Ro_friss cikkek
Szekszárdon ez az Etalon
Az Ital Magyarország Kft. négy neves szekszárdi borásszal összefogva egy etalonnak számító kezdeményezéssel rukkolt elő az idei őszre, mégpedig egy közös borral, amelybe mind a négyen beletették a szívüket, tudásuk legjavát és legjobb tételeiket. A neve nem is lehetne találóbb: ETALON.
Piacot szerzett és profitot növelt a McDonald's
A vártnál nagyobb profitra tett szert a harmadik negyedévben a McDonald's: a világ legnagyobb gyorséttermi lánca piacokat orozott el fő versenytársaitól a minőség javulásának, új, korszerű menük bevezetésének, és az éttermek csinosításának, illetve korszerűsítésének köszönhetően - írja az MTI.
Érlelődik az új magyar narancs?
Szeptemberi témánk igencsak aktuális, és sokakat érint: a magyarországi szállodaminősítő rendszerek területén kialakult helyzet. Milyen lehetőségeik vannak a hazai hoteleknek a szállodaminősítésben? Erről beszélget Balázs Csaba, a debreceni Hotel Lycium igazgatója, Bogdán Tamás, a szarvasi Hotel Liget igazgatója, dr. Hevessy Gábor, a debreceni Aquaticum Termál Wellness Hotel igazgatója és Szabados Ferenc, a budapesti Hotel Sissi igazgatója. A moderátor ezúttal is Gerlán László, a Formative Zrt. tulajdonosa volt.
Megszerezni könnyebb, mint megtartani
Miért válik egyre fontosabbá az ügyfélkapcsolat? Egyáltalán, mi az az „ügyfél-elégedettség”? Ki a tudatos vendég, és miképp vált azzá? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre válaszol a téma szakértője, Bohnné Keleti Katalin marketingszakértő, a Magyar Marketing Szövetség főtitkára.
Oslo, te drága!
Luxusapartman hatmillió forintos négyzetméteráron, méregdrága szállodák és éttermek, ugyanakkor kilencszázezer forintos átlagfizetés, a világ talán legélhetőbb társadalma és alig háromszázalékos munkanélküliség – ez Norvégia, amelyet látszólag nem érintett a világválság. A tömegmészárlás miatt – tudósítóként – néhány napig vendég voltam a fjordok, a különleges halételek és a karamellaízű kecskesajtok hazájában.
Szigorúbb alkoholreklámozást szeretnének a brit fiatalok
Fiatal felnőttek és kiskorúak bevonásával készült brit felmérés szerint sokan szeretnék, ha egyértelműbb figyelmezetések szerepelnének az alkoholos italokon, és ha szigorítanák az italok reklámozási lehetőségeit - adta hírül az ELTE TÁTK Hírlevele.
Étkezési jeggyel bővült a Posta Palettája
Alig négy hónappal a piacra lépés bejelentését követően sikerrel mutatkoztak be október elején a Posta Paletta étkezési utalványai. A Magyar Posta Zrt. leányvállalataként létrejött Posta Paletta Zrt. május végén jelentette be megalakulását és mutatta be piaci terveit. Az azóta eltelt szűk négy hónap alatt a cég megteremtette a kedvezményes utalványok gyártásának feltételeit, kiépítette logisztikai és disztribúciós rendszerét, partnerként szerződött mintegy 14.000 magyarországi elfogadóhellyel. A cég első megbízásként elkészítette és terítette a Magyar Posta mintegy 30.000 dolgozójának étkezési jegyét. Október eleje óta - naponta növekvő számban - már sok száz étterem, élelmiszerüzlet, szuper- és hipermarket fogadott el Posta Paletta utalványt és váltotta be ezeket a kibocsátónál.
Lassult a külföldi kereslet növekedése
Magyarországon 2011 augusztusában - az első hét hónaphoz képest - a külföldi kereslet növekedése lelassult, a belföldi kereslet csökkent - állapította meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a turisztikai piackutatással foglalkozó STR Global társaság legfrissebb felmérése alapján készített elemzésében.
Vendég az erdőben
Mindig is tudtuk, az osztrákok utánozhatatlanok abban, hogy olyan dolgokat is képesek kiaknázni a vendéglátás területén, amelyeket mások nem.
Hárommilliárdos egészségturisztikai fejlesztés Harkányban
Harkány gyógyászati és egészségturisztikai szolgáltatásainak bővítése a célja annak a mintegy 3 milliárd forintos fejlesztésnek, amelynek támogatási szerződését pénteken írták alá a baranyai fürdővárosban - adta hírül az MTI.
Zárul a vendéglátásról szóló törvény tárcán belüli egyeztetése
Pénteken zárul a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tárcán belüli egyeztetése, várhatóan két hét múlva pedig elkezdődik a tárcák közötti tárgyalása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője pénteken Hévízen.
Új-régi vezetők északon és keleten.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi Régiójában október 19-én megrendezett őszi régióértekezletén újraválasztották a régióvezetést a 2012-2013-as ciklusra.
Magyar Michelin csillag(por) Londonban
Alig hét hónappal a nyitást követően megkapta első Michelin csillagját a több magyar szakembert foglalkoztató londoni étterem.
Gratulálunk a legszebb kerthelyiségeknek!
Idén nyáron immár második alkalommal hirdette meg a Vendég & Hotel szaklap „KerTrend” elnevezéssel hazai éttermek, szállodák, kávézók kerthelyiségének, külső egységeinek szóló designversenyét, amelynek díjátadó ünnepségét a lap szerkesztősége a Hoventa nyitónapján, a Hungexpo területén tartotta.
Energia új utakon
Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták az E.ON Energia új utakon elnevezésű programját.
Az OTP Bank újabb programot indít a vállalkozások hitelezésére
Sajtótájékoztatón ismertette az OTP Bank vállalatfinanszírozási eredményeit és a szektor számára kialakított hitelprogramjait Wolf László, a hitelintézet Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese és Gyuris Dániel, az Ingatlan, Kisvállalati és Agrár Divíziójának vezérigazgató-helyettese.
Mi lesz a cafeteria utalványforgalazókkal?
Nagy valószínűséggel a Magyar Posta Zrt. idén tavasszal, kimondottan utalvány-kibocsátásra létrehozott leányvállalata, a Posta Paletta - és ezen keresztül az államkassza - söpörheti be azt az eddig multicégeknek járó hasznot, amely a hidegételutalvány kibocsátásából származott - írja a Magyar Nemzet. A lap hozzáteszi: a posta leánycége így jóval nagyobb piaci részesedésre is szert tehet, mint az eredetileg célul kitűzött jövő év végi 10-15 százalék.
Novemberben újra Kézműves Magyar Ízek Vására
A februári nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel november 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit. A Vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit. Az ízmustra a hamarosan megnyíló Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésből indul október 27-én.
A Magyar Turizmus Zrt. közleménye
Állásfoglalás a Balatoni Regionális TDM Szövetség megalakulásával kapcsolatban
Bírálja a csipszadót a Sörszövetség
A Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint a csipszadó kiterjesztése az ízesített sörökre versenyhátrányt okoz, nem szolgálja az adó kivetésének eredeti célját és a termékkategória túlzott adóztatását jelenti - adta hírül az MTI.
Pécsi ingatlanfejlesztő vette meg az SCD balatoni portfolióját
Az SCD-csoport balatoni turisztikai portfolióját megvásárló Turisztika Hungária Kft. tulajdonosa, Nagy Gábor lehetőség szerint szeretné egyben tartani a vagyont.
Tavasszal itt az első GaultMillau Magyarország étteremkalauz
2012-ben jelenik meg először a GaultMillau Magyarország étteremkalauz, amelynek elsőrendű feladata a hazai éttermek és vendégeik tárgyszerű tájékoztatása a nemzetközi összehasonlítást is figyelembe véve - adta hírül az MTI.
Elhunyt a Mövenpick-alapítója
Elhunyt Ueli Prager svájci üzletember, a Mövenpick étterem- és szállodalánc alapítója. A 95 esztendős Prager szombaton távozott, családja a Tages-Anzeiger című napilap keddi számában tette közzé halálhírét.
Növelte profitját, mégis csalódást okozott a Coca-Cola
Kicsivel a várt alatt volt a Coca-Cola nyeresége a harmadik negyedévben: a részvényenként 95 centes profit magasabb ugyan a tavalyinál, de elmarad az egy dollár feletti várakozástól - adta hírül az mfor.hu.
A kávé egyelőre nem lesz chips
A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében tudatta, addig nem terheli népegészségügyi termékadó a kávét, míg a személyi jövedelemadó és a járulékok szabályainak változása miatti esetleges nettó bércsökkenés ellentételezése érdekében a kormány kompenzációs rendszert alakít ki.
Jo Gowie a Three Corners Hotelsnél folytatja
Az Egyiptomban 11 szállodát üzemeltető, európai terjeszkedésre készülő Three Corners szállodaláncnál folytatja pályafutását Jo Gowie.
Karácsonyi vodka-dizájn
Limitált szériában, karácsonyi kabátban kerül a boltok polcaira a lengyel vodka - írja a Marketinginfo.
Október 15.: A Kézmosás Világnapja
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Kézmosás Világnapját a Föld számos pontján, október 15-én. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára. A kézhigiéniai termékek egyik vezető márkája, a Tork elkötelezett a jó ügy mellett és maga is szeretne hozzájárulni a kézmosással kapcsolatos ismeretek növeléséhez és terjesztéséhez. Idén arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mit tehetünk a higiéniáért, ha éppen nem otthon vagyunk.
Szabó László második a Bocuse d’Or-on
A harmincesztendős Szabó László szerezte meg a második helyezést a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőversenyén.
Tokaji-Szamos innováció
Bor, csokoládé és marcipán: három szó, melynek már az elolvasása is jóleső érzéssel tölt el bennünket. És a hatást még tovább fokozhatjuk e három termék ötvözésével, ahogy azt tették a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. szakemberei, hogy megalkossák az idei év desszert különlegességeit.
Nyitott kapuk a turisztikában
A Magyar Turizmus Zrt. teljesen új kezdeményezéseként, 2011. október 18-21. között először kerül megrendezésre a „Nyitott kapuk” elnevezésű akció. A hagyományteremtő szándékkal elindított akció célja egy innovatív, inspiratív szolgáltatói paletta megismertetése a turisztikai szakmával, amely egyben lehetőséget nyújt új partnerkapcsolatok kialakítására is. A „Nyitott kapuk” keretében számos, különleges budapesti turisztikai programot kínáló szolgáltató „tárja ki kapuját” az utazási irodák, szállodák képviselői, valamint a rendezvényszervezők előtt, akik négy napon át bővíthetik a magyar fővárossal kapcsolatos ismereteiket és szakmai ismeretségi körüket.
TDM díjakat alapít az MT Zrt
A turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) rendszer és a TDM szervezetek sikeres működésének ösztönzése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. megalapította „Az év TDM szervezete”- és „Az év TDM menedzsere”-díjat.
Nyílt levél a miniszterelnökhöz
A játékgépekkel kapcsolatos új szabályozás miatt nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a a vendéglátóipar több ezer munkavállalója, 1200 magyar tulajdonú vállalkozás vezetője, és több ezer vendéglátós.
Az MVI szakmai helyzetértékelése
Beérni látszik a Magyar Vendéglátók Ipartestületének egy éve megkezdett munkája a szakmai érdekvédelem területén. A szervezet szakmaközi egyeztetéseket szervez és levelekben, beadványokban irányítja az illetékes hatóságok figyelmét a vendéglátósokat sújtó problémákra: adóanomáliákra, bürokratikus hálóra, ellenőrzési túlkapásokra.
Csütörtökön búcsúztatják Mózes Pétert
A szeptember 28-án elhunyt Mózes Péter mesterszakács búcsúztatása 2011. október 13-án, 12 órakor lesz a Farkasréti temetőben.
Legújabb: a lekvár és szörp is chips lesz
A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök adóztatását kezdeményezi a vidékfejlesztési tárca, s bízik abban, hogy a népegészségügyi termékdíj bevezetésének egyik hasznos hozadéka lehet a magyar gyümölcstermelés fellendülése - adta hírül az MTI.
Preopening menedzsert kapott a Liszkay-birtok
A toszkán hangulatot idéző borkúria 12 igényesen berendezett vendégszobát és kivételes élményt ígér a különleges ízek és vörösborok kedvelőinek.
Whisky Show a Ramada Plazaban
A Magyarországi Whisky Egyesület 2011 októberében immár második alkalommal rendezi meg a Whisky Show-t a budapesti Ramada Plaza Hotelben - írja az Élelmiszer Online.
Megjelent a Vendég&Hotel októberi száma
Kérdések, amelyekre kizárólag az októberi, a Hoventa nyitónapjára megjelenő, és már a nagyközönség számára az újságosstandokon is elérhető (Inmedio, Relay üzlethálózat) Vendég & Hotel Horeca-szaklapban kaphat választ:
Nyúlhúsból készült ételek receptversenye
Nyúlhúsból készült ételek receptjeinek beküldésével mérhetik össze tudásukat a gasztronómia szerelmesei. A győztest a Tetrabbit Kft. és a Pataki Kerámia zsűrije választja ki, de a receptekre a közönség is szavazhat. Az eredményeket december 15-én hirdetik ki - adta hírül az Agromonitor.
Közösség adott nevet az új sörnek
A litván sörgyártó cég, az Utenos legújabb termékük piacbevezetésére egy olyan közösségi kampányt indított, melyben maguk a fogyasztók dönthettek az ital nevéről - adta hírül az addict.blog.
Új vezérigazgató a Balatontouristnál
A veszprémi Napló információi szerint pénteken közös megegyezéssel távozott a BalatontouristZrt.-től Polgár Tibor vezérigazgató, helyét Nagy Gábor vette át.
Öt vezető távozott a Nestlétől
Megszüntette öt vezető beosztású, önálló képviseleti jogkörrel felruházott munkatárásának munkaviszonyát a közelmúltban a Nestlé Hungária Kft., de a társaságnál nincs szó érdemi létszámcsökkentésről - írja az Agromonitor.
Új magyar CdR tagok
Új magyar CdR tagok
Időseket támogat a Sodexo
Hasonlóan a korábbi évekhez, a Sodexo Magyarország Kft. idén is finom meglepetéssel szeretné kifejezni tiszteletét és megbecsülését az idősek iránt az Idősek Hónapja alkalmából.
A kávé és a sör is chips lesz januártól...
Alig egy hónappal a chipsadó hatályba lépése után a kormány máris emelné a mértéket, valamint új termékeket is bevonna az adóköteles termékek közé - írja a Pénzcentrum.
Pizzaautomata: a vég kezdete, vagy a kezdet vége?
Az ínyencek, a gasztronómiai szakértők és az olaszok rémálma egyszerre válik valóvá azzal, hogy egy New York-i cég bejelentette, pizza-automatát dob piacra - írja a Pénzcentrum.
Sztárok, szakácsok, halak
Ilyen még nem volt, azonban nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy lesz a továbbiakban is.