megítélését az orosz piacon, amely jelenleg hazánk harmadik legfontosabb turisztikai küldőpiaca.
Egerszalókiak nyitottak borbárat a Nyugatinál
A St. Andrea Szőlőbirtok a Nyugati térhez közeli Eiffel Palace-ban nyitott borbárat, ahol ínycsiklandó ételeket is fogyaszthatunk.
Idén is díjaztak és buliztak a BGF-esek
Március 5-én immár hatodik alkalommal szervezték meg a Budapesti Gazdasági Főiskola diákjai díjátadó partijukat, a Longtail Gálát, ezúttal a Nomuriban.
A múzeumok tiltják, a hotelek bekészítik a szelfibotot
Amíg a világon egyre több múzeum tiltja be a szelfibotok használatát biztonsági okokra hivatkozva, addig a szállodák jó promóciós lehetőséget látnak bennünk és egyre több helyen szerepel már szelfibot is a bekészítések között - írja a Skift.
Április 10-én lesz a Magyar Zarándokút nyitórendezvénye
A napokban tartotta tisztújító ülését Magyarország egyik legnagyobb önkormányzati társulása, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás. A 2010-ben, huszonnégy önkormányzat összefogásával megalakult társulásnak jelenleg negyvenhat település a tagja, Esztergomtól egészen Máriagyűdig és további tíz település jelezte csatlakozási szándékát. Az ülésen döntöttek a Zarándokutalvány kibocsátásáról, melynek célja a gyalogos zarándoklat népszerűsítése.
Hálót szőnek Békésen
Hosszú távú, munkahelyteremtést elősegítő közfoglalkoztatás kezdődött a napokban Békésen. Az önkormányzat az országban egyedülálló közmunkaprogramjának keretében húszan készítenek sport- és védőhálókat kézi csomózású technológiával.
RaM-ban a Radnóti Emlékszoba
2015. március 11-én ünnepélyes keretek között adták át a költő és felesége bútoraival és személyes tárgyaival berendezett Radnóti Emlékszobát a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban.
Hármas évfordulót ünnepel a Best Western Hungária
Idén a Keleti Pályaudvar közelében fekvő Best Western Hotel Hungaria különleges, hármas évfordulót ünnepel: 100 éve, 1915-ben rakták le az akkor még Imperial Szállodának nevezett ház alapkövét, 50 éve nyitotta meg kapuit a megszépült Szabadság Szálloda egy átfogó rekonstrukciót követően, és 30 évvel ezelőtt, 1985-ben Grand Hotel Hungariaként született újjá egy teljes körű átépítés és bővítés után.
Közel hatvan nevezés az idei Iránytűn
A meghosszabbított nevezési határidő alatt is szép számmal érkeztek a nevezések, így végül 58 pályaművet fog értékelni az Iránytű 2015 szakértő zsűrije.
A Jóbarátok imádták, most mi is kipróbálhatjuk
Némi fáziskéséssel ugyan, de immár Magyarországot is “beveszi” Amerika első számú, legkeresettebb édesítőszere, a Sweet'n Low, amivel a Jóbarátok sztárjai itták annak idején kávéjukat, ezzel egy csapásra híressé téve a New York-i székhelyű gyártót.
Díjat kapott az ibis az Alvás Világnapján
A föld lakosságának egyharmada szenved valamilyen alvászavarban vagy alvásbeteg – hívja fel a figyelmet a 2015. évi Alvás Világnapja alkalmából a World Association of Sleep Medicine (WASM), az Alvásorvosok Világszövetsége. Magyarországon a helyzet ennél is kritikusabb, hangsúlyozták a budapesti alváskonferencia résztvevői az Alvás Világnapja alkalmából tartott rendezvényen.
Ütős program a Domonyvölgyben
Hamisítatlan Magyaros est programot állított össze a Lázár Lovaspark Annus Réka népdal énekes, a vendégek által eddig is különösen kedvelt Isaszegi Csata Táncegyüttes és az élő zenét biztosító Lázár Lovaspark klasszikus öttagú cigányzenekarának szereplésével.
Most végre megérkeztünk a Somló-hegyre
Annyiszor elrobogtunk mellette ifjú és későbbi éveinkben - Ausztriába vagy a vasi települések valamelyikébe indulva, vagy onnan visszafelé jövet a 8-as úton -, mindig is megcsodálva a jellegzetes vulkáni kúp látványát. Ez itt a Somló, mondtuk magunkban, azonban soha nem ismertük igazán közelről. Ezért is tartottunk örömmel arra a bortúrára, amelyre a Somló hegyi pincészetek tulajdonosai hívtak, hogy kóstoljuk meg imádott hegyük különleges ízű, zamatú szép tételeit.
A szekszárdi Ízlelő csapata a Nobuban
Különleges programon, egynapos szakmai tréningen vehetett részt március 6-án, a Nobu Étteremben, Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, ill. konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok
Itt az idei VinCE díjazottak
Tíz kategóriában díjazták a borvilág szereplőit:Idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a VinCE Awards díjátadón.
Egyre több magyar fizet bankkártyával külföldön is
Egyre több magyar utazó fizeti bankkártyával a szállásköltségeit az utazási irodában vagy az interneten, tízből nyolcan pedig el is viszik magukkal a plasztikot külföldi magánútjukra.
Új igazgató a sárvári Spiritnél
Új marketing és értékesítési igazgatót igazolt a sárvári Spirit Hotel: 2015-től a hazai és nemzetközi szállodaiparban is jártas Kovács Krisztina koordinálja a sales és marketing csapat munkáját
A kultúra legyen az ország növekedésének zászlóshajója
"Szeretnénk, hogy a magyar kultúra zászlóshajója legyen Magyarország növekedésének" - fogalmazott a Múzeumigazgatók országos konferenciája pénteki nyitónapján az Országgyűlés Felsőházi termében az emberi erőforrások minisztere.
Hol ér legtöbbet a pénzünk?
Nyugat-Európában általában kevesebbet ér a magyar utazó pénze, mint a Balkánon, Egyiptomban vagy Grúziában. Lista készült a magyarok számára legjobb ár/érték arányú országokról.
Ezek a legjobb vállalati kisfilmek
A legjobb vállalati kisfilmeket kereste a Munkahelyi Videó (MuVi) Kampányban az Aon Hewitt. A kezdeményezés révén mindenki betekintést nyerhet abba, hogy milyen az ország vezető cégeinél dolgozni, és milyen vállalati értékekre, csapatszellemre, munkakörülményekre számíthat az, aki hozzájuk jelentkezik. A szakmai zsűri elismerése mellett ebben az évben a közönség is voksolhatott, a Jobline.hu állásportál felületén több mint 13000 szavazat érkezett a MuVi-kra.
Tovább szigorodik a zárva tartás
Megvan az első önkormányzat, amely tovább rövidítette a vásárlással eltölthető időt. A XVIII. kerületben a képviselő-testület még az éjjel-nappalik és a pékségek nyitvatartási idején is srófolt. A kormány pedig nem engedélyez újabb kivételeket a zárórából – ezt közölte a VS.hu-val a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Norman Lebrecht tart előadást a Zeneakadémián
Napjaink egyik legolvasottabb és legvitriolosabb tollú zenekritikusa a Zeneakadémia legújabb koncertmagazinja számára Hulló csillagok között címmel írt vezéresszét, most pedig a Zeneakadémia meghívására Budapestre látogat, hogy legújabb kutatási eredményeit megossza a magyar szakmai és zenekedvelő közönséggel.
A kávéfogyasztás tisztíthatja az ereket
Napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni a szívbetegség ismert kockázati tényezői közé tartozó érelzáródást - állapították meg dél-koreai kutatók.
Mobillal fizetni? Miért is ne?
Ma már tényleg szinte minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközzel lehet fizetni a szolgáltatásokért, e téren a kreativitás határa a csillagos ég...
Most Budapest és Eger a szerelmesek városa
A trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint Valentin - nap hétvégéjén a főváros után Eger és Győr volt a legkeresettebb úti cél, a negyedik helyen pedig Velence áll.
Így fognak kinézni a 3-as metró új állomásai
Lezárult a 3-as metró egyes állomásainak rekonstrukciójára kiírt tervpályázat, a bírálóbizottság az Építész Stúdió Kft. pályaművét találta a legszínvonalasabbnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán közleményben az MTI-vel. A nyertes pályázó javaslatot készített a vonal északi meghosszabbítása utáni egyik újpesti állomás épületére is.
Danubius tanulóverseny, kreativitással fűszerezve
Idén 44. alkalommal rendezték meg civilekből és szakértőkből álló zsűri hathatós közreműködésével a Danubius Tanulóversenyt, amelynek helyszíne ezúttal is a Best Western Hotel Hungaria volt. Mi is meghívást kaptunk a vendégasztalok egyikéhez.
Budapesten a világhírű magyar zongoraművész
A New York-i Carnegie Hall koncerttermét háromszor töltötte meg szóló zongoraestjével, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén 300 millióan kísérték figyelemmel játékát. Amerikát, Délkelet-Ázsiát és Európát is meghódította, ennek ellenére – vagy éppen ezért – Magyarországon kevésbé ismert.
Az európai átlag felett teljesít a magyar filmipar
A Magyarországon filmgyártásra fordított költések 2010 és 2014 között elérték a GDP 0,15 százalékát az Európai Audiovizuális Obszervatórium nemrég közzétett felmérése szerint. Ez az arány az európai átlag két és félszerese - áll a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
Iránytű 2015: Meghosszabbítottuk a nevezési határidőt!
Március 6-ig várjuk az utazási irodák, légitársaságok, aquaparkok, élményfürdők, nonprofit szervezetek (Tourinform, turisztikai hivatal, TDM-szervezet, egyesület), szállodák, továbbá az általuk megbízott kreatív és reklámügynökségek pályázatait.
Dőlnek a foglalások az idei első Étterem Hétre
Bár még nincs egy hete, hogy eldördült a startpisztoly (hiszen február 25-től lehet foglalni helyet a VIII. Országos Étterem Hétre) azonban már jócskán akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová máris kitehetik a megtelt táblát.
Kulináris vonalon erősít Kelet-Stájerország
Az Utazás Kiállítás egyik állandó résztvevője Oststeiermark, azaz Kelet-Stájerország. Az idei budapesti rendezvényre elsősorban gasztronómiai kínálatukat hozták el.
Személyi változások az Accentnél
Új Sales igazgatók érkeztek az Ambient Hotel AromaSPA**** és a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** szállodákba.
Uniós források turisztikai marketingre
Most első alkalommal európai uniós forrásokat is felhasználhat Magyarország a turisztikai marketingben – tájékoztatta a szakmai érdeklődőket Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az UTAZÁS kiállítás első napján, az UNWTO hivatalos konferenciáján, az Utazás Fórum keretében.
Fehér zászpa, ragacsos kutyanyelv, tőzike. Az vajon mi lehet?
Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése beruházások valósulnak meg 332 millió Ft összegű támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen. Az „Utazás 2015” kiállítás szakmai napján Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc és Krampek Mihály, a városi gyógyfürdő vezérigazgatója az elmúlt évek fejlesztéseiről, és a jelenleg is zajló beruházásokról számolt be egy szűk körű tájékoztató keretében.
A világ legjobb női szakácsa főz az Air France fedélzetén
A héten Anne-Sophie Pic, az Air France új sztárvendég séfje főz a Párizsból New Yorkba tartó AF008-as járaton. A három Michelin csillagos séf különleges gourmet fogásokkal lepi meg a Business osztály utasait. A neves szakács előzetesen személyesen mérte fel az utasok igényeit, észrevételeket-javaslatokat gyűjtött, és azt is elmagyarázta, miként lehet összhangba hozni a magas minőségű gasztronómiát a fedélzeti ellátás korlátaival.
Közösségi Agrármarketing Kódex készül
Új, hároméves agrármarketing-stratégiát dolgozott ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum az ágazati együttműködés erősítésére, a marketingtevékenység összehangolására. Az együttműködés fontos eleme a Közösségi Agrármarketing Kódex, amelynek szakmai egyeztetése a keddi budapesti konferenciával kezdődött meg.
A Pesti Vigadó 150 éves
A héten ér véget a "150 éves a Vigadó" programsorozat, amellyel a Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó megnyitásának 150. évfordulóját ünnepli, a történetének tiszteletére rendezett kiállításokkal, konferenciákkal, hangversenyekkel és színpadi előadásokkal
Másfél millió torkos vendég 10 év alatt
A torkos csütörtökökön országszerte csaknem másfél millióan tértek be a részt vevő éttermek valamelyikébe az elmúlt tíz évben, mióta az akció elindult - mondta Lipcsey György Imre, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a jubileumi rendezvényen csütörtökön.
Élénkülő belföldi kereslet a Balatonnál
Tavaly 1 millió 445 ezer vendég 4 millió 887 ezer vendégéjszakát töltött el a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken, és elsősorban az élénkülő belföldi keresletnek köszönhető, hogy a Balatoni régió szálláshelyein 38 500-zal többen szálltak meg, mint 2013-ban, a vendégéjszakák száma pedig 88 ezerrel nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közölt adatokból.
Szik Mátyás magyar sommelier bajnok
Szik Mátyás másodszor nyerte el a Magyarország Sommelier Bajnoka címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.
Fürdőfejlesztések indulnak Budapesten
A következő években sem állnak le a fejlesztések a budapesti fürdőkben. A Paskál egész éves fürdővé válik, később újraindul az erzsébeti gyógyfürdő is.
Ilyen volt a NÉBIH 2014-es éve
A mögöttünk hagyott esztendőben összesen 66 525 alkalommal került sor élelmiszerlánc-felügyeleti ellenőrzésre Magyarországon, melyek során közel 800 millió forint bírságot szabott ki a hatóság. Mely megyékből érkezett volt a legtöbb bejelentés? Melyik ágazat kapta a legtöbb figyelmeztetést? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adunk a NÉBIH komplett 2014-es évét összefoglaló anyagunkban.
A DAL - Kialakult a nyolcas döntő mezőnye
Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című műsorban. A szombati második középdöntőből Wolf Kati, a Passed, Ív, valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.
Idén 20. születésnapját ünnepli a LOSZ
Szakmai Konferenciával és Tervezők Báljával ünnepli a kerek évfordulót a Lakberendezők Országos Szövetsége- közölte a MIéle bemutatótermében tartott sajtótájékoztatóján a LOSZ.
Érzékek-érzékelés éve a Lifestyle Hotel Mátrában
A rangos díjakat nyert mátrai luxusszálloda a tavalyi sikerek után folytatja a wellness-kulináris kettős koncepcióját, így az évet az érzékek-érzékelés ünnepének szánja.
11 trükk, ami miatt az étteremben többet költ a vendég
11 trükk következik, amely mind azt célozza, hogy az étteremben többet költsön a vendég. Amerikai pszichológusok állították össze azt a listát, ahol tapasztalataik, kutatásaik alapján összegezték, mit tesznek az éttermesek, vendéglátósok annak érdekében, hogy minél többet költsön náluk az, aki hozzájuk betér.