Magyar lángos menni Amerika

Magyar lángos menni Amerika 

Mi lehet jobb a rántott sajtnál? - teszi fel a kérdést az amerikai The Village Voice Blog szerzője, Laureen Bloomberg. Majd meg is válaszolja saját kérdését: a magyar lángos!

Továbbra is beváltják az utalványokat 

2012. január 1-jétől a kedvezményes adózású étkezési utalványok forgalmazás állami monopóliummá válik: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány fogja kibocsátani az Erzsébet-utalványt.

Sárvár példát mutat 

A fürdővárosok közül elsőként Sárvár csatlakozik a budapesti Mikulásgyár jótékonysági akciójához. A Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdőben egy gyűjtőládát helyeznek ki, ebbe a város polgárai és a vendégek is tehetnek ajándékot, egészen december 15-ig. Innen a Mikulásgyárba szállítják majd az adományokat, amelyeket azok között a hátrányos helyzetű családok között osztanak szét, akiknek semmilyen ajándék nem lehetne a karácsonyfájuk alatt, ha nem működne a Mikulásgyár.

Káptalantóti Óbudán 

Óbudára költözik a káptalantóti Liliomkert Piac. Na nem örökre, de az Ádvent hétvégéin a III. kerület főterén köszönthetjük Magyarország talán leghíresebb termelői és kézműves termékeket kínáló piacát.

Álmodj egy éttermet! 

Különleges versenypályázat, extravagáns díjak, parázs vita a zsűri tagjai körében az első helyezés érdekében – a számos hazai étterem technológiájáért és enteriőrjéért felelős Coninvest Kft. meghirdette és lebonyolította első Restaurant Design pályázatát lakberendezést, belsőépítészetet és építészetet tanuló hallgatók körében, „Álmodj egy éttermet!” címmel.

Vihar a szexpresszók körül 

A kávé az egyik legnépszerűbb ital világszerte, de úgy tűnik, mégsem eléggé népszerű. Legalábbis így látták a szexpresszó néven ismertté vált kávézólánc tulajdonosai. Ezekben az egységekben ugyanis a baristák és a pincérnők is toplessben állnak a forró feketére vágyók rendelkezésére, nem kevés sikerrel -írta meg a cotcot.hu.

Fogadalmat tettek 

Az EU Pledge Group (Fogadalom Csoport) tagjai új nyilatkozatot írtak alá, amely szerint a jövőben a márkák online felületeiken sem fognak egészségtelen ételeket reklámozni 12 éven aluli gyerekeknek, és eszerint 2012 januárjától saját weboldalaikat is ez alapján alakítják majd át - írja az Élelmiszer Online.

Módosul a jövedéki adó szabályozása 

(MTI) - A jövedéki adó szabályozásának jelentős módosítása várható 2012. január 1-jétől az Országgyűlés elé benyújtott javaslat alapján - hívja fel a figyelmet a PwC.

Kínai befektetőkre vár Hévíz 

(MTI) - Elsősorban az idegenforgalom fejlesztése terén, de befektetési és oktatási szempontból is ígéretes tárgyalásokat folytatott a hévízi városvezetés Kínában - számolt be az egyhetes látogatás tapasztalatairól szerdán a fürdőváros polgármestere.

Késve nyit az osztrák sípályák egy része 

(MTI) - Az osztrák sípályák egy része már elhalasztotta vagy várhatóan elhalasztja a hét végére tervezett szezonnyitást, a legtöbben december 8-i nyitásban reménykednek - számolt be róla kedden az osztrák média.

Ösztönző plázastop 

(MTI) - A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) álláspontja szerint a plázastop ösztönzően hat a kisebb kereskedelmi vállalkozásokra, a családi gazdaságokra, a helyi piacok és a helyi termelés megerősödésére, és ezáltal a vidék népességmegtartó képességére, valamint a foglalkoztatottság bővülésére.

Francia kitüntetés a Le Méridien konyhafőnökének 

A Le Meridien Budapest szálloda büszkén tudatta lapinkkal, hogy Le Bourbon éttermének konyhafőnöke Laurent Vandenameele a Mezőgazdasági Érdemrend lovagi fokozata kitüntetésben részesült.

Díjat kapott a Heineken 

A Heineken nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a világ legzöldebb sörgyártója cím elérését. Ennek érdekében 2010 áprilisában meghirdette „A zöldebb jövőért” elnevezésű integrált fenntarthatósági stratégiáját. A program színvonalát és gyakorlatiasságát, valamint az eddig elért eredményeket a CSR Hungary Díj zsűrije is nagyra értékelte: nagyvállalati kategóriában első helyezést ért el.

Világelső magyar bárok! 

Magyarország turisztikai imázsát is tovább erősíti az a tény, hogy a világhírű Lonely Planet oldalán zajló szavazás keretében két magyar bár, az A38 Hajó és a Szimpla Kert vezeti fölényesen a világ 100 legnagyszerűbb bárjának listáját.

Presztizstermék a Tettye Víz 

Havonta mintegy ötezer üveget töltenek meg a Tettye Forrásház Zrt. palackozójában, a városi intézmények mellett ugyanis már több pécsi vendéglátóhelyen is kapható a Tettye Víz, valamint ennek buborékos változata. Sándor Zsolt, a vízszolgáltató cég vezérigazgatója a Pécsi Újságnak elismerte, hogy egyelőre csak " presztízstermékről van szó, amely elsősorban a pécsieknek készül", így nem is céljuk, hogy a nagyáruházak polcaira is kerüljön belőle.

Twist&Chips másodszor 

Kettőre bővült a Twist & Chips franchise partnereinek száma. Az új átvevő a karácsonyi időszakban az Erzsébet téren fogja üzemeltetni mobil egységét.

Szakácskönyv - hároméveseknek... 

(MTI) - Manókonyha néven gyermekszakácskönyvet írt Ugrai-Nagy Tünde: a gasztroblogszerkesztő óvónő könyvének célja, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól megismerkedhessenek a sütés-főzés örömeivel.

Új pálinka: az on-line 

A több mint kétszázmilliós beruházásként létrejött Békési Pálinka Centrumban elindult az internetes pálinkafőzés, amely egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütált - adta hírül a Redlemon.

Ismert szakemberek a Residence Baron csapatában 

Róna Csaba a budapesti Belváros legújabb négycsillagos szállodája, a Residence Baron general managereként visszatért a szállodaiparba. A turizmus különböző területein tapasztalatokat szerzett szakember korábban a Danubius Travels Utazási Irodánál, a Travelportnál és a Domina Hotels szállodaláncnál dolgozott vezető beosztásokban, legutóbb a Quaestor Utazási Iroda beutazási üzletágát vezette.

Felelős turizmus - felelős turista konferencia a BGF-en 

(Munkatársunktól) Csütörtökön reggel a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Alkotmány utcai épületében megkezdődött a Budapesti Gazdasági Főiskola háromnapos konferenciája.

Sikerrel zárult az I. TDM -MABEUSZ workshop 

A Magyar Beutaztatók Szövetségével (MABEUSZ) közösen szervezett workshop-ot november 23-án, szerda délelőttre a Magyar Turizmus Zrt. a TDM szervezetek számára.

Piaci alapú cafeteria szükséges 

A kormány jövőre újrarendezi a béren kívüli juttatások világát, az elektronikus beváltás preferálásával, papír utalványok állami kibocsátásával, új adózási környezettel. A Sodexo Akadémián bemutatott friss kutatás szerint a munkaadók minden olyan lépést üdvözölnek, amely egyszerűsíti az adminisztrációt, de ragaszkodnak a könnyű felhasználhatósághoz és a piaci alapon működő szolgáltatás minőségéhez. A Sodexo Motivációs Rendszereknek saját fejlesztései is vannak a továbblépésre: új elektronikus szolgáltatásokat és 9M Motivációs Modell néven kínál átfogó megoldást a vállalati teljesítmény növeléséhez.

Az MSZÉSZ jelöltjei 

Az MSZÉSZ jelöltjei

Az internet a vidéki szállodák barátja 

Ebben egyre inkább kulcsszerep jut az internetes foglalásoknak, hiszen az online vendégéjszakák száma ebben a körben is töretlenül, évi 20 százalékkal nő. A vidéki szállodákban regisztrált online vendégéjszakák száma az elmúlt három évben folyamatos növekedést mutatott.

A hűség versenyhelyzetben előnypozíciót jelent 

A hűséget, a rajongást sokkal nehezebb megtartani, mint megszerezni – ez a kapcsolati marketing egyik aranyszabálya. Hogyan tehetjük ügyfelünket, vendégünket elégedetté, lojálissá, és mit nyerünk ezzel?

Légitársaságok indexen 

(MTI) - A Jordan Aviation légitársaságot korlátozta, a Rollins Air hondurasi céget teljesen kitiltotta az európai légtérből, a TAAG angolai légitársaságot pedig részlegesen mentesítette a korábbi korlátozások hatálya alól az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé a légi fuvarozók feketelistájának újabb, immár 18. alkalommal frissített változatát.

Nem segít a tiltás 

(MTI) - Nem csökkent a gyerekek napi cukros üdítőital fogyasztása az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy ezek árusítása sok amerikai iskola büféjében vagy italautomatáiban tilos - derítette ki egy vizsgálat.

Ismerkedjen meg Afrika gasztronómiájával 

Afrika kulináris hagyományaival, a kontinens jellegzetes alapanyagaival illetve ételeivel és táncaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők szerdán, illetve a hétvégén a Közel Afrikához Klub szervezésében a fővárosban. (MTI)

Diszkont whisky 18 ezerért 

300 font helyett 50 fontért kerül a brit Aldi-polcokra egy 40 éves skót whisky. December 8-tól lesz kapható, a várakozások szerint azonnal elkapkodják majd a minőségi italt - adta hírül a Deluxe.hu.

Egyen lassabban, kérem... 

Rád szól, illetve illedelmesen megkér, hogy egyél lassabban, ha azt érzékeli, hogy túl gyorsan fogy az étel a tányérodról. Fogyókúrázókon tesztelik az új csodakütyüt.

2 for 1 a Starbucksban 

A Starbucks kávézóiban 2011. november 25-ig bármely ital vásárlása esetén a második italt ajándékba kapják a vásárlók.

Miénk itt (újra) a tér 

December 30-ig ismét nyitva a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásár – immár 13. alkalommal -, amely csak az ünnep két napján nem lesz látogatható.

Még egy hétig lehet szavazni 

November 28-ig van bárkinek lehetősége, hogy szavazzon az "Év Honlapja" pályázatra beérkezett nevezésekre. A pályázók "Turizmus" és "Vendéglátás" kategóriában is versenyeznek.

Gasztrokrimi a magyar konyhaművészetről 

A magyar gasztronómia kezdetét, az Újházi-tyúkhúsleves igazi receptjét és a magyar konyha elpaprikásodásának okait is megismerheti az olvasó Cserna-Szabó András és Fehér Béla közös könyvéből. Az Ede a levesben című kötetet, amely a Magvető és a M-Érték Kiadó gondozásában jelent meg.

Macska-kávé után panda-tea? 

A világ legdrágább teájának "kifőzésén" fáradozik egy kínai férfi: pandák szolgáltatnák, illetve "dolgoznák meg" az alapanyagot.

Sikert arattak a kézműves ízek 

Megismétlődött a februári siker a Millenárison, hiszen 15 000-en látogattak ki a 2. Kézműves Vásárára, ezáltal újra teljesült a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is - fogalmaz a szervezők Sajtóközleménye.

Hogyan újult meg a Magyar Turizmus Zrt.? 

Jövő héttől elérhető lesz a Magyar Turizmus Zrt. 2012. évi marketingterve. A marketingterv segítségével ezentúl áttekinthetőek lesznek a különböző kampányok és turisztikai termékek is.

Az MT Zrt. jövőre vendégéjszaka-szám növekedéssel számol 

(MTI) A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) jövő évi marketingtervében azzal számol, hogy a vendégéjszakák száma 1,8 százalékkal nő a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldi vendégéjszakák stagnálnak, a külföldiek viszont 3,6 százalékkal emelkednek - ismertette a társaság 2012-es marketingtervét Horváth Gergely, a nemzeti turisztikai marketing szervezet vezérigazgatója csütörtökön Budapesten.

Örökös jog legyen a táplálkozás élvezete 

Nem szabad engedni, hogy a fogyasztók elveszítsék a táplálkozás élvezetéhez való jogukat - állítja Carlo Petrini, Slow Food nevű mozgalom alapítója.

Két kenyér közt egy harmadik 

A pirítóssal töltött szendvics a legolcsóbb brit étek, igaz, a viktoriánus kori brit szendvics mindazonáltal nem annyira puritán, hiszen a receptben némi vajazás, sózás és paprikázás is szerepel, ami ízt visz az étekbe - írja az MTI.

Itt a Vendég&Hotel novemberi száma! 

Kérdések, amelyekre kizárólag a novemberi, már az Inmedio és Relay üzlethálózatban a nagyközönség számára is elérhető Vendég & Hotel Horeca-szaklapban kaphat választ:

Egy cukrászda 100 éve 

A mai Tünde cukrászda százéves történetének és vele együtt a város elmúlt egy évszázadának jellegzetes dokumentumait, eszközeit, illetve viseleteit eleveníti fel egy tárlat, amely jövő év február 6-ig látható a szolnoki Damjanich János Múzeumban - adta hírül az MTI.

Végre: Budapest az első tízben... 

Nemzetközi bevásárolóturizmus szempontjából Budapest egyike Európa 10 legközkedveltebb városának – derült ki a The Economist magazin kutatórészlege, az Economist Intelligence Unit (EIU) által készített legújabb kutatás, a Globe Shopper City Index – Europe eredményeiből. A felmérést a nemzetközi vásárlás elismert szakértője, a Global Blue szponzorálta.

Sztevia az új természetes édesítőszer 

Az Európai Parlament várhatóan 2011 novemberében ad engedélyt arra, hogy a sztevia nevű Dél-Amerikából származó növény kivonatát élelmiszer-alapanyagként használják a gyártók az EU területén - írja a Pénz&Piac.

Tanulni kell a SZÉP Kártyát 

A munkáltatók és munkavállalók mellett az elfogadóhelyeknek is bajban vannak, ha kellő felkészülés nélkül kezdik a Széchenyi Pihenő Kártyát használni. Sok munkáltató alapos felkészüléssel, dolgozói oktatással indít el egy-egy új juttatást. Erre bizony az elfogadóhelyeknek is szüksége lesz – derült ki a cafeteriatrend.hu 2011. szeptemberben végzett felméréséből.

A vendégek kétharmada elégedetlen... 

Hiszik vagy sem, a vendégek nincsenek túl jó véleménnyel az éttermek higiéniai állapotáról. Ez az egyik kulcsmegállapítása a Tork “Barometer of Public Washroom Opinion” kutatásnak, mely a november 19-én tartott WC Világnap miatt különösen aktuális. A válaszadók jelentős része, mintegy 67 százaléka kifordul az éttermek mellékhelyiségéből, mivel azok annyira koszosnak tűnnek. A megkérdezettek 85 százaléka úgy véli, ha a mellékhelység nem tiszta, akkor a konyha sem lehet az.

Szálloda szobanövényeknek 

Az üzletemberek minden szinten keresik a piaci réseket, hogy kielégíthessék a fogyasztók speciális igényeit. Egy madridi bevásárlóközpontban idén nyáron azután olyasmit ajánlottak az érdeklődőknek, amiről eddig nem lehetett hallani: „szállást” a szabadságra utazó városlakók kedvenc növényeinek.

Zur Stadt Pest 

Van egy utca Budapesten, amelynek különleges a múltja, máshoz nem hasonlítható a jelene, és minden bizonnyal így lesz ez a következő nemzedék idején is. Ez a Király utca, amelynek egykori sajátos miliőjét, vendéglőit, fogadóit, szállodáit, kisebb panzióit és hangulatát elevenítjük fel most sorozatunkban – a huszonnegyedik órában, mielőtt e patinás múltú pesti városrész végleg eltűnne a feledés homályában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!