Rénszarvaspörkölt és hófajdsült

Rénszarvaspörkölt és hófajdsült 

Az Óperenciás-tengeren még innen, de a Mikulás házánál (vagyis Rovainemi városnál) jóval túl járunk, amikor a Finnair gépe leszáll Ivalóban, a legészakibb nemzetközi reptérrel rendelkező finn településen. Jó háromszáz kilométerrel túl vagyunk az északi sarkkörön, így már szeptember végén is jólesik a meleg pulóver és a nagykabát, hiszen nyolc fokot mutatnak a hőmérők.
Díjat nyert a Magyarország-imázsfilm

Díjat nyert a Magyarország-imázsfilm 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének munkatársait érte az a megtiszteltetés, hogy 2011. november 11-én, a Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál (www.cifft.com) bécsi díjkiosztó ünnepségén átvehették a Magyarországnak járó elismerő plakettet és oklevelet, mivel a „Hungary- World of Potencials” című turisztikai promóciós filmet a legjobb turisztikai reklámfilmek közé választották.

Északon élénkül a turizmus 

A kilenc turisztikai régió közül Észak-Magyarországon gyarapodott a legnagyobb mértékben, 5,8 százalékkal a turisták száma az év első kilenc hónapjában - tájékoztatta a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának közlése alapján az egri önkormányzat médiareferense az MTI-t.
2 in 1: csésze és teafilter egyben

2 in 1: csésze és teafilter egyben 

Számos helyzet adódhat, amikor nem az asztalnál, nyugodt körülmények között tudjuk elfogyasztani a teánkat. Ilyenkor általában előkerül a műanyagpohár és a filter, és az egy adagnyi teánkkal rögtön két szemetet termeltünk - kezdi az újdonság bemutatását a Tiszta Jövő környezetvédelmi portál.
Dupla vagy semmi a SZÉP kártya

Dupla vagy semmi a SZÉP kártya 

A cafeteria piac Magyarországon már bizonyította érettségét az elmúlt csaknem két évtizedben. Az új reménység, a SZÉP Kártya azonban még csak most ül az iskolapadba, az útravalóként kapott csomag pedig kétséges, milyen eredményhez tudja hozzásegíteni - fogalmaz közleményében az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés

Megnyitott a második Konopizza 

November 3-tól már Szolnokon is élvezhetik a fagylalttölcsér formájú pizzát a kíváncsi, és újdonságokra éhes vendégek - adta hírül a Franchiseportál.

Új kolléga a Hotel Karos Spánál 

2011. november 15-től Budavári Zoltán értékesítési igazgató helyettesként erősíti a Hotel Karos Spa értékesítési csapatát.

Öt éves a Magyar Termék Nonprofit Kft. 

Idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az alapításkor 13 cég összefogásával alakult, mára több mint 30 vállalat csatlakozott. A cégek már akkor úgy gondolták, hogy a vásárlási döntések során a termék eredete meghatározó jelentőségű lesz, ezért érdemes ilyenfajta megkülönböztetést alkalmazniuk a termékeiken és kommunikációjukban. Ezen elképzelésük 2011-re vitathatatlanul beigazolódott. Az elmúlt évek jelentős erőfeszítéseinek köszönhetően a Magyar Termék tanúsító védjegy mára kategóriájának legelismertebb jelölésévé vált. (Kaposvári Egyetem idei, független kutatása szerint is.)

Demcsák Zsuzsa receptkönyvet írt 

Az egészséges táplálkozás minden korosztály számára elengedhetetlen szükséglet. Azonban különösen nagy odafigyelést igényelnek a még fejlődő szervezetek. Éppen ezért a gyermekek megfelelő táplálkozása első helyen áll a Miele fontossági listáján, s receptjei, készülékei is ezt hirdetik.

MagyarBrands díjas a Szentkirályi 

Idén másodszor díjazta a magyar márkákat a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága, és a tavalyi évhez hasonlóan a MagyarBrands 2011 díjjal jutalmazták a Szentkirályit, mint az év legdinamikusabb fogyasztói márkáját, és egyúttal bekerült a TOP150 fogyasztói/TOP80 üzleti magyar márkák közé.

Borszerda - újratöltve 

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Borszerdát, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing Alap támogatásával. A résztvevő éttermek azokat várják, akik szívesen fogyasztanának minőségi magyar borokat féláron - írja az mmonline.

Újra lehet bormarketingre pályázni 

A Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az Agrármarketing Centrum (AMC) újra meghirdeti a magyar borok, borászok és borkultúra hazai népszerűsítésére szolgáló projektek támogatását, a pályázóknak 125 millió forint áll rendelkezésre - tájékoztat a kormányzati portálon a szaktárca.

Eltűnhetnek a szeszes italok 

Eltűnhetnek a kevésbé tehetős fogyasztók által keresett, a pálinkatörvény 2002-es hatálybalépése óta külön kategóriába sorolt olcsó, gyengébb minőségű, ezért az egészségre is jobban káros szeszes italok a boltok polcairól, illetve a kocsmákból, miután novembertől ötven százalékkal növekedett az aromás szeszes italokra kirótt jövedéki adó – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

Fáradt? Egyen koffeines húst... 

A szakemberek már évek óta olyan ételek kikísérletezésén dolgoznak, ami kis mennyiségben is nagy energiát ad és ami még a legfáradtabb katonát is azonnal felébreszti.

Turizmus menedzsment mesterszak a Corvinuson 

Turizmus menedzsment mesterszak a Corvinuson

Még vitatkoznak a jövő évi cafeteria szabályozásról 

A Top Cafeteria szakértője a Multi-Pay Cafeteria oldalán összefoglalta, amit a cégek már biztosan tudhatnak a jövő évre vonatkozó béren kívüli juttatásokról. Bár itt a tervezés ideje, a bizonytalanságok miatt kevesen vágtak bele - olvasható a Piac és profit portálon.

Ausztriában startolt a BWI kampány 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete idén is számos összehangolt akcióval népszerűsíti a Budapest téli vendégforgalmát élénkítő Budapest Winter Invitation kampányt a szomszédos Ausztriában.

Ünnepi adománygyűjtés a METRO-val 

A karácsony közeledtével a METRO a korábbi évekhez hasonlóan ismét stratégiai partnere segítségével, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen szervez gyűjtést áruházaiban.

Magyarország a World Travel Market-en 

Ismét találkoznak Londonban a turisztikai szakma döntéshozói, szervezetei, szolgáltatói, a turisztikai média, valamint a szakoktatás képviselői a világ egyik legnagyobb szabású turisztikai vására, az idén 32. alkalommal megrendezésre kerülő World Travel Market (WTM) keretében. A november 7-10. között zajló rangos eseményen – amelyen több mint 5 ezer kiállító és közel 48 ezer turisztikai szakember vesz részt – Magyarország turisztikai kínálata is bemutatkozik méghozzá az idei évben számos díjjal kitüntetett, rendkívül impozáns nemzeti standon, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

Online értékesítésben erősít az Accent Hotel Management 

Stratégiai együttműködést kötött az Accent Hotel Management és a Confhotel Development: a megállapodás értelmében az Accent által üzemeltetett 4 hazai szálloda esetében az új fejlesztésű Roomz Hotel Booking Engine-t használja a jövőben a szállodai weboldalak foglalási motorjaként.

Ha "mekis" vagy bringázz és ne cigizz 

A munkahelyi biciklizés népszerűsítése mellett a dohányzásról leszokást is ösztönözte a McDonald's munkatársai körében - írja a Marketinginfo.

Hamarosan boltokban az alkoholmentes whisky 

Karácsonykor jól beviszkikólázunk, aztán meg beülünk a kocsiba, és szépen hazavezetünk. Bizonyára ez motoszkált az alkoholmentes whisky feltalálóinak agyában - olvastuk a Nők Lapja Café-n.

Belga roham a 25 eurós sörért 

Megsokszorozta egy belga szupermarketlánc forgalmát a napokban, hogy kizárólagos joggal forgalmazhatott egy jelentős készletet a korábban a világ legjobb sörének ítélt Westvleteren márkából - adta hírül az MTI.

A Millenárison a Kézműves Magyar Ízek  

Többek között a selyemfűmézre, szarvasgombás parmezánsajtra és a szürkemarha szalámira is lehet szavazni a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéjának budapesti állomásán november 5-én. Délelőtt 9 órától, délután 14 óráig ingyen lehet majd kóstolni a magyar ízeket a budapesti Millenárison a Fogadó épület előtt. A turné végleges eredményét november 18-20 között hirdetik ki a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, amit szintén a budapesti Millenárison rendeznek meg.

Újítások a Heineken Hungária jótékonysági programjában 

Idén negyedszer indítja útjára jótékonysági kezdeményezését a Heineken Hungária Zrt. A program célja, hogy a söripari nagyvállalat támogassa gyárainak otthont adó városok civil kezdeményezéseit és lehetőséget biztosítson a városlakóknak, hogy maguk dönthessenek a felajánlott támogatás felhasználásáról. Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és a vállalat megduplázta a kedvezményezettek számát is. Sopronban 4 millió forintot, Martfűn pedig 2 millió forintot költenek két-két helyi szervezet támogatására.

Távozott a Ginkgo igazgatója 

Vezetőváltás történt Vásárhely négycsillagos szállodájában, a Best Western Hotel Ginkgo Sasban: a tavaly augusztusi nyitás óta az intézmény élén álló Szabó Mihályt a korábbi értékesítési vezető, Lénárt Dóra követi az igazgatói poszton november 1-jétől.

Balatoni panziók kalapács alatt 

Soha nem látott szálloda- és panziókínálat van a Balaton és a Velencei-tó környékén, a hotelek jelentős részét felszámolók árulják - írja a Napi Gazdaság pénteki száma.

Megjelent a "királyi régió" borkalauza 

A Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyét magába foglaló úgynevezett királyi régió borvidékeinek kisborászatait, vendéglátó- és szálláshelyeit, múzeumait, látnivalót bemutató borászati-turisztikai kalauzt jelentetett meg a Regio Regia, a térség regionális kiadványa; a kötetet pénteken Székesfehérváron mutatták be - adta hírül az MTI.

Lézerrel buktatják a pancsolt whiskyt 

A St. Andrews Egyetem kutatóinak bejelentése szerint olyan új eszköz birtokába jutottak, amelyekkel pontosan megállapítható egy whisky kora, márkája, és a tárolásához használt hordó anyaga. Mindehhez, állításuk szerint, elég egyetlen cseppnyi mintát venniük a kérdéses italból, amelyet egy apró mikrochipre kell cseppenteni - írja a Fogyasztók internetes portál.

Vállalkozásba adja a közétkeztetést Nagykanizsa 

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP), a közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve számolt be arról, hogy a város úgy döntött: külső vállalkozásnak adja át a közétkeztetés működtetését. A polgármester szerint a kiszervezés évente 100-200 millió forint megtakarítást jelenthet az önkormányzatnak - adta hírül az MTI.

Fizessenek a politikusok! 

A megszokott ár majdnem harmincszorosát számolják fel a politikusoknak a nápolyi pizzériákban: az éttermek így kívánják éreztetni a gazdasági válságot a jól fizetett szenátorokkal és képviselőkkel - írja a Pécsi Újság.

Új kollégák a Hotel Lycium****Debrecen-nél 

A Hotel Lycium****Debrecen látja el 2012 januárjától a Kölcsey Központ termeinek hasznosítását a MICE szegmensben.

A Sodexo tovább bővíti szolgáltatásai körét 

A Sodexo Motivációs Rendszerek hosszú távra tervez Magyarországon. Ezt bizonyítja, hogy idén ősszel több új szolgáltatást vezetett be, melyek között elektronikus, kártya alapú megoldásokat is kínál ügyfeleinek. Az új szolgáltatások bevezetésén kívül további fejlesztés, hogy Magyarországon kívül három ország számára nyomtatnak papíralapú utalványokat, mely beruházás hozzávetőleg kétszeresére növelte a budapesti gyártóbázis kapacitását.

Pofátlanságnak tartja a munkavállalói kauciót a KASZ elnöke 

Nem ért egyet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke az új Munka Törvénykönyvének egyik rendelkezésével, mely szerint kauciót kell fizetnie a munkaadó számára a pénzzel foglalkozó munkavállalóknak - adta hírül az ATV.

Új igazgató a Hunguest osztrák szállodájában 

Neustadtl Dániel váltja Orsós Gábort a Hunguest Hotel Heiligenblut élén.

Turnén a Kézműves Magyar Ízek 

A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt nyitásával elkezdődött a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéja. A következő két hétben főleg Budapesten 3000 embert kóstoltatnak a szervezők, hogy összeállítsák Magyarország kedvenc ízkosarát.

Csatlakozzon az MT Zrt. Márton-napi akciójához 

Hamarosan ismét felbukkan Márton, a liba, hogy a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep keretében népes rajongótábort gyűjtsön. Az akció célja a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez.

Vendégkönyvvel a feketegazdaság ellen 

A feketegazdaság mozgásterének szűkítése érdekében vendégkönyvet kell vezetniük a jövőben az egri szállásadóknak - született meg a döntés a város önkormányzatának csütörtöki ülésén.

Eladta kávé-üzletágát a Sara Lee 

A Sara Lee kávé- és teaüzletága 350 millió dollárért a J.M. Smucker cég tulajdonába került - írja a Mai Piac.

Huszonegy éves a világ legjobb whisky-je 

Egy apró skót szeszfőzdében találtak rá a világ legjobb gabonapárlatára - adta hírül a BBC nyomán a Kultúrpart.

Kifehéredik a Coca-Cola 

Novembertől a vörös fehérre vált - legalábbis az Egyesült Államokban. A Coca-Cola és a WWF egy kampány erejéig társult, amelynek célja, hogy hozzájáruljanak a jegesmedvék élőhelye, az északi sarkvidék védelméhez - adta hírül a Marketinginfo.

Pályázat: ki főzzön a szakácstanulóknak? 

A Gundel Károly TISZK Gazdasági Szervezete pályázatot hirdet a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában működő munkahelyi konyha, étterem és/vagy munkahelyi büfé üzemeltetésére. A bérlemény természetben Budapest, IX. kerület Ecseri út 5-7. szám alatt található. Az intézményben összesen 1800 tanuló tanul, nagyobb részük heti váltásban tartózkodik az iskolában, így az épületben naponta átlagosan 1140 fő tanuló van jelen. Az intézményben 140 dolgozó dolgozik 07 és 18 óra között. A tanulók étkeztetését a mindenkori költségvetési törvény és az iskola fenntartója által megállapított normatíva támogatja.A pályázat beadható külön a konyha, étterem és külön a büfé üzemeltetésre is, vagy mindkettőre együttesen. 

Véget ér az Aranypéntek promóció 

A héten utoljára aranyozódik be a sör szerelmeseinek a pénteki nap, véget ér a Dreher Sörgyárak Zrt. fél éves „Aranypéntek” akciója.

Új szállodaigazgató az Achat Premium Hotel élén 

Október 1. óta Futár Veronika az ACHAT Premium Hotel Budapest új szállodaigazgatója - tájékoztatta a Turizmus Online-t a szálloda.

Elindult a Magyar Hotel Monitor weboldal 

Az oldal bemutatja a szállodai rendszer működésével és eredményeivel kapcsolatos legfontosabb adatokat és információkat - tájékoztatta a Turizmus Online-t az üzemeltető Xellum Kft. nevében Puczkó László ügyvezető igazgató.

Kézműves bonbonok a Zsindelyestől 

A Zsindelyes Kóstolóház egy új programmal egészítette ki kínálatát, amelyet bárki igénybe vehet, aki ellátogat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, a Zsindelyes Pálinkafőzdéhez.

Épülhet a "közösségi kocsmázás" hálózata 

Több mint 100 millió forintot fektet egy magyar okostelefon alkalmazásba a BNV Equity Kockázazati tőkealap. A "közösségi kocsmázás" szolgáltatás segítségével a vendégek testre szabhatják a háttérzenét egy-egy szórakozóhelyen - írja a Piac és profit.

Megnyitott a Baldaszti's Grand 

A napokban megnyílt a Baldaszti’s legújabb étterme, a Baldaszti’s Grand az Andrássy úton, s ezzel együtt átalakult a már meglévő üzletek márkázása is. A Lánchíd budai lábánál található gourmet üzlet és bisztró mostantól két külön márkanéven működik, az eddigi bisztró Baldaszti’s kitchen néven, a gourmet- és csemegebolt pedig Baldaszti’s market néven található meg a jövőben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!