Szekszárdon ez az Etalon

Szekszárdon ez az Etalon 

Az Ital Magyarország Kft. négy neves szekszárdi borásszal összefogva egy etalonnak számító kezdeményezéssel rukkolt elő az idei őszre, mégpedig egy közös borral, amelybe mind a négyen beletették a szívüket, tudásuk legjavát és legjobb tételeiket. A neve nem is lehetne találóbb: ETALON.

Piacot szerzett és profitot növelt a McDonald's 

A vártnál nagyobb profitra tett szert a harmadik negyedévben a McDonald's: a világ legnagyobb gyorséttermi lánca piacokat orozott el fő versenytársaitól a minőség javulásának, új, korszerű menük bevezetésének, és az éttermek csinosításának, illetve korszerűsítésének köszönhetően - írja az MTI.
Érlelődik az új magyar narancs?

Érlelődik az új magyar narancs? 

Szeptemberi témánk igencsak aktuális, és sokakat érint: a magyarországi szállodaminősítő rendszerek területén kialakult helyzet. Milyen lehetőségeik vannak a hazai hoteleknek a szállodaminősítésben? Erről beszélget Balázs Csaba, a debreceni Hotel Lycium igazgatója, Bogdán Tamás, a szarvasi Hotel Liget igazgatója, dr. Hevessy Gábor, a debreceni Aquaticum Termál Wellness Hotel igazgatója és Szabados Ferenc, a budapesti Hotel Sissi igazgatója. A moderátor ezúttal is Gerlán László, a Formative Zrt. tulajdonosa volt.
Megszerezni könnyebb, mint megtartani

Megszerezni könnyebb, mint megtartani 

Miért válik egyre fontosabbá az ügyfélkapcsolat? Egyáltalán, mi az az „ügyfél-elégedettség”? Ki a tudatos vendég, és miképp vált azzá? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre válaszol a téma szakértője, Bohnné Keleti Katalin marketingszakértő, a Magyar Marketing Szövetség főtitkára.
Oslo, te drága!

Oslo, te drága! 

Luxusapartman hatmillió forintos négyzetméteráron, méregdrága szállodák és éttermek, ugyanakkor kilencszázezer forintos átlagfizetés, a világ talán legélhetőbb társadalma és alig háromszázalékos munkanélküliség – ez Norvégia, amelyet látszólag nem érintett a világválság. A tömegmészárlás miatt – tudósítóként – néhány napig vendég voltam a fjordok, a különleges halételek és a karamellaízű kecskesajtok hazájában.

Szigorúbb alkoholreklámozást szeretnének a brit fiatalok 

Fiatal felnőttek és kiskorúak bevonásával készült brit felmérés szerint sokan szeretnék, ha egyértelműbb figyelmezetések szerepelnének az alkoholos italokon, és ha szigorítanák az italok reklámozási lehetőségeit - adta hírül az ELTE TÁTK Hírlevele.

Étkezési jeggyel bővült a Posta Palettája 

Alig négy hónappal a piacra lépés bejelentését követően sikerrel mutatkoztak be október elején a Posta Paletta étkezési utalványai. A Magyar Posta Zrt. leányvállalataként létrejött Posta Paletta Zrt. május végén jelentette be megalakulását és mutatta be piaci terveit. Az azóta eltelt szűk négy hónap alatt a cég megteremtette a kedvezményes utalványok gyártásának feltételeit, kiépítette logisztikai és disztribúciós rendszerét, partnerként szerződött mintegy 14.000 magyarországi elfogadóhellyel. A cég első megbízásként elkészítette és terítette a Magyar Posta mintegy 30.000 dolgozójának étkezési jegyét. Október eleje óta - naponta növekvő számban - már sok száz étterem, élelmiszerüzlet, szuper- és hipermarket fogadott el Posta Paletta utalványt és váltotta be ezeket a kibocsátónál.

Lassult a külföldi kereslet növekedése 

Magyarországon 2011 augusztusában - az első hét hónaphoz képest - a külföldi kereslet növekedése lelassult, a belföldi kereslet csökkent - állapította meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a turisztikai piackutatással foglalkozó STR Global társaság legfrissebb felmérése alapján készített elemzésében.
Vendég az erdőben

Vendég az erdőben 

Mindig is tudtuk, az osztrákok utánozhatatlanok abban, hogy olyan dolgokat is képesek kiaknázni a vendéglátás területén, amelyeket mások nem.

Hárommilliárdos egészségturisztikai fejlesztés Harkányban 

Harkány gyógyászati és egészségturisztikai szolgáltatásainak bővítése a célja annak a mintegy 3 milliárd forintos fejlesztésnek, amelynek támogatási szerződését pénteken írták alá a baranyai fürdővárosban - adta hírül az MTI.

Zárul a vendéglátásról szóló törvény tárcán belüli egyeztetése 

Pénteken zárul a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tárcán belüli egyeztetése, várhatóan két hét múlva pedig elkezdődik a tárcák közötti tárgyalása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője pénteken Hévízen.

Új-régi vezetők északon és keleten. 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi Régiójában október 19-én megrendezett őszi régióértekezletén újraválasztották a régióvezetést a 2012-2013-as ciklusra.

Magyar Michelin csillag(por) Londonban 

Alig hét hónappal a nyitást követően megkapta első Michelin csillagját a több magyar szakembert foglalkoztató londoni étterem.

Gratulálunk a legszebb kerthelyiségeknek! 

Idén nyáron immár második alkalommal hirdette meg a Vendég & Hotel szaklap „KerTrend” elnevezéssel hazai éttermek, szállodák, kávézók kerthelyiségének, külső egységeinek szóló designversenyét, amelynek díjátadó ünnepségét a lap szerkesztősége a Hoventa nyitónapján, a Hungexpo területén tartotta. 

Energia új utakon 

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták az E.ON Energia új utakon elnevezésű programját.

Az OTP Bank újabb programot indít a vállalkozások hitelezésére 

Sajtótájékoztatón ismertette az OTP Bank vállalatfinanszírozási eredményeit és a szektor számára kialakított hitelprogramjait Wolf László, a hitelintézet Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese és Gyuris Dániel, az Ingatlan, Kisvállalati és Agrár Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

Mi lesz a cafeteria utalványforgalazókkal? 

Nagy valószínűséggel a Magyar Posta Zrt. idén tavasszal, kimondottan utalvány-kibocsátásra létrehozott leányvállalata, a Posta Paletta - és ezen keresztül az államkassza - söpörheti be azt az eddig multicégeknek járó hasznot, amely a hidegételutalvány kibocsátásából származott - írja a Magyar Nemzet. A lap hozzáteszi: a posta leánycége így jóval nagyobb piaci részesedésre is szert tehet, mint az eredetileg célul kitűzött jövő év végi 10-15 százalék.

Novemberben újra Kézműves Magyar Ízek Vására 

A februári nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel november 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit. A Vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit. Az ízmustra a hamarosan megnyíló Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésből indul október 27-én.

A Magyar Turizmus Zrt. közleménye 

Állásfoglalás a Balatoni Regionális TDM Szövetség megalakulásával kapcsolatban

Bírálja a csipszadót a Sörszövetség 

A Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint a csipszadó kiterjesztése az ízesített sörökre versenyhátrányt okoz, nem szolgálja az adó kivetésének eredeti célját és a termékkategória túlzott adóztatását jelenti - adta hírül az MTI.

Pécsi ingatlanfejlesztő vette meg az SCD balatoni portfolióját 

Az SCD-csoport balatoni turisztikai portfolióját megvásárló Turisztika Hungária Kft. tulajdonosa, Nagy Gábor lehetőség szerint szeretné egyben tartani a vagyont.

Tavasszal itt az első GaultMillau Magyarország étteremkalauz 

2012-ben jelenik meg először a GaultMillau Magyarország étteremkalauz, amelynek elsőrendű feladata a hazai éttermek és vendégeik tárgyszerű tájékoztatása a nemzetközi összehasonlítást is figyelembe véve - adta hírül az MTI.

Elhunyt a Mövenpick-alapítója 

Elhunyt Ueli Prager svájci üzletember, a Mövenpick étterem- és szállodalánc alapítója. A 95 esztendős Prager szombaton távozott, családja a Tages-Anzeiger című napilap keddi számában tette közzé halálhírét.

Növelte profitját, mégis csalódást okozott a Coca-Cola 

Kicsivel a várt alatt volt a Coca-Cola nyeresége a harmadik negyedévben: a részvényenként 95 centes profit magasabb ugyan a tavalyinál, de elmarad az egy dollár feletti várakozástól - adta hírül az mfor.hu.

A kávé egyelőre nem lesz chips 

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében tudatta, addig nem terheli népegészségügyi termékadó a kávét, míg a személyi jövedelemadó és a járulékok szabályainak változása miatti esetleges nettó bércsökkenés ellentételezése érdekében a kormány kompenzációs rendszert alakít ki.

Jo Gowie a Three Corners Hotelsnél folytatja 

Az Egyiptomban 11 szállodát üzemeltető, európai terjeszkedésre készülő Three Corners szállodaláncnál folytatja pályafutását Jo Gowie.

Karácsonyi vodka-dizájn 

Limitált szériában, karácsonyi kabátban kerül a boltok polcaira a lengyel vodka - írja a Marketinginfo.

Október 15.: A Kézmosás Világnapja 

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Kézmosás Világnapját a Föld számos pontján, október 15-én. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára. A kézhigiéniai termékek egyik vezető márkája, a Tork elkötelezett a jó ügy mellett és maga is szeretne hozzájárulni a kézmosással kapcsolatos ismeretek növeléséhez és terjesztéséhez. Idén arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mit tehetünk a higiéniáért, ha éppen nem otthon vagyunk.

Szabó László második a Bocuse d’Or-on 

A harmincesztendős Szabó László szerezte meg a második helyezést a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőversenyén.

Tokaji-Szamos innováció 

Bor, csokoládé és marcipán: három szó, melynek már az elolvasása is jóleső érzéssel tölt el bennünket. És a hatást még tovább fokozhatjuk e három termék ötvözésével, ahogy azt tették a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. szakemberei, hogy megalkossák az idei év desszert különlegességeit.

Nyitott kapuk a turisztikában 

A Magyar Turizmus Zrt. teljesen új kezdeményezéseként, 2011. október 18-21. között először kerül megrendezésre a „Nyitott kapuk” elnevezésű akció. A hagyományteremtő szándékkal elindított akció célja egy innovatív, inspiratív szolgáltatói paletta megismertetése a turisztikai szakmával, amely egyben lehetőséget nyújt új partnerkapcsolatok kialakítására is. A „Nyitott kapuk” keretében számos, különleges budapesti turisztikai programot kínáló szolgáltató „tárja ki kapuját” az utazási irodák, szállodák képviselői, valamint a rendezvényszervezők előtt, akik négy napon át bővíthetik a magyar fővárossal kapcsolatos ismereteiket és szakmai ismeretségi körüket.

TDM díjakat alapít az MT Zrt 

A turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) rendszer és a TDM szervezetek sikeres működésének ösztönzése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. megalapította „Az év TDM szervezete”- és „Az év TDM menedzsere”-díjat.

Nyílt levél a miniszterelnökhöz 

A játékgépekkel kapcsolatos új szabályozás miatt nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a a vendéglátóipar több ezer munkavállalója, 1200 magyar tulajdonú vállalkozás vezetője, és több ezer vendéglátós.

Az MVI szakmai helyzetértékelése 

Beérni látszik a Magyar Vendéglátók Ipartestületének egy éve megkezdett munkája a szakmai érdekvédelem területén. A szervezet szakmaközi egyeztetéseket szervez és levelekben, beadványokban irányítja az illetékes hatóságok figyelmét a vendéglátósokat sújtó problémákra: adóanomáliákra, bürokratikus hálóra, ellenőrzési túlkapásokra.

Csütörtökön búcsúztatják Mózes Pétert 

A szeptember 28-án elhunyt Mózes Péter mesterszakács búcsúztatása 2011. október 13-án, 12 órakor lesz a Farkasréti temetőben. 

Legújabb: a lekvár és szörp is chips lesz 

A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök adóztatását kezdeményezi a vidékfejlesztési tárca, s bízik abban, hogy a népegészségügyi termékdíj bevezetésének egyik hasznos hozadéka lehet a magyar gyümölcstermelés fellendülése - adta hírül az MTI.

Preopening menedzsert kapott a Liszkay-birtok 

A toszkán hangulatot idéző borkúria 12 igényesen berendezett vendégszobát és kivételes élményt ígér a különleges ízek és vörösborok kedvelőinek.

Whisky Show a Ramada Plazaban 

A Magyarországi Whisky Egyesület 2011 októberében immár második alkalommal rendezi meg a Whisky Show-t a budapesti Ramada Plaza Hotelben - írja az Élelmiszer Online.    

Megjelent a Vendég&Hotel októberi száma 

Kérdések, amelyekre kizárólag az októberi, a Hoventa nyitónapjára megjelenő, és már a nagyközönség számára az újságosstandokon is elérhető (Inmedio, Relay üzlethálózat) Vendég & Hotel Horeca-szaklapban kaphat választ:

Nyúlhúsból készült ételek receptversenye 

Nyúlhúsból készült ételek receptjeinek beküldésével mérhetik össze tudásukat a gasztronómia szerelmesei. A győztest a Tetrabbit Kft. és a Pataki Kerámia zsűrije választja ki, de a receptekre a közönség is szavazhat. Az eredményeket december 15-én hirdetik ki - adta hírül az Agromonitor.

Közösség adott nevet az új sörnek 

A litván sörgyártó cég, az Utenos legújabb termékük piacbevezetésére egy olyan közösségi kampányt indított, melyben maguk a fogyasztók dönthettek az ital nevéről - adta hírül az addict.blog.

Új vezérigazgató a Balatontouristnál 

A veszprémi Napló információi szerint pénteken közös megegyezéssel távozott a BalatontouristZrt.-től Polgár Tibor vezérigazgató, helyét Nagy Gábor vette át.

Öt vezető távozott a Nestlétől 

Megszüntette öt vezető beosztású, önálló képviseleti jogkörrel felruházott munkatárásának munkaviszonyát a közelmúltban a Nestlé Hungária Kft., de a társaságnál nincs szó érdemi létszámcsökkentésről - írja az Agromonitor.

Új magyar CdR tagok 

Új magyar CdR tagok

Időseket támogat a Sodexo 

Hasonlóan a korábbi évekhez, a Sodexo Magyarország Kft. idén is finom meglepetéssel szeretné kifejezni tiszteletét és megbecsülését az idősek iránt az Idősek Hónapja alkalmából.

A kávé és a sör is chips lesz januártól... 

Alig egy hónappal a chipsadó hatályba lépése után a kormány máris emelné a mértéket, valamint új termékeket is bevonna az adóköteles termékek közé - írja a Pénzcentrum.

Pizzaautomata: a vég kezdete, vagy a kezdet vége? 

Az ínyencek, a gasztronómiai szakértők és az olaszok rémálma egyszerre válik valóvá azzal, hogy egy New York-i cég bejelentette, pizza-automatát dob piacra - írja a Pénzcentrum.

Sztárok, szakácsok, halak 

Ilyen még nem volt, azonban nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy lesz a továbbiakban is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!